https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Rokometaši Pomurja v zadnjih sekundah do zmage

10.3.2019  

Rokometaši Pomurja so se včeraj v domači dvorani srečali z rokometaši Radeč. Zelo pogumno so napovedovali prvo zmago in jo po vodstvu gostov iz Radeč skozi večji del tekme tudi prigarali. Vrnil se je Gregorec, ki je 3 sekunde pred koncem dosegel zmagoviti zadetek. Pomurje je tako zmagalo s 33:32.


RK Pomurje - RK Radeče Papir Nova 33:32 (16:18)


RK Pomurje: Škrjanec 3 obr., Marič Vild 1 obr., Bombek 8, Osterc 8, Gregorec 6, Žižek Cvetko 3, Hedl 2, Hameršak 2, Štumpf 1, Falež 1, Kocan 1, Topolovec 1, Pintarič, Zver
Trener: Alan Potočnjak

RK Radeče Papir Nova: Klinar 16 obr. in 2 zadetka, Čajko D., Zakošek 15, Mrgole 7, Savanovič 4, Kaučič 2, Koritnik 1, Hrovat L. 1, Stegne, Kozole, Potočnik, Hrovat Ž., Ivančič
Trener: Uroš Privšek

Izključitve: RK Pomurje 10 minut, RK Radeče Papir Nova 16 minut

7-metrovke: RK Pomurje 4/4, RK Radeče Papir Nova 5/5

Rokometaši Pomurja v naslednjem krogu gostujejo pri igralcih iz Krškega, ekipa Radeč pa bo nove točke iskala v domači dvorani proti Črnomlju.

Domači so povedli z 2:1, ko so gostje do 8. minute naredili delni izid 0:5 in povedli z 2:6. Po minuti odmora domačega trenerja Potočnjaka so domači vzpostavili ravnotežje do 14. minute, ko so gostje ponovno stopili na plin in v 16. minuti povedli s 6:11. Med 18. in 22. minuto so domači naredili delni izid 5:1 in se popolnoma približali gostom na 12:13. Sledili so 4 zaporedni zadetki gostov in vodstvo 12:17. Do konca prvega polčasa so domači uspeli izid znižati na 16:18.

V začetku drugega polčasa so domači že v 34. minuti izenačili na 19. Gostje so prednost 2,3 zadetka držali do 45. minute, ko so se domači v 49. minuti ponovno popolnoma približali na 25:26. V 54. minuti so rokometaši Pomurja končno uspeli drugič izenačiti in 2. minuti kasneje tudi povesti za +2 (30:28). Prednost ni dolgo trajala saj so gostje v predzadnji minuti po 15. zadetku Zakoška izenačili na 31. Po dveh hitrih zadetkih v zadnji minuti na vsaki strani je domači trener 20 sekund pred koncem tekme vzel že 3 minuto odmora. Domači so imeli kljub igralcu manj napad za zmago. Po nekaj podajah se je povratniku Gregorcu uspelo izmuzniti gostujoči obrambi in je 3 sekunde pred koncem tekme iz 6. metrov premagal gostujočega vratarja in veselje domačih ob prvi zmagi v 1.B ligi se je lahko začelo.

Pri gostih velja omeniti vratarja Klinarja, ki je poleg 16 obramb (33% uspešnost) zadel še 2 zadetka in Zakoška (5/5 iz 7m), ki je zadel 15 zadetkov iz 16 strelov. Pri domačih pa sta Bombek  (4/4 iz 7m) in Osterc dosegla po 8 zadetkov.

Poleg razmerja obramb (Pomurje 4, Radeče 16) je potrebno omeniti tudi izgubljene žoge. Pomurje jih je izgubilo 10, Radeče pa kar 16. Rokometaši so s prvo zmago in 3. točkami še vedno zadnji, 3 točke za predzadnjim mestom. Radeče ostajajo na 10. mestu.

Foto: Arhiv Pomurec.com

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.