https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Kacin: Kdaj bo pravi trenutek za rahljanje ukrepov je odvisno od nas samih

6.4.2020  

Danes sta izjavi glede aktualnega stanja v zvezi z epidemijo bolezni COVID-19 podala prof. dr. Mojca Matičič z Infekcijske klinike UKC Ljubljana in strokovna mentorica študentom v vladnem klicnem centru, ter vladni govorec, veleposlanik Jelko Kacin.

"Vse predloge in kritike skrbno preučimo. Ukrep v smeri odprtja cvetličarn in vrtnarij je pobuda, ki je prišla iz klicnega centra 080 1404. Danes smo dobili pobudo, da se zdravila na recept lahko dobijo za obdobje daljše od enega meseca. Vsekakor jo je vredno preučiti," je povedal vladni govorec Jelko Kacin.

 

 

Rahljanje ukrepov

Po Kacinovih ocenah je bil ta konec tedna veliko bolj discipliniran, kar se tiče omejitev gibanja. "Kdaj bo pravi trenutek za rahljanje ukrepov, je odvisno od nas samih in tudi dogajanja v soseščini. Delamo na tem, da bi vlada lahko še ta teden preučevala ukrepe, ki bi se lahko sprostili po veliki noči," je dejal.

Mojca Matičič z Infekcijske klinike UKC Ljubljana in strokovna mentorica študentom v vladnem klicnem centru, ki deluje zadnje štiri tedne na brezplačno številko, vse dni v tednu med 8. in 20. uro, je povedala, da je povprečni odzivni čas klica manj kot 30 sekund. "Osnovni namen centra pomoč je pri pridobivanju zanesljivih informacij glede novega koronavirusa," je dejala.

 

 

"Pred štirimi tedni smo začeli delo z 436 klici na dan. Do danes smo prejeli več kot 21.000 klicev, 2x 1200 klicev dnevno - ko so se zaprle šole ter ob predstavitvi #ProtiKoronaPaket. Klicni center je barometer dogajanja med ljudmi," pove Matičičeva. 

V klicnem centru 080 1404 na vprašanja odgovarjajo študentje medicine in ne zgolj medicinsko ali zdravstveno osebje.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.04.2020 ob 20:07 puurdi gost

      jebe se kacijni on dobre pejneze vleče njemi tak paše pa tudi navadnomi zastavniki ka je pa šerif .

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.04.2020 ob 20:21 spomin gost

      Če se ne motim, je neka budala na tem portalu zapisal: svetovni trg je odprt, menjava mora biti. In to se je zgodilo. kitajci (vlada) po novem letu izputili kitajčeke, ti pa raztrosili super male kitajčeke. Nič več sodelovanja z njimi, le nujno, pa nek se jebu, se bodo sami pobili.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.04.2020 ob 12:01 gost gost

      Ka de te Kacin palamudo, tak ne vej zakoj se ide. Samo narod rašijo, ka de še bole poslušen in de se bojo teh novih oblastnikov. Samo za to se jin ide. Jaz poslušam samo stroko, katero pa ti ne upoštevajo, ker so sami dovolj pametni, vsaj tako mislijo. Zakaj ne upoštevajo stroko, zakaj na novinarskih konferencah ne sme biti novinarje, zakaj se ne sme postavljati vprašanj in še in še zakaj? zato, ker je samo na ta način možno držati narod v šahu, vsaj tistemu delu, ki jih še posluša. Kacin in n jegova banda b i že davno m orala na smetišče zgodovine. In to se bo tudi zgodilo.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.