https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Štab Civilne zaščite Mestne občine Murska Sobota se je sestal na seji

30.3.2020  

Na Mestni občini Murska Sobota se je na izredni seji sestal Občinski štab Civilne zaščite in se seznanil z izvajanjem preventivnih ukrepov in organizacijo pomoči za zajezitev širjenja koronavirusa v občini Murska Sobota.

Občinski štab Civilne zaščite poziva vse občanke in občane, da dosledno upoštevajo določila vladnega Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin, ki je začel veljati z današnjim dnem.

Po oceni Občinskega štaba Civilne zaščite dodatnih ukrepov zapiranja posameznih javnih površin v mestni občini ni potrebno izvesti, mestno redarstvo bo v sodelovanju s Policijo izvajalo nadzor nad upoštevanjem tega odloka.

Danes bo dobavljen del zaščitnih mask, ki jih je mestna občina naročila pri domačem proizvajalcu. Občinski štab Civilne zaščite bo v sodelovanju s trgovinami, bankami, pošto in drugimi javnimi institucijami poskrbel, da bodo za vstop v zaprte prostore, kjer je obvezna uporaba zaščitne maske ter zaščitnih rokavic, le-te v prvi fazi na razpolago za tiste občane, ki svoje zaščitne opreme nimajo. Dobava zaščitne opreme se sicer iz dneva v dan normalizira.

Na seji štaba so bili prisotni tudi predstavniki humanitarnih organizacij (Škofijska Karitas, Rdeči križ, EHO podpornica) in predsednik Kluba prekmurskih študentov, ki so se dogovorili, da bo odslej koordinacijo njihovega delovanja prevzela Območna organizacija Rdečega križa Murska Sobota, prav tako bo Rdeči križ prevzel koordinacijo dela prostovoljcev. Pri tem je župan izrazil zahvalo vsem mladim, ki so se odzvali na njegov poziv in se vključili v prostovoljske organizacije.

* Naslovna fotografija Fb Aleksander Jevšek

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2020 ob 17:56 občan gost

      kje pa te maske bojo trgovci talali vseh trgovinah bankah saj v soboti ni nikjer dobiti maske in rokavice posebej danes vseh lekarnah ni nikjer

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2020 ob 19:46 Alooooo gost

      Bila sem na banki uslužbenke brez mask, pošta isto brez,Lidl hofer tudi prodajalke brez mask...ne poskrbijo za sebe kaj šele za druge!!! Vsi petroli istoooo...pa kdo koga tu nateguje????

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.03.2020 ob 19:59 Lendavski nadvojvoda gost

        Aloooo,kaj naj povem,tele glupo si,vsepovsod kjer sem bil danes,pa sem bil,se držijo reda,ti bjonda,si koza,povem pred vsemi,zabita si,pa polpismena tudi,baba zabita,vsi se po svojih močeh držijo pravil,tele zabito.

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.03.2020 ob 19:57 Zala gost

      Ja res je in to v Murski Soboti

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.03.2020 ob 21:06 gost gost

      ni res v vsi se držijo pravil nošenje mask v lidlu hoferu itd za banke pa ne vem me samo zanima kje bodo te maske ki jih je soboška občina kupila dobiti gda bo šel v trgovino kero primer občina radenci je svojim občanom prek civilne zaščite danes razdelila po vseh gosodnjstvo v občini radenci

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      31.03.2020 ob 7:49 gost

      Če. Je pooblastila vlada CZ in občino ti morajo tudi zagotoviti masko saj jih tudi dobijo ali pa delajo kot zdravstveni delavci da doma si zmaskami delajo zalogo

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      31.03.2020 ob 9:30 gost

      romkinja nezavedate se da nam vlada zeli vsem dobro da tudi otroci nebi dobili korona virus dajte si enkrat zapovedat in ubogajte vlado bojmo si notri v stanova njah prej bomo ubogali prej bomo lahko vsi zdravi in zunaj ce pa rabite rokavice pajih imate v lekarnah po5e 1000rokavic pa ne tako paniko za rokavice ampak se drzmo kaj nam drugi svetujejo

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.