https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ROKOMET

Slovenski rokometaš izbran v idealno postavo, Špancem zlato odličje

26.1.2020  

Evropska rokometna zveza EHF je pred današnjo finalno tekmo izbrala najboljšo postavo letošnjega evropskega prvenstva. Na seznamu je tudi Slovenec Blaž Janc, član poljskega kluba Kielce.


14. evropsko prvenstvo v rokometu se je danes končalo z velikim finalom med reprezentanco Hrvaške in Španije, ki sta se v boj za zlato podali ob 16.30. Hrvati so morali priznati premoč Špancem, ki so slavili s 22:20 (12:11). Španski rokometaši so drugič zaporedoma osvojili naslov evropskih prvakov.

Evropska rokometna zveza EHF pa je pred današnjo finalno tekmo izbrala najboljšo postavo prvenstva "All-star team". Na seznamu je tudi Slovenec Blaž Janc, član poljskega kluba Kielce. Poleg Janca najdemo še dva Španca Gonzala Perez de Vargasa in Jorge Maqueda, Norvežana Magnusa Joendala in Sandera Sagosena, Hrvata Igora Karačića in Domagoja Duvnjaka, Madžara Bence Banhidija in Nemca Hendrika Pekelerja.

23-letni Janc igra na položaju desnega krila in občasno tudi lahko na mestu desnega zunanjega. 

Slovenski rokometaši so osvojili četrto mesto in z uvrstitvijo v olimpijske kvalifikacije izpolnili cilj, ki so si ga zadali pred evropskim prvenstvom. Aprila se bodo v Berlinu pomerili na olimpijskih kvalifikacijah. 

Foto: Rokometna zveza Slovenije   

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.01.2020 ob 14:27 gost

      To pomeni, da sem imel prav, ko sem v komentarjih napisal, da od Slovencev zna rokomet špilati samo Blaž Janc. Vsi ostali so za pozabo.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2020 ob 18:27 gost

        Sem ti že napisal, da je bil finale pred finalom tekma Norveška - Hrvaška. Hrvati niso moji, so pa vsaj za razred ali dva boljši od Slovencev. In še ena pomembna stvar je, ki je odločila finale: najboljši španski igralci so v polfinalu proti Sloveniji počivali, ker je Slovenija bila pač preslab nasprotnik, medtem, ko so Hrvati izgoreli na tekmi z Norvežani, ki je trajala 80 minut. Španci so finale dobili tudi po sreči ( 5 vratnic Hrvatov ) in napake Karačića v zadnji minuti. Hrvati so zasluženo drugi, Slovenci so po sreči in pomoči sodnikov četrti. To je pa ogromna razlika. Velika sreča je, da naši niso v polfinalu naleteli na Hrvate, ker bi jih Hrvati razbili še bolj kot so jih Norvežani. Dvomim, da si toliko pameten, da bi napisano sploh razumel.

        6 9 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.01.2020 ob 18:06 gost

      Karačić si mesta v tej postavi nikakor ne zasluži. Zapravil ogromno zicerov, zapravil finale in naslov evropskega prvaka.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.01.2020 ob 18:44 Lendavski nadvojvoda gost

      Navkljub pametnim ,Hrvatekom rit lizujočim komentarjem,je večer polepšan,Lajbeki so dobili svoje,pa glupača srbskoprvopofukana tudi.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2020 ob 18:52 gost

        Zdaj se vidi kako ti šmarica škodi. Manj pij pa boš bolj pameten. Pa tudi k...c ti bo stal. Dobro veš, da se pijanemu ne dvigne, pa vseeno piješ, žena pa po vasi hodi.

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.01.2020 ob 19:07 gost

      Španija, Hrvaška, Norveška so za slovenske rokometaše tako daleč, da jih lahko samo z daljnogledom gledajo.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.01.2020 ob 19:09 Ne laži gost

      zgornji komentator, či bi naši špilali s Hrvatami jih razturimo, pa lejko tij pametuješ kak ščejš, či pa gučijš od sreče so Hrvati prouti Norvežanon meli nenormalno srečo. Načik pa či nemaš kvalitete niti sreča ne pomaga, razpored na kunci je pravičen in realen. Lejko nouč.

      5 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2020 ob 19:32 gost

        Lehko ti navijaš za zgube. Te zgube ne bodo nikoli olimpijski in svetovni prvaki kot so bili Hrvati. Kaj je boljše drugo ali četrto mesto?

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.01.2020 ob 19:43 gost

      hahaha večno drugi hrčeki,a boli ?tvoji nepremagljivi hrvatuljeki,so si naredili sramoto

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.01.2020 ob 19:48 gost

        Hrvati so izgubili eno samo tekmo in to po veliki borbi. Slabi Slovenčki so izgubili štiri tekme. Koga je potem lahko sram? Slovenčke in take idiote kot si ti!! Hrvati so bili dva krat olimpijski prvaki in svetovni prvaki. Slovenčki lahko o tem samo SANJAJO, SANJAJO, SANJAJO. Nikoli de bodo dosegli desetino tega kar so dosegli Hrvati. NIKOLI, NIKOLI, NIKOLI.

        5 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.01.2020 ob 19:59 Lendavski nadvojvoda gost

      Ti gost ,hrvaškolizujočritež,če naš si,Slovenec,si dno nas,če Lajbek si,ti je Horvatija blizu,boš srečen tam med svojimi,hvalil se boš z ničim.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.01.2020 ob 20:03 Lendavski nadvojvoda gost

      Še nekaj,prelepo,da ne živim v "Lijepoj",da nimam ustaške miselnosti,da nisem beda ,življenjsko,versko in miselno .

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.01.2020 ob 22:24 čondraš gost

      Ahaha ustaša Debeli, kaj ste popušili v rokometu ? Fejst boli ? Ja kad pušim suze teku, pa neka teku neka teku...:)

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.01.2020 ob 22:28 gost

      hehe čondraš ..danes teku vatrene suze :D hahaha i tekle do i tekle , nekam tiho so sedaj hrčkopikci :D ,sigurno so bili vsega krivi sodniki pa ja itak da no :D haha

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.01.2020 ob 11:48 gost

        Nobene solze ne tečejo. Ti bom realno napisal kar mislim. Ko so sodnika omenil - dvakrat je Španec napravil štiri korake in dal gol - sodnik priznal oba gola. Tudi Pungartnik je to videl in omenil. Drugo mesto ve velik uspeh. Če hočejo biti Hrvati prvaki, morajo zamenjati Lina Červarja. Ta človek je s Hrvati veliko dosegel, a čas ga je povozil. Njegova igra brez golmana ni smiselna - Španci so na ta način dosegli štiri zelo lahke gole. Karačić je bil v polfinalu in v finalu katastrofa, a ga ni zamenjal. Duvnjak je potreboval vsaj pet minut počitka - ni robot, da bo večno igral brez pravega počitka. Veliko zelo dobrih rokometašev ni vzel zraven na prvenstvo. Pa še kaj bi se našlo. Zahvaliti se mu za zelo uspešno vodenje reprezentance in poiskati drugega, ki o prinesel svež veter. To je moje mišljenje, vi pa nabijajte v tri dni, če se vam da.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.