https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KORONAVIRUS

Jelko Kacin: Zagotovo bo prvi odlok zadeval konec obveznega nošenja rokavic

13.4.2020  

Del vladne ekipe in strokovne svetovalne skupine pri ministrstvu za zdravje na večernem sestanku na Brdu pri Kranju usklajuje naslednje korake odziva na epidemijo koronavirusa.


"Omejitve in prepovedi veljajo, dokler ni spremenjen odlok, ki jih prepoveduje," je dejal Kacin.

Vlada bo danes koordinirala naslednje korake, predvsem pa želi slišati mnenje strokovne skupine pri ministrstvu za zdravje in pod katerimi pogoji je mogoče sprostiti ukrepe, ki veljajo ta hip.

"Če bo tukaj doseženo soglasje, bo lahko jutri vlada tudi formalno o tem odločila in morebitno odločitev objavila v uradnem listu.

Ali bo to mogoče že ta teden, je odvisno od strokovne skupine, predvsem pa od uskladitve teh ukrepov med različnimi ministrstvi. Potrebujemo dan ali dva. 

Rezultati testiranj v teh prazničnih dneh niso najbolj reprezentativni, saj je bilo odvzetih manj vzorcev kot običajno. Jutrišnji dan pa bo pokazal, ali lahko že v drugi polovici tega tedna ukrepe resnično sprostimo in kje.

Zagotovo bo prvi odlok, ki bo objavljen, zadeval rokavice in konec njihovega obveznega nošenja," je v pogovoru za Televizijo Slovenija dejal uradni vladni govorec Jelko Kacin.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2020 ob 21:48 JJ gost

      Pomali bi biu čas, ka se tau z obcinami henja? Ali se more politika zliti malo frustracij na narod?

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.04.2020 ob 6:59 77 gost

      Če že omejitev na gibanje ljudi zunaj potem more vlada najprej narediti na regije mislim postopoma ,in to je še velik vprašaj,če pa ljudje ne ubogajo potem pa policijsko uro in to 24 ur,ne ubogajo pa bogataši itak oni so prinesli virus v državo.

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2020 ob 8:12 Grinta gost

      77, poglej malo druge TV in drzave, kaj se tam sprosca. Zanima me, s kom imas ti probleme, s koronavirusom ali z bogatasi?

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.04.2020 ob 13:26 Ne laži gost

      Nošenje rokavic je itak totalna glupost.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.