https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Zdesetkano Pomurje nepričakovano izgubilo

9.12.2019  

Rokometaši Pomurja so v soboto, 7. decembra, zapravili priložnost, da bi se vsaj do srede (ko je na sporedu zaostala tekma 8. kroga med Sevnico in Ajdovščino) povzpeli na 1. mesto prvenstvene lestvice 2. državne rokometne lige. V Gorišnici jih je premagala domača ekipa z rezultatom 27:24 (18:11).


RD Moškanjci Gorišnica - RK Pomurje 27 : 24

RD Moškanjci Gorišnica: Nejc Šandor 8, Filip Bombek 6, Aljaž Sok 4, Marko Žuran 3, Blaž Geč 2, David Venta 2, Žan Ozmec 1, Matic Leben, Nejc Geč, Filip Ranfl, Domen Lorenčič, Žiga Bedenik, Matic Geč, Daniel Petek, Urh Belšak. Trener: Siniša Radujkovič.

RK Pomurje: Žan Toplak 6 (1/2 iz 7m), Matej Niedorfer 5, Gregor Falež 4, Aljoša Munda 3, Tobi Torič 2, Jernej Hedl 2 (1/2 iz 7m), Rok Rubin 1, Aljaž Hameršak 1, Fabijan Vild-Marič, Dorian Kocan, Aleš Pintarič, Tilen Prosenjak, Marko Štumpf, Jure Hedl. Trener: Alan Potočnjak.

Gostujoči trener Potočnjak, poleg že dolgega zdravniškega kartona, tokrat dodatno ni mogel računati na vratarja Boštjana Belca in Jureta Hedla. Domači so odsotnost pomembnih rokometašev Pomurja s pridom izkoristili in si, predvsem v prvem polčasu, priigrali visoko prednost. Že v 11. minuti je moral gostujoči trener Alan Potočnjak izkoristiti prvo minuto odmora, saj so domači že vodili s 7:2. V nadaljevanju je domačim uspelo držati prednost 5,6 zadetkov. V 25. minuti so domači povedli z visokih 17:8. Gostom ni uspelo zadeti niti z dvema igralcema več. Polčas se je končal z 18:11 za rokometaše Gorišnice.

V 11. minuti drugega polčasa so se rokometaši Pomurja prvič uspeli približati na -4 (20:16). V drugem polčasu so gostje iz Prekmurja uspeli odigrati obrambo, vendar v napadu so še vedno imeli težavo z zadevanjem. V 49. minuti je bil rezultat 22:19 in obetala se je zanimiva končnica, ki pa je bolje uspela domačinom. 5. minut pred koncem so domači ponovno uspeli pobegniti na +5 (26:21), vendar so gostje v 57. minuti znižali na 26:23. Za kaj več pa jim je zmanjkalo moči. Končni izid je tako bil 27:24.

Rokometaši Pomurja so zamudili priložnost, da bi začasno zasedli prvo mesto. Z 10. točkami so zadržali 2. mesto, vendar jih ima ekipa Alples Železniki prav toliko. Moškanjci Gorišnica zaostaja samo za 2 točki in je z 8. točkami na 5. mestu.

V soboto, 14. decembra, se bo ob 18. uri odigral še zadnji krog jesenskega dela prvenstva. Po dveh letih se v Mursko Soboto vrača t.i. pomurski rokometni "el clasico", rokometna tekma med RK Pomurje in RK Arcont Radgona. Tekme teh dveh ekip so bile vedno nepredvidljive in če so tokrat izraziti favoriti rokometaši Pomurja, to ne pomeni nič, saj je zgodovina pokazala, da vedno niso zmagovale ekipe, ki so višje na lestvici, prej nasprotno. Poleg tega bo derbi postregel z bratskim dvobojem na trenerskem mestu. Trenerju Pomurja Alanu Potočnjaku bo na drugi strani stal brat Neno Potočnjak.

*Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.