https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Mura in Bistrica zmagali na turnirju v Radencih

Radenci, 24.2.2020  

Ta vikend je v Športni dvorani Radenci potekal še drugi del 4. zimskega turnirja NK Radenska Slatina. Prejšnji vikend so se merile selekcije u7 in u13, tokrat pa so na igrišča stopili fantje selekcij u9 in u11 v katerih je nastopalo 16 oz. 19 ekip iz vse Slovenije.

 

Sobotno dogajanje je bilo rezervirano za selekcijo u11. 19 ekip je bilo razdeljenih v štiri skupine. Prvo uvrščeni ekipi iz vsake skupine sta se uvrstili v četrtfinale. V prvem polfinalu sta si nasproti stali ekipi NK Radenska Slatina in ND Dravinja, kjer so bili po streljanju penalov boljši slednji z rezultatom 1:3. na drugi polfinalni tekmi sta se pomerili ekipi NK Miklavž 1 in NK Slovenska Bistrica. Tudi tu so potnika v finale določili streli iz šestih metrov, kjer so več sreče imeli Bistričani. Na tekmi za tretje mesto smo gledali kar 17 serij penalov, po katerih so se končnega tretjega mesta veselili nogometaši iz Miklavža. V naj postavo turnirja so bili uvrščeni Patrik Prapotnik iz NK Ketty Emi Bistrica, Vito Novak iz NK Miklavž 1, Jaš Čerenak in Gal Ravnjak iz ND Dravinja ter domačin Jan Kolar iz NK Radenska Slatina rumeni.

 

Na nedeljski turnir selekcije u9 je bilo prijavljenih 16 ekip, ki so bile razdeljene v štiri skupine. Prvo in drugo uvrščeno moštvo iz vsake ekipe se je uvrstilo v četrtfinale. Na prvi polfinalni tekmi sta se pomerili moštvi NK Miklavž in NK Olimpija zeleni. Po streljanju šest metrovk so se uvrstitve v finale veselili Ljubljančani. Na drugi polfinalni tekmi sta si nasproti stali ekipi NK Jarenina 2 in NŠ Mura. Prekmurci so se z zmago 2:1 uvrstili v veliki finale. Na tekmi za tretje mesto so bili boljši nogometaši iz Jarenine, ki so se tako veselili končnega tretjega mesta. V velikem finalu smo gledali derbi Olimpije in Mure. Po napeti tekmi so se zmage na turnirju veselili Prekmurci, ki so zmagali z 2:1.  Naj vratar turnirja je postal Ruben Delakorda iz NK Miklavž, nagrado za naj strelca je prejel Anes Velagič iz NK Olimpija zeleni, za naj igralca turnirja pa je bil proglašen Nejc Špur iz NŠ Mura.

 

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.