https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mate Eterović - novi napadalec Mure 05, ki je navdušil Srno in Modrića

5.7.2011  

27-letni hrvaški napadalec Mate Eterović se je vrnil v Slovenijo, kjer je bil v preteklosti član Maribora in Nafte. Pred prihodom v Mursko Soboto je bil v kombinaciji za splitski Hajduk, vendar zaradi slabe ponudbe je zavrnil "Bile" in okrepil Muro 05.

Prvi klub Mateja Eterovića v Sloveniji je bil  sezoni 2005/06 Maribor, za katerega je na osmih tekmah dosegel en zadetek, nato pa je dve sezoni igral za lendavsko Nafto, kjer je na 53 tekmah dosegel šestnajst zadetkov. Pot ga je nato vodila v sosednjo Madžarsko, kjer se pri Debrecenu v pol sezone ni naigral, zato je zapustil klub in spomladi igral za Solin.

Pri grški Kalamati mu je šlo bolje, odigral je 25 tekem in dosegel štiri zadetke, zaradi nestabilnih držav v tej sredozemski državi, pa je ostal brez prisluženega denarja. Da prejšnja sezoni ne bi šla v nič, je igral v domači Postiri v četrti hrvaški ligi.

Eterović bo v napadu Mure 05 v  prihajajoči sezoni ena glavnih nevarnosti murskosoboškega prvoligaša.

"Po Grčiji sem težave s papirji, brez njih se nisem nikjer mogel registrirati kot profesionalec, zato sme moral v amaterski klub. Dolgo sem čakal na ponudbe, na koncu pa ostal doma na Braču. Mislim, da mi je to koristilo bolj, kot da ne bi igral nikjer," pravi Eterović, ki je na 22 tekmah zabil kar 39 zadetkov in bil naučinkovitejši strelec lige. Zadel ni samo na sedmih tekmah, na eni tekmi je dosegel šest zadetkov, na štirih pa po štiri.

Navdušil Darija Srno in Luko Modrića

Njegova Postira se je pred časom pomerila tudi s hrvaško reprezentanco, tekma se je končala z izidom 1:8, jasno, edini strelec za klub z Brača pa je bil Eterović. Nad njegovo predstavo je bil navdušen celo kapetan "Vatrenih" Darijo Srna, prav tako Luka Modrić, ki sta se spraševala, kako lahko tako dober igralec igra v četrti ligi.

Srna se je ob tem spraševal, zakaj ga ne bi vzel Hajduk. To se je nato delno uresničilo, do prestopa pa vseeno ni prišlo. "Pri Hajduku sem bil deset dni in odigral dve prijateljski tekmi, po mojem mnenju res dobro. Splitčani so želeli, da podpišem pogodbo in grem na posojo, sam pa nimam več dvajset let, da bi pristal na tak scenarij,"pojasnjuje Eterović.

Dogovor v petih minutah

Eterović je v preteklosti nosil tudi dres lendavske Nafte.

Med pripravami s Hajdukom je dobil klic športnega direktorja Mure 05 Igorja Celca in kot pravi je bil dogovor sklenjen v petih minutah. "Videl sem pravo klimo v Muri in se hitro odločil. Slovenijo že poznam od prej, zdaj pa menim, da sem boljši kot pred leti. S kvalitetno sezono se zopet lahko prodam prek meje," je razložil odločitev Eterović in dodal, da je imel tudi druge ponudbe, ni pa želel da se ponovi grška zgodba.

Nikomur ne bo lahko proti Muri 05

Hrvaški napadalec se je treningom črno-belim pridružil ta teden in se hitro vklopil v moštvo. "Soigralci so me sprejeli super, Cipota in Ošlaja poznam že od prej. Ekipa je mlada, perspektivna in mislim, da bomo v tej sezoni težek nasprotnik vsakemu," pravi Eterović, ki je že na prvi prijateljski tekmi prejšnji teden proti Bakovcem dosegel dva zadetka in za enega asistiral, njegov partner v napadu Nusmir Fajić pa je takrat dosegel kar tri zadetke.

Torej sta se "zaštekala" v napadu? "V tandemu s Fajićem sva se dobro ujela, vidi se, da je že izkušen igralec in med seboj se lahko dopolnjujeva," zaključuje Eterović.

Članek je bil objavljen v športnem časniku EKIPA.

    Komentarji

    1. Milanista
      05.07.2011 ob 12:32 Milanista

      ta dva naprej zdaj pri Muri 05 sta ubijalski par. samo upam, ka de Pevnik špilo z dvema napadalcema nej kak na tišini..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. murazavedno
      05.07.2011 ob 12:42 murazavedno

      mete legenda!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. diablo
      05.07.2011 ob 22:40 diablo

      če bi bil v resnih planih pri Hajduki bi to ponudbo sprejel dečkec, valda so ga ščeli za 19. igralca meti al pa to niti nej. za ovoga Fajića pa lejko poven ka je resno dober igrač bar po teh tekmah ka je špilal, ma žilico za gol dati

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. mare6
      07.07.2011 ob 19:20 mare6

      diablo, preberi si članek in potem piši o tem zakaj ni podpisal za Hajduk. Mate je odličen nogometaš, ki bo Muri zelo koristil. Mate majstore!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.