https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ZABAVA

VIDEO: Sandi Horvat Sunny v sodelovanju z Dorino predstavil novi singl

17.02.2020 ob 0:00  

Uganka je novi singl prekmurskega glasbenika Sandija Horvata Sunnyja, ki je za skrivnostno melodijo k sodelovanju povabil pevko, ki je že preko trideset let prisotna na pomurski glasbeni sceni.

 

Nej je velka, nej je mala, skoron takša kak trbej...? S temi besedami je avtor Milivoj Miki Roš, v pogledih skladatelja in pevca Sandija Horvata Sunnyja vzbudil globoka vprašanja, ki trajajo že skoraj 15 let; vse odkar jih je prvič prepevala simpatična pevka Dorina Gujt v pesmi Moja Sobota, ob spremljavi pianista Dejana Boroviča...

Glasba: Sandi Horvat Sunny

Besedilo: Sandi Horvat, Milivoj Miki Roš
Aranžma: Sandi Horvat, Dorina Gujt
Add. Sample: Dorina Gujt - Moja Sobota
(D.Gujt/M.Roš/D.Borovič) @LogicRecords
Recording/Produkcija: Sandi Horvat @Sunnys Records
Video: KUD Človek, Murska Sobota

Dorina Gujt

Vokalistka, avtorica besedil in skladateljica. V več kot 30 letih delovanja je sodelovala z mnogimi znanimi glasbeniki in tekstopisci. Dorina je zanimiva pevka, ki se podaja v različne glasbene žanre, kot so rock, folk, country, bluegrass in etno glasba. Najraje ustvarja v domačem, prekmurskem jeziku. Tako je tudi v sodelovanju z Milivojem Rošem leta 2006 nastala sedaj že ponarodela pesem ˝Moja Sobota˝, posvečena sobočancem in prekmurski duši. ˝Na Skrivma˝, ˝Kmica˝,˝Samo malo je trbelo˝,˝Rad bi te˝ so le nekatere pesmi iz njene bogate zbirke stvaritev, za katere je značilna čustvena interpretacija z globokim sporočilom. Bila je pevka Be Radio, sedaj pa ustvarja in sodeluje na različnih projektih s številnimi priznanimi glasbeniki in umetniki in zasedbam; Dejan Berden, Andi Sobočan, Tjaša Cigut, DoRoJa, Prekmurska godba Bakovci, Eroplan Jazz Band...


Milivoj Miki Roš

Deluje na področju gledališča za mlade in predstav za odrasle, skozi njegovo delovanje se prepletajo televizijske, filmske in literarne poti. Roš je bistveno zaznamoval tudi kulturno dogajanje v slovenskem Porabju na Madžarskem, kjer je režiral preko petdeset lutkovnih in gledaliških predstav. Ob tem piše v tednik Porabje, kjer so do sedaj objavili preko 600 njegovih zgodb za otroke in mladino. Nekatera izmed del iz njegovega ustvarjalnega opusa so: Zgodba za otroke Zaklad otoka Milo-Milo, dokumentarni portret o umetniškem fotografu Jožetu Kološi: Podpisano Kološ, roman Tretji plan, dokumentarni film o Primorcih v Prekmurju: Artikulacija spomina, roman Jezusov Katapult, avtorska monodrama Mura, bograč pa še gibanica, knjiga za mlade Škrat Babilon, dokumentarni film o zgodovini prekmurskih evangeličanov: Formula concordie, roman Povratek iz večnosti ali roman o zadnji ljubezni… Roš je scenarist in režiser danes že kultne in mnogokrat ponovljene mladinske TV nadaljevanke: Kako sem videl svet izpod mize ter Kot ata in mama. Roš je odigral tudi naslovno vlogo filma Vlada Škafarja Oča.

Sandi Horvat Sunny

Rojen leta 1990, svobodni glasbeni umetnik, pevec, skladatelj, multiinstumentalist, producent. Kot pripadniku romske manjšine mu je bila glasba položena v zibelko, že v najstniških letih se je udeleževal romskih taborov in sodeloval pri različnih gledališko glasbenih predstavah. Med izrednim izobraževanjem na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani in v Mariboru, se je začel zanimati za oblikovanje zvoka, ter svoje osnovno znanje nadgrajeval v zasebnih inštitucijah. Do svojega 18. leta se je naučil igrati na več inštrumentov, kot učenec in kot mentor se je udeleževal različnih glasbenih delavnic. Že 10 let nastopa kot večstranski glasbenik, vodi ali sodeluje pri različnih kulturno-umetniških projektih v Sloveniji in tujini.

 

    Fotogalerija