https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Lendavi praznovali Ta veseli dan kulture

Lendava, 04.12.2019 ob 17:00  

V torek, 3. decembra, je po vsej Sloveniji potekal Dan odprtih vrat kulture. Svoja vrata so odprle tudi kulturne ustanove v Lendavi. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Območna izpostava Lendava pa je ob tem pripravil prireditev Praznujmo skupaj ta veseli dan kulture.

V Gledališki in koncertni dvorani so se predstavile skupine iz UE Lendava, ki so na regijskih in državnih srečanjih JSKD 2019 bile najuspešnejše ter skupine, ki so to leto beležile obletnico delovanja. Program je povezovala Elvira Vaupotič Göncz.

Zbrane sta nagovorila župan Občine Lendava Janez Magyar ter vodja Območne izpostave Lendava Javnega sklada RS Janja Magdič. Dogodka so se udeležili tudi županja Občine Črenšovci Vera Markoja, župan Občine Turnišče Borut Horvat, župan Občine Dobrovnik Marjan Kardinar ter župan Občine Odranci Ivan Markoja.

Kulturni program se je začel z nastopom Društva godbenikov Odranci pod taktirko Stanka Peterke. Sledil je Otroški pevski zobr DO-RE-MI Vrtca Lendava z zborovodkinjo Jožefo Alt ob spremljavi Janija Lörincza. Predstavila se je tudi Slovenska in Madžarska folklorna skupina DE I Lendava Vrtca Lendava, ki je pod vodstvom Silvije Gal in Vide Lebar prikazala »Rajalne igre«.

Za otroki je na oder stopil Mešani pevski zbor »Nimam časa« DU Lendava z zborovodjem Matejem Puckom. Sledili pa sta plesna skupina »Mali gospodje« DOŠ I Lendava, ki je pod vodstvom Timee Varga prikazala »Ples s klobuki« ter Gledališka skupina OŠ Turnišče pod vodstvom Milene Salaj z igro »Trij nevole«.

Nato se je predstavila Mlajša folklorna skupina OŠ Odranci, ki je pod vodstvom Vide Fifonja Hanc odplesala koreografijo »Kama bon se ženila«. Za njimi so pod vodstvom Jožefa Varge zapeli člani moškega pevskega zbora Nótázók, KD »Petőfi Sándor« Dobrovnik.

Naslednje je na oder stopilo Folklorno društvo Prekmurje Lendava, ki se je predstavilo s koreografijo »Katarinin sejem v Lendavi« pod vodstvom Kornelije Baša. Sledile so Ljudske pevke KD F. S. Finžgar Žižki pod vodstvom Rebeke Bukovec, za njimi pa še Folklorna skupina Lindau DOŠ I Lendava pod vodstvom Renate Toth s koreografijo »Mezöföldi mulattság«.

Kot naslednji so se predstavili člani Komornega pevskega zbora Vita Lendava pod taktirko Danijela Berdena. Sledile so »Medžimurske pesmi in plesi« s katerimi se je predstavil Folklorni ansambel HKD Pomurje Lendava pod vodstvom Đaninoja Kutnjaka.

Ob koncu pa so obiskovalci prisluhnili še petju Cerkvenega MePZ »Marija pod Logom« Župnije Turnišče pod vodstvom zborovodje Mateja Pucka ter Moškemu vokalnemu kvintetu Aeternum z zborovodjo Andrejem Tibautom.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.12.2019 ob 19:38 obiskovalec gost

      Čestitam na prikazanem ! Ljudsko petje mora biti BREZ PAPIRJEV--na pamet !Manekenke Žiškoske to velja za vas.Gospa Magdič izgleda zelo seksi !

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.