https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Vojašnici Murska Sobota potekala slovesna primopredaja

24.01.2020 ob 13:20  

Danes je v Vojašnici Murska Sobota potekala primopredaja dolžnosti poveljnika Rodovskega bataljona 72. brigade med podpolkovnikom Ernestom Plehom in podpolkovnikom Andrejem Skodičem. 


Podpolkovnik Ernest Pleh odhaja na dolžnost načelnika štaba v poveljstvu 72. brigade, zato je z današnjim dnem poveljevanje enoti prevzel podpolkovnik Andrej Skodič. Ob tej priložnosti je zbrane nagovoril poveljnik 72. brigade polkovnik Peter Zakrajšek in izrazil veselje, da lahko preda poveljevanje svojemu bivšemu načelniku štaba 72. brigade podpolkovniku Skodiču.

Po nekaj več kot petih letih iz Vojašnice Murska Sobota odhaja Ernest Pleh, ki je ob tem dejal, da zapušča območje, kjer je spoznal ogromno izjemnih ljudi. "Naš bataljon smo postavili povsem enakovredno ob bok vsem bataljonom in polkom v Slovenski vojski.

Vzpostavili smo majhno, a zelo uspešno poveljstvo, ki je bilo kos vsem nalogam pri izvedbi nalog podrejenih enot in podpori nadrejenega poveljstva. Izgradili in vzdrževali smo vse načrtovane zmogljivosti, ter s tem poveljniku brigade zagotovili vso podporo pri realizaciji ključnih nalog," je med drugim dejal Pleh." V teh letih smo se izjemno angažirali na promociji, saj smo med drugim uvedli dneve odprtih vrat, v Rakičan smo pripeljali dan slovenske vojske, v vojašnico pa smo uvedli tudi prostovoljno služenje vojaškega roka." 

"Upam, da se bo vojašnica tudi v prihodnje še naprej razvijala in bo tukaj gostovalo še več enot Slovenske vojske. Želim si, da istočasno peljemo naprej projekta vadišča Berek in strelišča v Mačkovcih" je povedal Skodič, ki je z murskosoboško vojašnico sodeloval že v preteklosti.  

"Vojašnica je izredno lepo in dobro sprejeta v lokalnem okolju, saj pokrivamo 27 občin in na teh občinah bomo gradili sodelovanje vnaprej." 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija