https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Luka Dončić košarkarsko navdušil cel svet

3.1.2020  

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je povzročil košarkarsko navdušenje po celem svetu, saj je trenutno vodilni v glasovanju za udeležence tekme All Star 2020.


Vmesni rezultati glasovanja za NBA All-Star razkrivajo, da je Luka Dončić, trenutno prvi po glasovih v celotnem NBA-ju. Če bo ob koncu glasovanja imel največ glasov na zahodu, bo kapetan ekipe iz zahoda.

Tako se 20-letnemu Luki odpira pot h krstni udeležbi na tekmi vseh zvezd, pri tem pa se mu nasmiha celo vloga kapetana zahodne konference in to pred zvezdniki kot so LeBron James, Anthony Davis, James Harden ter drugi. Ima celo 599 glasov več kot Giannis Antetokounmpo, Grk, ki vodi na vzhodu. 1.073.957 glasov je do zdaj prejel Dončić, 1.073.358 glasov pa jih je bilo namenjenih Antetokounmpu.

Foto: NBA Twitter

Javno glasovanje se izteče 20. januarja minuto pred polnočjo po vzhodnoameriškem času (ob 5.59 po srednjeevropskem času). Za slovenske košarkarje, poleg Luke sta še Goran Dragič in Vlatko Čančar pa lahko glasujete na tej povezavi.

Spletno glasovanje predstavlja sicer samo 50-odstotni delež v končnem izboru za 10 igralcev začetnih peterk Zahoda in Vzhoda, po četrtino skupne teže glasovanja pa prispevajo vsi zdajšnji igralci in novinarji, ki spremljajo Ligo NBA. 69. tradicionalno All Star tekmo najboljših igralcev lige bo 16. februarja gostil Chicago v svoji kultni dvorani United Center.

Luka daleč pred vsemi

Luka Dončić je med drugim do svojega 21. leta dosegel že 17 trojnih dvojčkov v NBA-ju. Najbližja zasledovalca v tem pogledu sta Magic Johnson in LeBron James s 7. oziroma 5. trojnimi dvojčki do 21. leta.

Foto: NBA TV

O njem je same pohvalne besede ob podpisu sodelovanja za znamko Jordan Brand namenil tudi legendarni Michael Jordan: "Luka je je fenomenalen igralec in to že pri teh rosnih letih. Dokazuje spretnost, za katero mnogi potrebujejo leta, da jo razvijejo. Neverjetno bo spremljati, kako bo napredoval v Ligi NBA. Veseli nas, da je postal del družine Jordan Brand. Zaokrožil je seznam neverjetnih talentov, ki predstavljajo našo novo generacijo."

Luka je tudi danes ponoči ponovno zablestel, saj je pri domači zmagi Dallasa nad Brooklynom prispeval 31 točk, 13 skokov in 7 podaj, od tega je 15 točk prispeval v ključni zadnji četrtini.

Foto: Twitter

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.01.2020 ob 12:52 gost

      Resno vi to?? Glavni krivec, da je njegova ekipa izgubila tekmo. V zadnjih minutah izgubil žogo in zgrešil dve trojki. Met ima katastrofalno slab - tudi 7 - 0 ali 6 - 1, 24 - 6 in podobno. A on je medijska zvezda in je " NAJBOLJŠI " V resnici pa zelo, zelo daleč od tega in nikoli ne bo najboljši.

      13 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.01.2020 ob 13:25 gost

        Ti, ki si dal minus, poglej njegove mete. Katastrofa so njegovi met. Dražen PETROVIĆ JE BIL ZA DONČIĆA PETKRATNI PROFESOR. Najboljši svetovni košarkarji so pa zanj desetkratni doktorji. A ON JE NAŠ GELI????????

        11 9 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.01.2020 ob 14:52 gost

      Ne vem kaj ste mediji zatreskani v toga Dončiča, POP TV (šarec TV) sem preverjal zadnjih 15 dni nobenih poročil - novic niso imeli, da ne bi bil glavna novica Dončič pa to je več kot bolno. Dončiča je kot otroka - mladinca Slovenija financirala in usposobila do kvalitete ko je Sloveniji pokazal hrbet odšel, ne obsojam to imel je prav, tudi več stalnega prebivališča več dolgo nima v Sloveniji in od teh bajnih milijonov Slovenija nima 1 evra koristi nekateri naši mediji pa ga častijo kot boga. Nikjer ne vidim, da bi tako poročali o mnogih naših vrhunskih strokovnjakih, ki so v tujini zelo uspešno in to je umetnost zavajanja šarec TV svojega ljudstva, bedno no konca.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.01.2020 ob 16:03 Lendavski nadvojvoda gost

      Vidiš,gost nevoščljivi,o tebi pa nikoli ne bodo pisali,boš le usrano življenje,polno negative,živel.Res si beden do konca.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.01.2020 ob 16:47 Mirza Delibašić gost

      Res se že pretirava z tem Dončičem, pa koji kurac koga zanima, kaj on dela v Ameriki, zdaj ša samo morajo spremljat in poročat, kolikokrat gre na veliko in malo potrebo..dosadni ste do boga..vse kar je preveč...je preveč..oziroma posiljevanje.Kopirec pa se prilagaja slovenskim medijem..pa ja, ne daj bog, ka tudi oni ne bi kaj objavili o njem...halo??

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.01.2020 ob 17:07 gost gost

      Se popolnoma strinjam da se pretirava s tem fantom. Res ni treba poročati za vsak njegov met korak, skok itd. To niso mediji delali za nobenega. Kak, da je to ne vem kakšna novica koliko skokov je imel itd.Prav posiljujejo s tem fantom, toga ni nikjer. Pustite ga ,da je tam kjer je, tako je izbral in že ve zakaj, mi pa tudi. Če nimate o čem pisati, ne pišite nič.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.01.2020 ob 17:25 Lendavski nadvojvoda gost

      Ja gostje,saj vam ni treba spremljati uspehe fanta in biti nevoščljiv,boli vas,boli,vaša ničevost.

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.01.2020 ob 19:09 gost

      Tebe boli tvoja tupa glava.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2020 ob 8:31 Lendavski nadvojvoda gost

        Veš gost,tolaži me,da stal si v vrsti za mano,si malo manj dobil,smeti pa več.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      03.01.2020 ob 22:07 Lendavski nadvojvoda gost

      "Kritiki",vi boste meni ,vse povedo o vas vaši umski zapisi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.01.2020 ob 18:16 Lendavski nadvojvoda gost

      Horvati bi ga ob bok Stepincu postavili.Sicer pa,pljuvaj po nas,Slovencih,ti ničevost ena,ti ničvrednež,odpad Slovanski.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.