https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

V Krogu letos praznujejo 60. obletnico rokometa

28.6.2019  

Letos mineva 60 let odkar so daljnega leta 1959 mladi željni dokazovanja začeli igrati rokomet v Krogu. V soboto, 29. junija bodo na asfaltnem igrišču v Krogu ta visok jubilej primerno obeležili s turnirjem.


Velja omeniti, da je 60 let delovanja zelo visok jubilej, predvsem za klub v tako majhnem kraju. Rokometni klub Krog je klub, ki je deloval in tekmoval dolga leta, zadnja leta pa ohranjajo tradicijo rokometa v Krogu vsakoletnih srečanj veteranov. Enkrat letno namreč gostijo rokometaše veterane iz Monoštra, prav tako pa se kroški veterani vsako leto podajo na Madžarsko.

Kroški rokometaši tako razen želje in zanosa niso imeli nič daljnega leta 1959. Ne igrišča, ne dresov. tudi ne znanja in veščin, vendar jim je z vztrajnostjo uspelo veliko. Sami so si uredili igrišče in izdelali gole. Leto po ustanovitvi se jim je pridružila še ženska ekipa. Sledile so še ostale selekcije in tako je Krog v tistem času postal največji rokometni center v Pomurju. Z leti so dosegali tudi vse boljše rezultate.

Leta 1984 so pričeli tudi z gradnjo slačilnic, leto kasneje jih predajo tudi svojemu namenu. Dve leti kasneje klub dobi tudi razsvetljavo na igrišču, več kot desetje prej pa asfaltirajo tudi samo igrišče, kar je omogočilo boljše pogoje za treniranje. Takrat so dosegali tudi odlične športne rezultate, saj so se vrsto let borili za sam vrh v drugi slovenski ligi vzhod.

Čeprav klub že lep čas ne tekmuje več, tradicijo rokometa ohranjajo v Krogu, visok jubilej pa bodo obeležili v soboto, 29. junija na asfaltnem igrišču v Krogu, kjer prirejajo turnir. Nastopile bodo ekipe RK Krog, RK Monošter, RK Polet in RK Bakovci. Turnir se bo pričel ob 15. uri.

Foto: Osebni arhiv Jože Varga

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.06.2019 ob 11:31 lepec gost

      Moj stari oče Geza Mezga je tudi igral........

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.06.2019 ob 13:30 delegat gost

      Moreš pri vsakem komentarju srat pa smetiti .budalo

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.06.2019 ob 15:42 gost

      LEPEC IDIOT. TVOJ STARI OČE BI SE TE ODPOVEDAL, ČE BI PREBRAL TVOJ KOMENTAR. IDIOT SI IN IDIOT BOŠ OSTAL.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.06.2019 ob 8:13 gost

        ka je te lepec kaj takšoga napiso?Ka je njegov stare oča rokomet špilo pa ka je tu sporno?

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.06.2019 ob 23:05 pišta gost

      Nekoč je bil rokomet zelo razširjen v Prekmurju. Pred dobrimi 30 leti sem hodil gledat tekme v Krog. Tudi Bakovci so imeli odlične rokometaše in seveda v Murski Soboti. Nobenih velikih dvoran ni bilo, kot so danes v nekaterih krajih. Igralo se je zunaj na asfaltu. To so bili lepi časi. Fantje iz Kroga ČESTITKE za obletnico!

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.06.2019 ob 0:16 Rokometni veteran... gost

      Čestitke kroškim rokometašem. Joj, kakšni derbiji so bili nekoč med Poletom, Krogom in Bakovci. Do krvi, če je bilo potrebno. Po tekmi pa vsi skupaj na pivo🤪. To so bili zlati časi😁.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.