https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški mestni svetniki podali soglasje k imenovanju Edith Žižek Sapač za direktorico Zdravstvenega doma

29.11.2019 ob 6:00  

Murskosoboški mestni svetniki so se včeraj sestali na 7. redni seji mestnega sveta. Največ razprav je bil deležen odlok o pokopališkem redu v Mestni občini Murska Sobota, med kadrovskimi zadevami pa so podali soglasje k imenovanju Edith Žižek Sapač za direktorico Zdravstvenega doma Murska Sobota.  

 

Burna razprava o pokopališkem redu

V začetku seje so mestni svetniki v drugi obravnavi sprejeli predlog odlok o pokopališkem redu v Mestni občini Murska Sobota, s katerim se ureja pokopališki red v mestni občini, podrobneje se določi izvajanje pogrebne in pokopališke dejavnosti, med drugim tudi način zagotavljanja 24-urne dežurne službe, pogrebnih slovesnosti, pokopališko pogrebnega moštva, osnovni obseg pogreba, način čas pokopa, obratovanje  mrliških vežic, obseg prve ureditve groba, tehnični normativi za grobove, pogrebno pristojbino, način oddaje grobov v najem itd. Izvajalec javne službe bo javno podjetje Komunala.

Že v prvi obravnavi so imeli mestni svetniki pomisleke načrtovanega prenosa nepremičnin (mrliških vežic), ki so bile zgrajene z denarjem krajanov, s krajevnih skupnosti na občino. V pripravi odloka za drugo branje so na mestni upravi upoštevali tako, da sedaj določa, da morajo krajevne skupnosti prenesti nepremičnine (zemljišča in objekte) pokopališč, ki v času sprejema odloka niso v lasti mestne občine, na mestno občini, s pogodbo o prenosu nepremičnin v roku desetih let od uveljavitve odloka.

Precej pripomb oziroma predlogov mestnih svetnikov, krajevnih skupnosti in mestnih četrti se je  nanašalo tudi na 24-urno dežurno službo, mirovalno dobo oz. kdaj se lahko grob prekopa, da naj bodo pokopi omogočeni tudi ob nedeljah in praznikih in podobno.

Podali soglasje Žižek Sapačevi za direktorico murskosoboškega zdravstvenega doma

Med drugim so še sprejeli predlagani  sklep o obračunavanju subvencije zasebnemu Waldorfskemu vrtcu za šolsko leto 2019/2020. Župan Aleksander Jevšek je mestne svetnike seznanil s pripravo pokrajinske zakonodaje. Doris Gumilar iz mestne uprave pa je mestnim svetnikom predstavila projektih trajnostne mobilnosti Mestne občine Murska Sobota v prihodnjih štirih letih.

Med kadrovskimi zadevami so mestni svetniki v svet javnega zavoda Pomurski muzej Murska Sobota kot predstavnika ustanovitelja imenovali Josipa Fabijanča. V svetu javnega zavoda Pomurske lekarne je bil razrešen Srečko Đurov, kot predstavnik ustanovitelja pa se za preostanek mandatnega obdobja imenuje Milena Vöröš. V Svet za izboljšanje varnosti na območju mestne občine je bil razrešen Boris Žibrat in namesto njega imenovan Tomislav Habulin. Na koncu so še podali soglasje k imenovanju Edith Žižek Sapač za direktorico javnega zdravstvenega zavoda Zdravstveni dom Murska Sobota.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2019 ob 9:27 gost

      Debele deklica kot manekenka. Je ona na seji mestnega sveta ali na modni reviji?

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.11.2019 ob 9:45 gost

      Nikakor ni mogoče, da nekdo opravlja delo direktorja in istočasno delo zdravnika. Ne more človek istočasno biti na dveh različnih mestih hkrati. Samo pri nas je to mogoče. Ni pa človek avtomat, da bo opravljal zelo odgovorno delo 17 ur dnevno. Pa ni to osamljen primer. Veliko je tega v Soboti in v Sloveniji. Vsaka hiša že ima svojega direktorja ne glede na to, če je tam direktor sploh potreben ali ne. Dovolj bi bilo vodja tega in tega. Ampak potem gospoda ne bi imela direktorskih plač. Imamo direktorja GALERIJE kjer je zaposlenih par ljudi, par metrov vstran direktorico KNJIŽNJICE kjer je zopet zaposlenih samo nekaj ljudi, par sto metrov vstran imamo direktorja MUZEJA in zopet par metrov vstan imamo zopet direktorico MIKa. Itd., itd. Dovolj bi bil en direktor za vse skupaj, ostali bi bili vodje posameznih področij. Za plače teh nepotrebnih direktorjev ni nobenega problema, problem pa nastane, ko je potrebno zaposliti in plačati eno vzgojiteljico, medicinsko sestro, negovalko v domovih, ......... kjer je premalo osebja. Ljudje zamislite se malo.

      29 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.11.2019 ob 11:33 gost

        Nečesa ne razumem. Prosim, da mi kdo to objasni ( lahko tudi župan, direktorica, kakšen mestni svetnik ali kakšen pravnik, ker nekdo od njh to sigurno bere ). Če nekdo dela kot direktor 176 ur mesečno in še 176 ur kot zdravnik je to 352 ur mesečno. Se ostale ure nad 176 ur štejejo kot nadure, ker jih opravlja ena in ista oseba??? Kolikor vem, so nadure zakonsko omejene, nikakor ni dovoljeno mesečno 176 nadur. Zakaj mora oz. lahko nekdo mesečno opravi 352 ur, drugi ( morda bolj sposoben ) pa ne dobi dela. Ali se pa delo direktorja opravlja samo nekaj deset ur mesečno, plačano se pa dobi za delo 176 ur???????????? Prosim, da mi nekdo od teh, ki so sprejeli ta sklep, na ta vprašanja odgovori. Župan? Direktorica?

        16 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.11.2019 ob 8:40 gost

        Kaj v Prekmurju ni človeka, ki bi znal odgovoriti na moja vprašanja? Župan Jevšek izkaži se in daj odgovor, saj imaš doktorat in veliko veš. To je pa čisto enostavno vprašanje.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.11.2019 ob 11:11 sd samo denar gost

      Jevšek se je na seji dotaknil tudi tožbe nekdanje zaposlene v mestni upravi Sabine Gutalj, ki jo je občina izgubila, Gutaljevi pa bo morala zaradi neupravičene prekinitve delovnega razmerja med drugim izplačati vse plače, ki bi jih prejemala od aprila 2015 do danes. Jevšek je povedal, da je pričakoval takšno odločitev sodišča in da bo občina plačala, kar ji je naložilo sodišče.(vestnik) ha ha znal je ali seeno se tožo ,nega kaj bravo župan :-)

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.11.2019 ob 11:12 sd samo denar gost

      ajde 5 min pa zradirate kak prejšni komentar :-)

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.11.2019 ob 16:18 Trčeni gost

      Čestitke dr. Žižek...... Samo tak dale 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁

      1 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.