https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

FOTO: Rokometaši Pomurja namučili bodočega prvoligaša

Murska Sobota, 15.5.2019  

Minuli konec tedna sta se v predzadnjem krogu 1. B rokometne lige pomerila bodoči prvoligaš iz Izole in bodoči drugoligaš Pomurje iz Murske Sobote. Gosti iz Izole so veljali za velike favorite, ki pa so očitno tekmo vzeli preveč lagodno, saj so se precej namučili z domačini, ki so se od svojih navijačev želeli posloviti z zmago. V končnici tekme so imeli več sreče gostje iz Izole, ki so zmagali z rezultatom 24:27.

RK Pomurje - RD Butan plin Izola 24:27 (12:12)


RK Pomurje: Prosenjak 9 obr., Škrjanec, Vild Marič, Bombek 9, Žižek Cvetko 6, Osterc 4, Gregorec 3, Kozelj 1, Kocan 1, Pintarič, Štumpf, Falež, Zver, Hameršak in Jankovič. Trener: Alan Potočnjak

RD Butan plin Izola: Husič 7 obr., Gregorič 1 obr., Alessio 1 obr., Božič 13, Čolić 3, Poberaj 3, Redžič 2, Galina 2, Beganovič 2, Smej 1, Zorič Stepančič 1, Peharc in König. Trener: Fredi Radojkovič

Tekma se je začela z minuto molka v spomin na tragično preminula člana RD Izole Dragana Kevića – Kevota in Maksimilijana Rojca - Maxija. Tekmo so bolje odprli gostje iz Izole, ki so v 7. minuti povedli z 2:6 in vse je kazalo na zmago bodočega prvoligaša. Po uvodni tremi domačih rokometašev so domači rokometaši med 15. in 21. minuto naredili delni izid 5:1 in izenačili na 8. Do konca polčasa so gledalci videli enakovredno igro in prvi polčas se je končal z neodločenim izidom 12:12, čeprav bi lahko domačini celo dobili prvi polčas.

Tudi v začetku drugega polčasa je približno 80 gledalcev videlo enakovredno igro. Domači so do 44. minute večino vodili, gostje pa so jih vedno ulovili. Po delnem izidu 0:5 so gostje prvič občutneje povedli v 49. minuti z rezultatom 19:23. Domači se niso predali in se v 55. minuti popolnoma približali na 23:24. V tem času igre sta sodnika s čudnimi odločitvami po nepotrebnem naredila tekmo zelo nervozno. Gostje so do konca tekme unovčili svoje izkušnje in zmagali z 24:27.

Pri domačih je Bombek dosegel 9 zadetkov (od tega 7/7 iz 7m), Žižek Cvetko pa 6. Pri gostih je Božič dosegel 13 zadetkov (5/5 iz 7m), Čolić in Poberaj pa po 3 zadetke.

Rokometaši Izole so z zmago potrdili napredovanje in celo povečali prednost zaradi neodločenega izida Slovana. Pomurje je že nekaj časa obsojeno na izpad iz 1.B lige.

V zadnjem krogu in v zadnji tekmi v 1. B ligi bodo rokometaši Pomurja gostovali v Ljubljani pri Slovanu, rokometaši Izole pa gostijo Črnomelj. Vse tekme zadnjega kroga bodo odigrane v soboto, 18. maja 2019, ob 20. uri.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.