https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

S ponedeljkom bodo vrata odprle trgovine z gradbenim materialom, avtosaloni in servisi ...

16.4.2020  

Vlada je na današnji seji izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. S ponedeljkom se znova odpirajo trgovine z gradbenim materialom, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in nekatere servisne delavnice, med drugim vulkanizerske. Frizerski in kozmetični saloni pa bodo odprti s 4. majem.


Od 8. do 9.30 izključno ranljive skupine

S ponedeljkom lahko ponovno obratujejo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno-inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo. V teh prodajalnah bodo lahko nakup samo v času od 8. do 9.30 opravile izključno ranljive skupine, in sicer invalidi, nosečnice in starejši od 65 let.

S ponedeljkom odprte trgovine z gradbenim materialom, avtosaloni in servisi ...

"Z namenom postopnega sproščanja ukrepov se poleg že obstoječih izjem v 2. členu dodajo nove izjeme, med njimi so prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno - inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in servisne delavnice, osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, frizerski in kozmetični saloni, nekatere športno-rekreativne storitve, saloni za nego psov in mačk ter ostalih živali. Odlok stopi v veljavo 20. aprila, nekatere od naštetih izjem pa 4. maja," so sporočili iz urada vlade. 

"Na voljo bodo storitve, ki se opravljajo na prostem, na primer vrtnarske storitve, krovska dela, fasaderska dela, prav tako bo mogoč osebni prevzem blaga ali hrane na prevzemnih mestih, kjer je zagotovljen minimalni stik s potrošniki, izhaja iz sporočila za javnost vladnega urada za komuniciranje.

Dovoljene bodo športno-rekreativne storitve na prostem, v športnih objektih na prostem in na površinah za šport v naravi ob ohranjanju varne razdalje do drugih.

S 4. majem tudi frizerski in kozmetični saloni

S 4. majem pa bodo potrošnikom na voljo tudi nekatere druge storitve. Vrata bodo lahko odprli frizerski in kozmetični saloni, prodajalne do velikosti 400 kvadratnih metrov, z izjemo prodajaln v trgovskih centrih, ter saloni za nego psov in mačk ter ostalih živali", poroča STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.04.2020 ob 21:52 Lendavski nadvojvoda gost

      Ivan,eno pa nimaš pod nadzorom,kurbarija ide dele .

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.04.2020 ob 7:39 Ne laži gost

      Tou so skopejrali od Avstrijcof, kak se uktepe do zdaj. Banda nesposobna sami itak ne vejo naprafti nika. Te pa naj še plače pa zdravstveni sistem od Avstrijcov skopejrajo. Bimboji nesposobni.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.04.2020 ob 8:30 res gost

        še politični sistem naj skopejrajo od Avstrijcov, ka se idnouk za vedno tej komunistov rejšimo, pa bede!

        6 7 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.04.2020 ob 8:36 blesavi narod gost

      kama v *izdo se silijo s ten rahlanjon ukrepov; Macron je karanteno podaljšo do 11. maja, Japonci so ponovno nazaj uvedli izredne ukrepe, mi pa jokcamo naj sprostijo ukrepe, hepani eni!

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.04.2020 ob 9:04 gost gost

        Vladi zmanjkuje denarja in je potreba začeti zaganjati gospodarstvo. Vse se lahko vrne v normalno stanje saj nikjer ni pretiranega problema z virusom , le v domovih za ostarele, tam pa uvesti popolno izolacijo in karanteno. Jez sploh občutka nimam da je karantena, saj delamo normalno po celi Sloveniji.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.04.2020 ob 9:25 gost gost

      Oni gost ob 8.30 je pa rejsan budalo na kubik. Zdaj se vidi ka dela propaganda, pa što ji naseda. Dobro, ka je tak zavedenih malo. Sicer pa te ukrepe bi mogli že davno zrahljati, samo od te vlade, to nemreš čakati. Njin je cilj čim duže držati lidij podf kontrolof, in delati iz njih ovce, što se pač pisti. Vij manjaki, ka bi še duže radi doma sideli, pa plačo dobivali, van je pa tak dobro, samo to je bedenen život, biti zaprejti. Sicer pa se z Avstrijof ne primerjajte, tan je demokracija, pri nas pa pod to vlado fašizem. Zdaj bi še naj propustnice kazali, če ideš v drugo občino, pa ka je voja, te je bilo to v veljavi? Tu prinas de tudi mogla Evropa posredovati, kak na Mađarskon in je že čas, ka se dela z lidmi.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.