https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Zvezi društev Moja Mura se ne strinjajo z izjavami novega okoljskega ministra

18.03.2020 ob 6:00  

V Zvezi društev za obvarovanje reke in sonaravni razvoj ob Muri - Moja Mura opozarjajo na nekatere izjave iz predstavitvenega nastopa novega ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka. Po umiritvi razmer povezanih s koronavirusom pričakujejo, da bodo na pogovoru z novim ministrom končali tridesetletno dilemo in nočno moro o smiselnosti gradnje HE na Muri. Celotno sporočilo za javnost objavljamo spodaj.

»Elektrarne na Muri – nočna mora prebivalcev, politikov in stroke

V Zvezi društev Moja Mura se zavedamo, kaj je prva naloga nas vseh in naše države ta hip. Ker pa je nova vlada prav zaradi izjemnih razmer nastala na hitro, iz previdnosti vendarle opozarjamo na nekatere izjave iz predstavitvenega nastopa novega ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka.

Pred desetimi leti si je vlada republike Slovenije za cilj zadala sanacijo porečja reke Mure in ob tem podelila družbi Dravske elektrarne Maribor (DEM) koncesijo za morebitno energetsko izrabo. V zadnjih letih se govori samo še o izgradnji hidroelektrarn (HE), ki da so edina rešitev za porečje Mure. 

Študije, ki so jih v tem času opravile pooblaščene in edine za to pristojne ustanove, so pokazale, da je načrtovana gradnja HE Hrastje-Mota nesprejemljiva, saj bi imela bistven negativen vpliv (ocena D) na ljudi in naravo, poleg tega pa je gradnja tudi nerentabilna. V merodajnem NEGATIVNEM okoljskem poročilu iz 2020, izdelanim za Nacionalni energetski in podnebni načrt (NEPN) piše, da se DEM odvzame koncesija. Na podlagi teh neizpodbitnih dejstev je pred dobrim letom takratni minister za okolje tudi ustavil nadaljnje aktivnosti za gradnjo HE na Muri. Koncesija pa iz nam neznanih razlogov ni bila razveljavljena.

Nesmiselne so torej trditve, da okoljevarstvene organizacije z nasprotovanjem gradnji HE na Muri zaviramo razvoj v regiji in državi. O tem so presodile pristojne in pooblaščene institucije. Spregledati ne gre niti dejstva, da se je tedanji minister sestal s predstavniki civilne družbe in prisluhnil njihovim argumentom v korist dolgoročnega razvoja regije in ohranjanja preživitvenih virov. Izjave visokih državnih uradnikov, da smo brez argumentov proti vsemu in vsakomur ter da nas finančno podpirajo celo iz tujine, so namenjene zgolj diskretizaciji civilne družbe. Namigovanje novega ministra, da je treba civilnim združenjem s spremembo zakonodaje stranskim udeležencem v postopkih načrtovanja preprečiti pravico do soodločanja, pa je skrajno neodgovorno in v nasprotju z Aarhuško konvencijo, ki smo ji v celoti zavezani EU in njene države članice.

Pred zadnjimi državnozborskimi volitvami leta 2018 je bila v okviru magistrskega študija izvedena anketa o tem, kaj menijo politične stranke o Biosfernem območju reke Mure in kakšno je njihovo stališče postavitvi HE na Muri. 

Uradna izjava stranke z dne 3. maj 2018 pravi: »Glede na obsežno nasprotovanje gradnji HE na Muri menimo, da ta projekt ni realen. Ta in podobne projekte podpiramo le v primeru družbene in okoljske sprejemljivosti …«

Ker je minister za okolje gospod Andrej Vizjak član stranke SDS, ta pa je ena redkih, ki ima jasna in trdna stališča, ki jih ne spreminja, pričakujemo, da bomo – potem ko se seveda razmere, povezane z virusom korona, umirijo – na pogovoru z novim ministrom končali tridesetletno dilemo in nočno moro o smiselnosti gradnje HE na Muri.

V dobro vseh nas – tako, kot moramo v dobro vseh nas združeno delovati tudi danes.«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2020 ob 6:30 gost

      Kelko so kredibilne okoljevarstvene organizacije se vijdi po ton ka so prouti izgradnji vetrnih elektrarn na krasi. Pa si tak hvalijo Avstrijce kak uni majo se zriktano, zdaj pa je njuv zgled nej dober, uni pa majo elektrarne na Muri.

      22 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.03.2020 ob 6:36 r gost

      AVSTRICI SE Z NAS SMIJEJO KAKSI BEDAKI SMO 30 JIH MAJO MI PA ENE NEMREMO VKUP SPRAVITI

      22 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 8:05 čondraš gost

        V Avstrijo ki ima na MUri elektrarne, pa hodijo brez zadržkov delat in dobivajo plače na račun elektrarn na Muri! Aja, tiste elektrarne gredo avstrijcem v breme, ko jih jebe, kaj? Dokler imajo bioenergetiki svoje avstrijske plače.č Eh ta dvojna morala z roko v roki z egoizmom, nimata konca.

        11 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.03.2020 ob 6:58 čondraš gost

      Nočete elektrarne na MUri ? Potem tudi elektrike ne rabite in si kupite pregrešno drage in nefunkcionalne strešne električne panele. Od jutri naprej bi vam izklopil elektriko, ki jo sicer nekdo more imeti na svoji reki, tudi zaradi VAS! Vi bi imeli elektriko, elektrarne pa ne, to pa ne. Hinavci. Če želite dobro okolju se odpovejte tudi elektrificiranim vozilom, pametne telefone zabrišite v koš, cigarete prav tako, uporabljajte javni prevoz itd..

      25 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.03.2020 ob 7:00 čondraš gost

      ki jo sicer nekdo more imeti na svoji reki, tudi zaradi VAS...kajti nekdo more imeti elektratne na svoji reki, tudi zaradi VAS.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 7:14 kuna gost

        O oglasil se je eden od DEM-ovcev. Ka so te DEM-ovci dali na čakanje in moreš nekak upravičiti svoj obstoj pri kopanji?

        4 9 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 8:17 gost

        Dokazi, da je naša elektrika iz, od Drave? Ne moreš, ker to ni. Če bi cakali v prekmurju na elektriko iz he dravskih elek., bi bili polovico v temi. Večina je iz NUK Krško in uvoz. Če ne poznaš, sistema npopulistično ne bluzi.

        11 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.03.2020 ob 11:02 Pepo gost

        Kakšne elektrarne na Muri ,saj ne bodo mogle delati ,če pa plava polno črev pri izpustu v Muro od radgonske klavnice.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.03.2020 ob 7:07 Ha , ha , ha gost

      Ja dobili te elektrarne , pa saki eno žico v rit ka do van te blesave glave tudi ponoči svetile , le kje iz p.m.se jemlete.

      6 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      18.03.2020 ob 7:10 kuna gost

      Avstrijci ne skrivajo dejstvev, ne prikrivajo študij, pa verjetno tudi ne podkupujejo lobistov, dvomim, da avstrijci lažejo o sumičih, da lažejo, da se bo nivo podtalnice dvignil, če bodo elektrarne, avstrijci ne zavajajo, da bodo omogočili namakanje polj iz reke, ki ji že tako kronično primanjkuje vode. Avstrijci ne lažejo o delovnih mestih v HE. Vse našteto pa počnejo naši vrli politi, DEM-ovci, njihovi lobisti in piarovci. Za nameček vlagajo tožbe v višini 7 mio.€ proti državi zaradi neizgradnje projekta, ki je že od začetka bila pod vprašanjem. In to, kar ti vrli zagovorniki cel čas počnejo, je zahrbtno, hinavsko, sprevrženo dejanje, ki ga skrivajo za "hrbiti avstrijcev". In ne vem zakaj bi takšni ljudje morali odločati o mojem življenjskem okolju, mojem premoženju, mojem domu in nenazadnje tudi o mojem zdravju!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 8:07 čondraš gost

        Mi bi radi bilio druga Švica, druga Avstrija, samo na jugovički način, to ne gre in nikolio ne bo šlo. Imeli bi njihov standard, pa neke svoje zakonitosti, to ne gre.

        13 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 18:34 bretjauzl gost

        küna je zvita zver. kuna glih nè. NEK je bija zašalan v šterome gospodvome? prekmùrci ste štrom krali že od davnega. in to zvečinomaj iz drave. vüra je nabila ka se mora enkrat vse to vratit. lejko pa tud strom odklopimo

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      18.03.2020 ob 7:15 Gajdar gost

      Elektro trg EU je enoten, električna energija se prosto kupuje in prodaja, elektrika iz Mure ne bo rezervirana za Pomurje ali Slovence, lahko da jo bodo koristili Nemci. Cena elektrike se bo v EU prej ali slej izravnale- povišale, zaslužilo bi le podjetje Dravske elektrarne za nakup katerih se že zanima veliko elektro podjetje iz Nemčije.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.03.2020 ob 7:19 r gost

      ha ha ha bik si

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.03.2020 ob 7:24 gost

      JEBITE SE BEDAKI MANJASTI. POJDITE DELATI NE PA NAŠE PEJNEZE CUCATI IN RAZVOJ ZAVIRATI. BREZDELNEŽI IN LENUHI ENI. MARŠ. GNIDE.

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.03.2020 ob 7:29 Znebimo se polžev gost

      Tvoje pejneze , ka si pa ti "nihče "že naredo v življenju , razen tega , da si prostaški .

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 7:49 gost

        MARŠ SVINJA ZABUŠANTSKA. POJDI DELAT NE PA, DA DAVKOPLAČEVALCEM PEJNEZE KRADEŠ. DA SE TI POSERJEM V GOBEC LAŽNIVI . V MURO VAS ZABUŠANTE ZMETATI.

        6 5 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.03.2020 ob 7:31 SRAM NAJ VAS BO gost

      Vas odpadnike "moja mura" NAJ VAS BO POŠTENO SRAM. Ne morete si lastiti nekaj kar ni vaše, oziroma je toliko moje kot vaše. V času, ko se Slovenija srečuje z katastrofo virusa, ko je vse zastalo, ko nihče ne dela in ko ne vemo kdo od nas bo preživel, vi nimate drugega dela kot se ukvarjati z Muro, dajte usmerite vaše aktivnosti v pomoč potrebnim v Sloveniji. PO TEJ KATASTROFI NIČ VEČ NE BO KOT JE BILO. Gospodarstvo, de propadlo in PO TEM VEČ NE BO VPRAŠANJE KAJ BOMO DELALI IN KAJ NE IN ELEKTRARNE NA MURI BODO PRVE KI SE BODO GRADILE KER SE BO ŠLO ZA PREŽIVETJE, vi pa zganjate z moje mure neke bolne ideje še enkrat SRAM NAJ VAS BO. Vsekakor pa se bodo z prihodom nove vlade vam "državni napajalniki" zaprli in tudi za vas velja da bo potrebno delati nekaj koristnega za državo.

      18 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 7:46 kuna gost

        Voluharji pa boste kopali s širjenjem vsesplošne panike. Daj povej, kdo te tako dobro plača, da zganjaš paniko, vnašaš nemir in nenazadnje žališ in ponižuješ ljudi. Normalen človek tega ne počne. In ti nisi normalen.

        5 7 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.03.2020 ob 7:32 SRAM NAJ VAS BO ! gost

      Vas odpadnike "moja mura" NAJ VAS BO POŠTENO SRAM. Ne morete si lastiti nekaj kar ni vaše, oziroma je toliko moje kot vaše. V času, ko se Slovenija srečuje z katastrofo virusa, ko je vse zastalo, ko nihče ne dela in ko ne vemo kdo od nas bo preživel, vi nimate drugega dela kot se ukvarjati z Muro, dajte usmerite vaše aktivnosti v pomoč potrebnim v Sloveniji. PO TEJ KATASTROFI NIČ VEČ NE BO KOT JE BILO. Gospodarstvo, de propadlo in PO TEM VEČ NE BO VPRAŠANJE KAJ BOMO DELALI IN KAJ NE IN ELEKTRARNE NA MURI BODO PRVE KI SE BODO GRADILE KER SE BO ŠLO ZA PREŽIVETJE, vi pa zganjate z moje mure neke bolne ideje še enkrat SRAM NAJ VAS BO. Vsekakor pa se bodo z prihodom nove vlade vam "državni napajalniki" zaprli in tudi za vas velja da bo potrebno delati nekaj koristnega za državo.

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 7:52 kuna gost

        Voluharji pa boste kopali s širjenjem vsesplošne panike. Daj povej, kdo te tako dobro plača, da zganjaš paniko, vnašaš nemir in nenazadnje žališ in ponižuješ ljudi. Normalen človek tega ne počne. In ti nisi normalen. Tvoje nabijanje ne bo rešilo čisto ni. Da boš vsaj seznanjen, kaj pomeni prva beseda: https://sl.wikipedia.org/wiki/Veliki_voluhar Itak si mestna srajca.

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 7:54 AAaaaaaa gost

        No no tak črnogledi nesmiš biti, gospodarstvo sigurno nede propadnolo zavolo korone virusa, de pa trbelo en čas ka si opomore, najbole do biti mali podjetniki keri majo dela iz meseca v mesec s ten ka so tej navajeni skromno trošiti pa do preživeli. Najbole se trgajo tej kerin de sfalijlo pejnez za tankanje jahte.

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.03.2020 ob 7:48 r gost

      Se bi meli na elektriko ge te jo zele Da de šla elektrika gor de se še podrazilo

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.03.2020 ob 7:53 r gost

      Sončne panele bi gog devali ZA 15 LET TE JIH PA V MURO METALI TE TE PA PRAVLI MOJA MURA IDIJOTI

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 7:55 kuna gost

        Madona ste eni dobro plačani. Nej čuda, da DEM tožijo državo za 7 mio €. Stroške za takšne pokvarjene piarovce je treba nekak pokriti.

        2 8 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      18.03.2020 ob 7:57 r gost

      Mi smo Nej Nemčija Avstrija oni znajo ge do jih feciklerali za 15 20 let

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      18.03.2020 ob 8:00 Znebimo se polžev gost

      SRAM NAJ VAS BO , vidim , da ne živiš v realnem času in prostoru kljub temu, da uporabljaš preživete fraze , in ja, kaj se bo svet podrl , če ne bo gospodarske rasti v enem letu , redno ste indoktronirani , ostali prostaki in nesramneži pa tudi ne bodo diktirali razvoja ob reki Muri.Enostavno ko pasulj .

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      18.03.2020 ob 9:05 🐥 gost

      Dajte že enkrat, zgradite to elektrarno, da bo mir!

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 9:30 kuna gost

        Če jo že ščeš meti, te se odseli ta, ge je že spovana. V bližino Drave ali pa Avstrijo. Tan so vse elektrarne na Muri ZAKON. Ka vraga težiš tukaj, če je avstrisjki model tako dober.

        2 7 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      18.03.2020 ob 9:10 gost

      He He he to vam je zriktala nesposobna BRATUŠKOVA,ki vas je butlne IZKORISTILA na volitvah. MOJA MURA gor ali dol elektrarna na MURI bojo slej ko prej ,takšne ali drugačne. Vsi tisti ki pa ELEKTRIKE ne rabite ,se pa morate odpovedati marsičesa kar je na ELEKTRIKO. mene elektrarne na MURI sploh ne motijo in upam da bodo čim prej.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 9:39 kuna gost

        Zdaj pa dajmo eno paralelo. Bivši kmetijski minister, ista oseba, bivši precednik parlamenta je dopustil uničenje prašičereje v regiji. Govedoreja? Ta trend upada v regiji se še nadaljuje. Prejšnji teden je še kmetijska ministrica trdila, da ni panike za hrano. Ta teden je ni več slišati. Samooskrba s hrano ~30% alipa še manj. In taki voluharji bi sedaj šli v nadaljno uničenje regije. Če lahko živimo od uvoza vse "svinjarije", kar se hrane tiče iz drugih držav, pa lahko trpimo še uvoz elektrike. Tebe mariborska srajca pa verjamem, da te HE na Muri sploh ne motijo. Zato pa se brigaj zase. Aja, saj res. Plačan si, da mešaš dr**. Daj povej vsaj kakšna je tvoja plača in kdo je tvoj delodajalec.

        1 9 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      18.03.2020 ob 10:11 gost

      KUNA TI SI IZMEČEK ČLOVEŠTVA. GNOJ, KI ONESNAŽUJEŠ PREKMURJE. GONI SE U TRI ........... ŽIVIŠ NA RAČUN DAVKOPLAČEVALCEV IN ŠE NEKATERIH. SRAMOTA ČLOVEŠTVA. MANGUP. IDI SE OKOPAT V MURO, DA NE BOŠ SMRDELA.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 16:31 kuna gost

        A tak. To pomeni, ka si ti plačani izmeček! Po domače ku***, kera da, vsakšomi ka ponudi več? Ali pa si navaden pe***, ka samo čakaš kak bi nikakoga od zadaj. Potem pa še objavi svojega delodalajalca in številko 090****, ge si dosegljivi. Ker edino plačanci se tak obnašajo-eh. Rajši tri pike.... debilDEM ostane debil.

        0 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 22:15 gost

        Kuna, če bi vedel kdo si, in če bi te srečal, bi ti dal tako na tvoj smrdeči gobec, da ga nikoli več ne bi odpiral ( a ).

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      18.03.2020 ob 10:50 Ne laži gost

      Sramota od komentatorov keri ne premorete kulturnoga komentara ,sramota pa od pomurca ka pistij takšno komentejranje.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 11:11 gost

        SRAMOTA JE EDINO ZA TE DELOMRZNEŽE, KI JIH FINANCIRA DRŽAVA, DA BRENZAJO RAZVOJ PREKMURJA. MURO IN PREKMURJE SI JEMLJEJO KOT SVOJO LASTNINO. NEKAJ LENIH, NESPAMETNIH IN EGOISTIČNIH LJUDI BI RADO TERORIZIRALO CELO PREKMURJE IN PRLEKIJO. V MURO JIH ZMETATI PA NAJ PLAVAJO LENUHI ENI.

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      18.03.2020 ob 11:08 Godžiro gost

      Jah , vidim , da so eni še na razvojni stopnji PREPROSTIH OPIC IN NABIRALCEV , njihovo prostaštvo in nerazgledanost pa tako nima meja .

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      18.03.2020 ob 13:32 r gost

      CI naredijo HE de se zdignola potalnica nemo meli problemov z sušo ka de sakso leto vecja

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      18.03.2020 ob 13:40 r gost

      Malo se pelajte do mure pa te videl ka je meter fali marca

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      18.03.2020 ob 13:43 r gost

      Malo se pelajte do mure pa te videli ka je skoraj meter prenizka za marec

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      18.03.2020 ob 13:56 r gost

      Avstrijci pa tak nescejo ka bi mij nardele HE ka bi te ger gor prišle ka oni se not spustijo v muro

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      18.03.2020 ob 16:22 rile gost

      Elektrarne treba naredit,vodo zadržat in stem bo Pomurje zopet močvirnato in bogato z vodo.Dajte referendum in sem prepričan ,da je 75% za elektrarne ,razen tistih kateri jejo na račun teh organizacij.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      18.03.2020 ob 20:04 gostja gost

      Tak van trbej, novoga ministra ste dobili, ta je Janšova šola, tu nega ,demokracije, pa nej trte mrte. Če de J, pravo ka elektrarna de, te de, pa pika. Nova oblast že kaže svoje zobe.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      18.03.2020 ob 21:24 gost

      V h. MOTI sem videl da se že BAGRI KOPIČIJO,kaj naj to pomeni. Samo veselo naprej.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      18.03.2020 ob 21:27 LFL gost

      Samo naprej NOVA VLADA - - - stara vlada ni bila VREDNA POČENEGA GROŠA.NESPOSOBEN SERPENTINŠEK. KUNA ali mogoče veš čigav je ŽIDAN.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.03.2020 ob 21:53 kuna gost

        Kdo je Židan? Jaz Židana osebo nisem nikjer omenjal. Saj je vseeno. Posledice so tukaj-vsaj, kar se pujcekov tiče. Brez veze pa se je nategovati, čigav je kdo. Je pa nehigienično, da bo nekdo nabijal za 0,2% deleža samo zato, da doseže svoje. In to je delež, ki bi ga naj pokrile elektrarne na Muri. V primerjavi s primanjkljajem samooskrbe in deleža samoskrbe z elektriko je to kapljica v morje. Gre za razmerje 0,2%/70%. Torej piarovci DEM- a niste javni sektor? A vas niso izolirali? Ali pa že imate simptome in zaradi tega klatite neumnosti.

        0 5 Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      20.03.2020 ob 6:52 Zdaj pa se jaz gost

      Toliko krica okoli varstva narave in ", moje Mure". Mura je od nas vseh, ampak se nekateri obnašajo do narave želi ležerno, zadnjič idem nabirat Pljučnik-okolic radenc. Ne moreš verjeti kako nesnago ljudje vozijo in tu kipajo, namesto tja, kjer so za to namenjene službe. Ne vem, če je 200 salonitk Glih pametno tja deponirat, saj vemo, da so škodljive. Kak nabrati šopek zelišča, če je vse poslano in porabo od psov, ki jih lastniki tod vodijo kakat in lulat. Vse to pa se kaj res ni pohvale vredno.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.