https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

FOTO: Neverjeten povratek KK Lotmerk na mestnem derbiju

Ljutomer, 25.1.2020  

Ta petek je v ljutomerski dvorani ŠIC potekala tekma 11. kroga Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige med ekipama KK Lotmerk in KD Ljutomer. Prvi derbi v sezoni so novembra dobili izkušenejši košarkarji KD Ljutomer, tudi tokrat pa so izgledali izredno motivirani, saj so imeli povsem polno klop (12 igralcev). V "domačem" taboru na drugi strani je bila slika drugačna, pogrešali so prvega strelca Berceja in poškodovanega kapetana Pregleja, na klopi se je tako zbralo 8 košarkarjev.


KK Lotmerk - KD Ljutomer 60 : 57

(15:20, 25:31, 36:44, 60:57)

Prvi skok je pripadel KD Ljutomer, ki so povedli, v naslednjih dveh minutah pa so vodstvo po 4 točkah Topolnika prevzeli KK Lotmerk. Zatem so se "gostje" razigrali in si z delnim izidom 10:0 priigrali vodstvo. Do konca prve četrtine so vodili največ za 9 in ves čas dobro kontrolirali igro, da se nasprotniki niso preveč razigrali. Rezultat prve četrtine 15:20.

V drugo četrtino so košarkarji KK Lotmerk vstopili z dvema zaporednima trojkama in povedli za točko, zato je trener KD Ljutomer Filipič hitro zahteval minuto odmora. Po njej so se gostje zbrali in znova zrežirali delni izid 10:0 ter si, podobno kot v prvi četrtini, priigrali lepo prednost 9 točk. Do polčasa so domači prednost nekoliko znižali, na splošno pa je bil rezultat zelo nizek, posledica dobrih in agresivnih obramb obeh ekip. Ob polčasu je semafor kazal 25:31.

Tretjo četrtino so spet bolje začeli KK Lotmerk, ki so se po košu Gošnjaka pod osebno napako približali na dve točki zaostanka. V nadaljevanju so pobudo prevzeli KD Ljutomer in spet povedli. V zaključku četrtine se je razigral J. Copot in popeljal svojo ekipo v vodstvo z 11 točkami prednosti, ki so jo domači nato s trojko znižali na 8. Po treh četrtinah je izgledalo, da KD Ljutomer kontrolira potek srečanja in ima udobno prednost pred zaključkom (36:44).

V prvih minutah četrte četrtine sta bili ekipi zelo enakovredni, razlika se je do šeste minute gibala okoli 8-10 točk v prid KD Ljutomer. V zadnjem poskusu, da tekmo obrnejo v svojo korist, so košarkarji KK Lotmerk štiri minute pred koncem pri zaostanku 10 točk postavili consko obrambo, ki se je izkazala za zadetek v polno. Gostje se v napadu niso znašli, domači pa so se vztrajno približevali. V osmi minuti so se približali na tri točke prednosti, v naslednjem napadu KD Ljutomer je zaradi krčev igro moral pred dvema prostima metoma zapustiti J. Copot. Namesto njega je prosta meta izvajal Novak, ki je zadel le enega. Po minuti odmora je tik pred vstopom v zadnjo minuto srečanja Godec s trojko od table svojo ekipo približal na točko zaostanka. KD Ljutomer je v naslednjem napadu zgrešil, a v borbi za skok je bila storjena osebna napaka s strani Lotmerka. Zaradi bonusa se je Novak znova odpravil na linijo prostih metov, zgrešil oba, nato pa so gostje storili osebno napako nad Horvat Kovačem, ki je svoja prosta meta zadel. Tako je Lotmerk prvič po drugi četrtini znova povedel. Po novem neuspešnem napadu za KD je dva prosta meta zadel še Topolnik, zatem je vsaka ekipa še zgrešila po dva prosta meta. V zadnjem napadu so imeli košarkarji KD Ljutomer met za izenačenje in malo je manjkalo, da bi se tekma odločala v podaljšku, toda Novak je zgrešil in zmage so se veselili KK Lotmerk.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.01.2020 ob 23:42 gost

      Df kaj še noben z te super lige ni vzel? še iščeš klub ,za svoje nadljne dosežke?? ..no saj vstraj .dolnja bistrica ti je bila izhidoščna ,poskočna deska do nadaljnih uspehov,boš boljši kot SLO rokometaši no,daj želimo si tu brat,zgodbe o tvojih dosežkih..ti ti košarkaška legenda

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.01.2020 ob 1:52 gost

      Močna novica😂

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.