https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

V tednu restavracij tudi štirje ponudniki iz Pomurja

11.10.2019 ob 18:00  

Letošnji jesenski teden restavracij bo trajal, od danes, 11. oktobra, do nedelje, 20. oktobra. Sodeluje kar 100 najboljših slovenskih restavracij in gostiln. V desetdnevnem dogodku bodo kuharski mojstri pripravili posebne menije, ki jih bodo gostom ponudili po ceni 19 evrov. Letošnji poudarek dogodka je na vinski spremljavi.


Teden restavracij so prvič organizirali pred 22. leti v New Yorku. V Sloveniji pa so Teden restavracij prvič organizirali v okviru Evropske prestolnice kulture Maribor 2012, in sicer v Mariboru in treh partnerskih mestih. Akcijo Teden restavracij organizira VIVI d.o.o., Violeta in Uroš Menciger. Lani je v dveh akcijah 100 restavracij obiskalo že več kot 95.000 gostov.

Od 11. do 20. oktobra vas bodo tako v vrhunskih slovenskih restavracijah in gostilnah pričakali najboljši chefi z izbranimi meniji po enotni ceni 19 evrov. V to ceno ni vključena dodatna ponudba, ki jo lahko ponudi vsaka restavracija posebej, kot je na primer vinska spremljava ali dodatni hod. Vsak gost se namreč sam odloči, ali želi dodatno ponudbo ali ne.

Iz Pomurja sodelujejo naslednje restavracije:
- Restavracija Kodila (Markišavci)
- Gostilna Rajh (Bakovci)
- Gostilna Zorko (Boreci)
- Gostilna Menciger (Črešnjevci)

Teden restavracij poteka po celotni Sloveniji, v njem pa sodelujejo restavracije, ki so povabljene na osnovi ocenjevanja kulinaričnega kritika Uroša Mencigerja. Povabilo so prejele tiste restavracije, ki so prejele vsaj en srček, glede na kriterije kulinaričnega portala Šola okusov (www.vivi.si). Izjemoma so povabljene tudi restavracije, ki so dobile oceno Na dobri poti. "Slovenija bo leta 2021 Evropska gastronomska regija, zato je teden restavracij najboljša priložnost, da gostje že zdaj preizkusijo, kako razvita in vrhunska je slovenska gastronomija. Dobra hrana ne pozna meja," je Mencinger komentiral letošnjo jesensko akcijo.

V slovenskem tednu restavracij, ki promovira vrhunsko slovensko kulinariko, sicer sodelujejo najboljše slovenske restavracije in kuharski mojstri, ki se predstavijo v najmanj treh hodih in po prijazni ceni, navaja STA. "S tem slovenski gostinci nagradijo svoje stalne goste za njihovo zvestobo in povabijo nove, da spoznajo vrhunsko kulinariko, ki ni nujno vedno draga," pravijo organizatorji.

Organizatorji med drugim opažajo vse večje zanimanje tujcev za ponudbo v okviru tedna restavracij. "Njihovo zanimanje se je ... zadnja leta povečevalo, zato bodo to jesen meniji tedna restavracij prevedeni tudi v angleščino, prihodnje leto pa bo spletna stran tedna restavracij dvojezična," so pojasnili.

Restavracije se same odločajo, koliko prostih mest bodo vsak dan namenile ponudbi Tedna restavracij. Gostje si zato morajo pravočasno rezervirati mizo, če ne želijo ostati brez nje. Več informacij najdete tukaj.

*Foto: vivi.si

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.10.2019 ob 22:38 Emma gost

      Vabim vas v zasebni slovenski seks klub - www.lady4.fun To je najboljši kraj za iskanje spolnega partnerja! Čakam vas tam :)

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.10.2019 ob 7:30 Luka gost

      Kje dobim picko,ki ne bo imela predsodkov,da sem invalid,kurac mi dela 💯%Luka,imam dva otroka,Tjaso 13&Maxa10 let,sam jih imam 54,ker ni blo casa,da bi prej imel otroka,sem jih dobil šele pri 40,oz.43.Velik sem potoval-Amsterdam -Iran-Iptal,..Takrat sem bil še sam,leta 2007,se mi je pripetila nezgoda z vlakom,na relaciji-Jesenice-Ljubljana in sicer ob 7h zjutraj na skofjeloški žel.postaji.Toliko za zdaj,če imate kakršnakoli vprašanja ne lahko pokličete na tel.-070 201 769,ali mi pisete tukaj ali na naslov-Hotel Lipa,AA Lipa,Celovška 264,1000 Ljubljana,Lp Luka Knez-Car I

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.10.2019 ob 7:48 Luka,opet,neka san pozabo povedate,ne pokazati.Eti je! gost

      WhatsApp,kak ste kaj,ge san dobro.Lepo vzgojno van želim,pa fajn bote.Nejde ja bi zajeli kakso lepo sliko za lepo vgojno,pa nika nej,se že,če ne ete,pa gre Indre,samo fajn bote,pa vsakso nedelo k mesi hote,Lp Lajci Knez,Tjaša&Max Knez.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      12.10.2019 ob 8:28 gost

      Sem jaz to dobro prebral? Organizira in ocenjuje en in isti človek???!!!!! Ne se smešit. Zato sta pa Rajh in Kodila vedno zraven. Ko pa tja prideš - siromaštvo na jedilniku dobiš. Glavno, da služijo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.10.2019 ob 12:24 gost

      Google plača € 90 na uro, moj zadnji plačani ček je bil € 8000 100 ur spletnega časa. Ne morem verjeti, kako preprosto je bilo, ko sem ga enkrat p0skusill tukaj. ...... >>>>>>>>> www.CashFlow77.Com

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.