https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Rokometaši Pomurja do nove pomembne zmage

Murska Sobota, 3.12.2019  

Rokometašem Pomurja je v soboto, 30. novembra, v Murski Soboti na težki tekmi uspelo premagati ekipo Alplesa ter tako priti do pomembne zmage v 2. državni rokometni ligi. V zaključku tekme so se gostje iz Železnikov precej približali in celo ogrozili zmago domače ekipe, a so se na koncu vseeno veselili zmage s končnim rezultatom 23:21.


RK Pomurje -  RD Alples Železniki 23 : 21

RK Pomurje: Boštjan Belec 12 obr., Aljoša Munda 6 (2/4 iz 7m), Gregor Gregorec 5, Jure Hedl 5 (1/2 iz 7m), Matej Niedorfer 2, Aljaž Hameršak 2, Gregor Falež 1, Žan Toplak 1, Marko Štumpf 1, Rok Rubin, Tobi Torič, Aleš Pintarič, Mitja Kozelj, Dorian Kocan, Marko Jankovič, Fabijan Vild-Marič. Trener: Alan Potočnjak.

RD Alples Železniki: Andrej Bergant 6 (5/6 iz 7m), Blaž Resnik 5, Tine Arman 2, Luka Plestenjak 2, Matej Tušek 2, Dejan Kavčič 2, Tilen Šmid 1, Rok Kržišnik 1, Tomaž Gartnar, Nejc Maček, David Božnar, Edi Rant, Miran Bernik. Trener: Agron Shefketi.

Začetek domačih je bil silovit. Granitna obramba z ubranjeno 7metrovko Boštjana Belca že v 3. minuti je gostom dovolila prvi zadetek šele v 8. minuti, ko so znižali na 4:1. Tudi v nadaljevanju so domači igrali zelo dobro in v 18. minuti je bil rezultat že 9:4 za domače rokometaše.

V prvem polčasu je blestel Boštjan Belec, ki je obranil 7 strelov in to je bil tudi razlog, da so gostje, ki so pred tekmo imeli enako število točk kot Pomurje, v prvem polčasu zadeli le 10-krat. V 26. minuti je bilo že visokih 15:7 za domače. Največ zadetkov v prvem polčasu je dosegel Aljoša Munda (6). Do konca polčasa so goste dosegli še 3 zadetke in domači so na odmor odšli s prednostjo 15:10.

Rokometaši Pomurja so v 35. minuti ponovno povedli za 7 (18:11). Sledilo je obdobje nekoliko slabše igre in po nekaj zgrešenih strelih domačih so se gostje v 39. minuti približali na 18:14. Domači so prednost 4-5 zadetkov držali do 55. minute (23:19), ko so tudi zadeli svoj zadnji zadetek. Končni izid 23:21 je bil postavljen že v 56. minuti. Na srečo so tudi gostje do konca tekme zapravili kar nekaj strelov oz. jih je Belec obranil in na koncu zbral 12 obramb (od tega dve 7metrovki).

Pri Pomurju si zaslužijo pozitivno oceno prav vsi, saj so z trdno obrambo preprečili gostom, da bi dosegli več zadetkov. Tokrat je sicer nekoliko zmanjkalo idej v napadu v drugem polčasu, vendar je bil na drugi strani močan nasprotnik, ki se prav tako kot Pomurje bori za sam vrh 2. DRL.

Rokometaši Pomurja so z zmago sedaj sami na 2. mestu (prva je Sevnica z dvema točkama prednosti, Alples je 2 točki za Pomurjem, na tretjem mestu). Sledi Jadran s 7. točkami, Gorišnica in Ajdovščina jih imata po 6. Rokometaše Pomurja čakata še dve tekmi do konca jesenskega dela. Najprej bodo naslednjo soboto 7.12. ob 18:00 igrali v Gorišnici, v zadnjem krogu pa 14.12.2019 ob 18:00 sledi pomurski rokometni derbi proti Arcont Radgoni.

 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2019 ob 18:02 čondraš gost

      Kje so prispevki od pomurske krumpli wnba lige ? V Lendavi se je proti Ljutomeru zbralo od 6-7 gledalcev,1 je pod vprašanjem kers eni dalo definirati če je 7-mi obiskovalec gledalec ali hišnik..kaj ej debeli, so ti že razložili da metanje žoge v obroč in v tablo ne prinaša točk ?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.