https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KOŠARKA

FOTO: Murska Sobota in Ljutomer v polfinale PKL

Ljutomer, 12.3.2019  

Na drugih tekmah sta domači ekipi dosegli še drugi zmagi in se tako uvrstili v polfinale Pomurske košarkarske lige. Murska Sobota je bila z 78:61 boljša od Lendave, Ljutomer pa je tesno, s 65:61 ugnal Bistrico. V polfinalu, ki bo 30. marca se bodo KK Beltinci pomerili proti KK Ljutomer in KD Ljutomer proti ŠD Murska Sobota.


KK Ljutomer 65:61 ŠD Tropicano Bistrica
(21:12, 20:15, 6:13, 18:21)
Topolnik 15, Godec 14, Sagaj 11; Orgolič 21, Balažic 15

Tekma se je začela izenačeno, že od prve minute je gostom nemalo težav povzročala domača obramba po celotnem igrišču. V drugi polovici prve četrtine so se Ljutomerčani razigrali v napadu in s trojko v zadnji sekundi povedli za 9. V drugi četrtini so domači še vedno zadevali, utrujali goste z agresivno obrambo in jih tako prisilili v nekaj zgrešenih metov in izgubljenih žog. V tretjo četrtino so gostje vstopili samozavestno in agresivno, da bi se čim prej približali. Po nekaj minutah nezbranosti domačih, njihovih slabih napadih in napakah na igrišču so Bistričani razpolovili razliko, zato je bilo jasno, da tekma še zdaleč ni končana. Zadnjo četrtino so gostje začeli odlično in se z delnim izidom 11:2 (od tega 9 točk Orgoliča) približali na točko zaostanka ter se povsem vrnili v igro. Do konca so košarkarji KK Ljutomera ohranjali minimalno prednost, nakar so gostje v začetku zadnje minute po košu Žiga rezultat izenačili. Z nekaj sreče je po skoku v napadu žogo v koš za domače spravil Sagaj. Bistričani so v zadnjem napadu igrali na svojega prvega strelca Balažica, ki pa je izgubil žogo, ker pa gostje še niso izpolnili bonusa štirih osebnih napak, Prlekov niso mogli poslati na linijo prostih metov. Sekundo pred koncem so domači znova zadeli in tekma je bila odločena.

Več fotografij v spodnji galeriji...


ŠD Murska Sobota 78:61 KK Lindau Lendava
(25:12, 24:12, 18:22, 11:15)
Žilavec 21, Bilič 18, Pavel U. 14; Horvatič S. 23, Zrna 14, Kuk 13

Tekmo so s trojko odprli gostje iz Lendave, kar se je pozneje izkazalo za edino vodstvo gostujoče ekipe na tekmi. Preostanek polčasa je pripadel domačinom. Prva četrtina se je končala s 25:12, polčas pa 49:24. Domači so zadevali iz vseh mogočih položajev, gostje pa niso našli recepta kako zadevat in kako zaustavit razpoložene Sobočance. V tretji četrtini so tudi gostje pokazali zobe in se enakopravno zoperstavili, ljub vsemu so domačini uspeli držati varno razliko 20-ih točk. Zadnja četrtina je bila le še formalnost. Še naprej so domači držali razliko 20-ih točk, nastopili so vsi igralci, ki so prišli in tekmo varno pripeljali do konca.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.