https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

FOTO: Ljutomerčani dobili prvo tekmo

Črenšovci, 5.3.2019  

Pretekli vikend so bile v Radenska Naturelle Pomurski košarkarski ligi odigrane prve tekme razigravanja za finalni turnir. Obe nižje rangirani ekipi sta dosegli zmagi na gostovanjih, Ljutomerčani so bili boljši od Bistrice, Sobočani pa od Lendave.


ŠD Tropicano Bistrica 61:57 KK Ljutomer 
(11:16, 14:5, 12:17, 20:23)

Strelci za Bitrico: Balažic 34, Laci 9, Prša 5, Orgolič 4, Kreslin 4, Vučko 1
Strelci za Ljtuomer: Sagaj 14, Gošnjak 10, Godec 8, Topolnik 8, Pevec 8, Črnjavič 7, Rudolf 3, Jakelj 3

V prvi tekmi razigravanja so košarkarji ŠD Tropicano Bistrica na domačem parketu pričakali goste iz Ljutomera, ki so jih v rednem delu 2x premagali. Na obeh straneh je manjkalo nekaj ključnih igralcev.

Prvo četrtino so bolje odprli gostje in povedli z 1:7, domačim pa igra v napadu ni stekla. Do konca četrtine je razlika ostajala ista, končala se je z 11:16. Drugo četrtino so bolje odprli domači ter povedli za 2 točki (20:18), vendar sta se obe ekipi v napadu mučili in le s težavo prihajali do novih točk. Ljutomerčani so v tem delu uspeli doseči le 5 točk, vendar Bistričani tega niso izkoristili in na odmor odšli s prednostjo štirih točk - 25:21. Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, saj si nobena ekipa ni priigrala večje prednosti. Ljutomerčani so ob koncu tretje četrtine zadeli dva meta za 3, ter tako povedli s 37:38. Popolnoma enaka zgodba se je nadaljevala tudi v zadnjem delu. Ob zaključku tekme je odgovornost nase prevzel Jaka Godec, ki je z dvema trojkama zapečatil usodo domačih. Tekma se je končala z 57:61. Serija se seli v Ljutomer, kjer bi si Prleki z morebitno zmago že zagotovili uvrstitev v polfinale.

KK Lindau Lendava 66:72 ŠD Murska Sobota
(16:19, 22:19, 21:18, 7:16)

Strelci za Lendavo: Rantaša 24, Zrna 21, Hozjan 17, Gönc 3, Horvatič 1
Strelci za Murko Soboto: Bilić 37, Pavel U. 16, Lalovič 6, Lukinovič 5, Sedonja 3, Šiftar 3, Pavel G. 2

Lendavčani so v tekmo vstopili z nekoliko okrnjeno postavo, vendar odločeni da ubranijo domači parket. V prvem polčasu smo gledali zelo izenačeno tekmo na obeh straneh. Prvo četrtino so dobili gostje iz Murske Sobote (16:19), vendar v drugi četrtini niso uspeli te prednosti zadržati ali pa je povečati. Lendavčani so z dobrim metom za tri točke držali stik z domačini. Rezultat po polčasu je bil 38:38. Lendavčani so tudi v drugem polčasu uspešno zadevali z razdalje, vendar je pri Sobočanih odlično igral Jure Bilić in goste držal v igri. Pred zadnjo četrtino so domači vodili za tri točke (59:56) in obetala se je napeta končnica tekme. V zaključku tekme so domačim začele pojenjati moči, saj so zgrešili kar nekaj neoviranih metov, kar so gostje izkoristili in tekmo dobili s 66:72 in s tem povedli v seriji na dve zmagi. Druga tekma bo odigrana že to soboto v Murski Soboti.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2019 ob 11:29 prlek gost

      Sodnika na tekmi pod nivojem in sramota za pomursko košarko!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.03.2019 ob 15:36 Gost gost

      Na žalost so to edini košarkarski sodniki v Pomurju. Roko na srce tudi igra ekip je bila pod nivojem..

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.