https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Vlada odpravlja prepoved za nekatere oblike javnega linijskega prevoza

17.4.2020  

Od ponedeljka, 20. aprila, bodo pod posebnimi pogoji dovoljeni posebni linijski prevozi potnikov, ki so trenutno namenjeni prevozu delavcev od doma do delovnega mesta in domov.


Vlada je danes izdala Odlok o spremembi Odloka o začasni prepovedi in omejitvah javnega prevoza potnikov v Republiki Sloveniji, ki omogoča sprostitev izvajanja posebnih linijskih prevozov, ki jih organizirajo gospodarski subjekti za prevoz zaposlenih na delovno mesto.

Posebni linijski prevoz se izvaja na podlagi sklenjene pogodbe med organizatorjem prevoza in prevoznikom, pri čemer je organizator prevoza lokalna skupnost, ali pravna oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, oziroma fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost.

Seznam potnikov je sestavni del pogodbe. Izvajalec prevoza je v osmih dneh od sklenitve pogodbe dolžan obvestiti ministrstvo, pristojno za promet in predložiti podatke o itinerarju in voznem redu za register posebnih linijskih prevozov. Med izvajanjem prevoza mora imeti voznik v vozilu pogodbo in seznam potnikov.

Kljub sprostitvi določena pravila in omejitve

"Organizator in izvajalec prevoza bosta morala upoštevati omejitev števila potnikov na največ eno tretjino števila registriranih sedežev. Sedeži na katerih je dovoljeno sedeti, da bi se zagotovila ustrezna oddaljenost med potniki, morajo biti označeni. Potniki morajo na vstop v vozilo čakati na varnostni razdalji najmanj 2 metrov.

Za potnike je treba na vhodnih vratih zagotoviti razkužilo, da si razkužijo roke pred vstopom v vozilo in ob izstopu. Potniki morajo imeti v vozilu obrazno zaščitno masko.

Voznikov prostor in vhodna vrata morata biti ločena od potniškega dela. Za voznika mora izvajalec zagotoviti razkužilo. Voznik mora imeti v vozilu obrazno zaščitno masko.

Po vsaki vožnji je treba vozilo temeljito prezračiti in obrisati vse dele vozila, ki se jih običajno dotikajo potniki. Vozilo je treba enkrat na dan razkužiti.

Navodila za organizatorje in izvajalce posebnih linijskih prevozov bo objavil NIJZ," navaja Ministrstvo za infrastrukturo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2020 ob 17:43 gost pet gost

      To je beda, nej vlada. Pol teh ukrepov sploh ne bi trebalo, samo narod strašijo, kdor jih pač posluša. Eni že dogo ne, ker nimajo kaj pametnega za povedati. Obnašajo se pa kot, da je vojna- sramota.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.04.2020 ob 19:37 ...... gost

      Izjava Beovičke: "za gripo so nam lani ljudje ležali na hodnikih". Mislim, da je vse povedala, da je koronasranje potegavščina Kitajcev, in izid: VSE VLADE NA SVETU SO SE "POKENJALE". vSE JIH MENJAT. Bi pa ta izjava lahko kandidirala za izjavo leta, boljše bi pa bilo, da bi sprostili frizerstvo, kajti ženska ne obvlada lastne frizure. Tako je, ko si napumpan z lažmi, moraš biti na govorniškem odru, pa nimaš nimaš časa za sebe.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.04.2020 ob 19:46 BLED gost

      BOHINJ, PIRAN 5 OKUŽENIH??????????????????????????????????In župani so zahtevali zaprtje meja med občinami, 3/4 občin ne potrebujemo, ker že 3 tedne ne delajo. Dokazano, da občine višek, javni sektor nepotreben.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.04.2020 ob 20:10 čondraš gost

      Če za merilo uspešnosti ukrepov vzamemo število smrti na milijon prebivalcev, lahko rečemo, da Švedski ne uspeva. Ko v Sloveniji za covidom-19 umre 29 ljudi, jih na Švedskem 132.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.04.2020 ob 21:08 gost

      In kam se naj peljemo, če ne smemo iz svoje občine, Iz ene postaje na drugo?

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.04.2020 ob 21:28 gost

      Ima kdo sezam malic v Domu Ljutomer za naslednji teden in pri jaterih vratih se vstopi na malico?Streže velesposobni seronja Nemec???

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.04.2020 ob 22:57 vpogled gost

      kot se ugotavlja je Slovenija med 30-im državami, kjer se koronavirus izrablja za vladne prevare, dobičkarstvo in šeftanje, bomo vse o tem izvedeli

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2020 ob 0:51 čondraš gost

        Vsebomo izvedeli, samo še niste za zvezi komunistov zabitih levičarjev, uspeli scenarija napisati :).

        4 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2020 ob 8:07 gost

        Čondraš, najbolj vneti komunisti so v stranki SDS. Janez Janša, Milan Zver, Andrej Šircelj, Zvonko Černač, Vinko Gorenak, Barbara Brezigar, Tone Jerovšek, Peter Jambrek, Dimitrij Rupel, Tone Krkovič, .........................................

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2020 ob 8:45 gost

        Ta seznam nekdanjih komunistov v stranki SDS je dosegliv na Googlu in drugod. A neumni Janšisti bodo stiskali minuse do onemoglosti. RESNICE NE MORETE SPREMENITI.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      18.04.2020 ob 6:07 gost

      LINIJE PREVOZOV JE TREBA TAKOJ SPROSTITI, DA SE BO LAHKO PIJANČEK IN IDIOT FRANC BREZNIK---------POSLANEC VOZIL V SLUŽBO-------PARLAMENT. SRAMOTA ZA DRŽAVNI ZBOR, DA IMA TAKE POSLANCE---PIJANČKE, KI SPREJEMAJO UKREPE-----------SDS STRANKA IZGINI IZ SLOVENIJE K ORBANU NA MADŽARSKO Z JANŠO NA ČELU.

      10 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      18.04.2020 ob 7:57 gost

      Pokliči v ORMOŽ in jim preberi kaj si napisal.Sami pridejo po tebe.Tam jim lahko nakladaš o tvojem političnem prepričanju in nikoli ne boš videl svobode.Idiot.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.04.2020 ob 8:00 gost

      gost pet - daj obesi se da ne boš delal škode okoli sebe.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.04.2020 ob 8:15 gost

      Janševi in cerkveni ne znate srugače kot obesi se, tablete, Ormož, ......... Niste pa sposobni resne debate z argumenti. Pač vaš IQ. Zato ste pa Janševi.Druge stranke bi se vas odrekle. Vsak k svojim.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.04.2020 ob 8:24 gost

      Ne morete se sprijazniti z uspešnostjo vlade JJ.Čisto nasprotje od klovna ki je bil nesposobnež visokega ranga.Tak je to ko ga ;nekdo; sforsira in idiotom reče podrite ga .Ovčke pa ubogajo.Levi radi omenjate IQ pa kaj bi radi nikoli ne mislite z svjo glavo. ;Nekdo;že 75 let misli namesto vas.Toliko o vašem IQ.

      4 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2020 ob 8:46 Lendavski nadvojvoda gost

        Gost,pameten,fini,pa ti povej kaj je to IQ,tako ,da vsi razumemo,ne samo črni cerkveni.

        4 1 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.04.2020 ob 8:43 Lendavski nadvojvoda gost

      Čundraš,premalu si šoulani,nej si tij strukoven,eden niže rangiranih.Prav ,desne malu puvzdigavleš,eli nejde tou tak,pumali,premišljenu,ne zaletavli se,kak smu včilij?Tovariška kritika....nišče je nej majster ud prve.Za pumouč maš nas menture.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.04.2020 ob 8:45 gost gost

      LEVAKI DIPLOME PODARJENE FUJ

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      18.04.2020 ob 10:05 strelec gost

      Dobro debeli, zakaj pa potem pljuvaš po Janši, če so on in tisti z sds, ki si jih naštel rdeči? Se pravi, da so tvoji in sam po sebi psuješ. Res te ne razumem. Če si res pravi rdečkar pa komunist, po tvoji logiki bi potem moral podpreti Janšo in sds ali pa si tak zmeden, da več ne veš kaj pišeš.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2020 ob 10:11 gost

        Že sem na tem portalu večkrat zapisal, da nikoli nisem bil, nisem in nikoli ne bom v nobeni stranki. Za Janeza Janšo je pa že pokojni Ivan Kramberger povedal kakšna baraba je.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2020 ob 10:16 gost

        Tisti PRAVI KOMUNISTI so Janeza Janšo vrgli iz svojih vrst, ko so videli kakšen pokvarjen človek je.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2020 ob 10:18 Lendavski nadvojvoda gost

        Strelec,püšku zračnu zemi,pa strejlaj,pri nas si se tak sikdar skrijvau za bratun,mizerija.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      18.04.2020 ob 10:28 Lendavski nadvojvoda gost

      Tak je s tem,Ivan,njegov bratec Rajkec,iz mladosti nosita travme,bila sta nič,zadnja na "selu"Grosupljem,siromaka iz belega pokolenja.Ivan je kamuflažo naredil,da je prišel na FSPN,obramba .Le kako mu je uspelo?"Mutni" že tedaj.Še nekaj,vsi zapisi zaslišanj od strani JNA so izginili,pa je pel Ivan,v vseh durih in oktavah,celo antislovenske.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      18.04.2020 ob 10:55 strelec gost

      Ja rdečkar si pa vseeno tudi če nisi v nobeni stranki. Jaz Janše že zato ne volim, ker je bil nekoč komunist, tudi če se je spreobrnil mi je vseeno, glas lahko dam le takemu, ki nikoli ni bil levičar pa v partiji. Še vedno čakam na nekega takega politika, ki ne bo obremenjen z levimi in desnimi in bi zedinil slovenijo, takega politika bi rabili na vladi, ki se ne obremenjuje z levimi in desnimi in ni član nobene stranke. Samo ne vem, če tak sploh obstaja v sloveniji.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2020 ob 11:08 gost

        Če bi ti spremljal vse komentarje, bi videl, da kritiziram pa tudi pohvalim za dobro dela vse politike, leve in desne. Takšnega politika kot ga ti čakaš, morda tudi jaz, pa se ne bova dočakala. Ker ga ti pokvarjenci, ki nam vladajo že 30 let, in njihovi nasledniki, ne bodo spustili medse in ga bodo že v startu onemogočili. Če zagovarjam delavca, upokojenca, bolnega, revnega, poštenega in sem proti kapitalu, bogatašem, ki so do bogastva prišli s prevaro in na plečih delavcev, proti barabam, ki že 30 let rovarijo v slovenski politiki, proti tistim, ki bi za denar še svojo mater prodali, sem zato rdečkar? Če ti tako misliš..........

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      18.04.2020 ob 11:13 Lendavski nadvojvoda gost

      Pa daj,Strelec,pa kaj si,četnik?Samo čakaš,maš jajca?Nemaš,vedno "pameten",nikoli moški,ti samo čakaj v tistun bloki,pa biciklin jaši,baba ti je šče za nüc.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      18.04.2020 ob 11:20 strelec gost

      Žal ne berem vseh tvojih komentarov. Pa sam si vedno pisal, da simpatiziraš z levico od Meseca in vedno hvališ le levo usmerjene politike. Vem, da si za delavce kot jaz in prozi kapitalizmu, ampak proti kapitalizmu je tudi veliko desničarjev ne samo levičarjev,.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      18.04.2020 ob 11:25 Lendavski nadvojvoda gost

      VIVA SOCIALISMO,VIVA COMUNISMO,VIVA LA LIBERTA.DOL Z JANŠO,DOL Z DESNOČRNIMI,SVOBODA SLOVENIJI.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      18.04.2020 ob 12:00 Lendavski nadvojvoda gost

      ŽIVEL SOCIALIZEM,ŽIVEL KOMUNIZEM,ŽIVELA SVOBODA.ŽIVELI DELAVCI,ŽIVELO ZDRAVSTVO,ŽIVELI SLOVENCI,ŽIVELI DRŽAVLJANI.DOL Z JANŠO,DOL Z CERKVENOČRNIMI,DOL Z PIJAVKAMI.ŽIVEL JEZUS PRVINSKI,ŽIVEL ČLOVEK.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      18.04.2020 ob 12:35 EligioSiciliano gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel >>>>>> ­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      18.04.2020 ob 12:41 SicilianoEligio gost

      EligioSiciliano-črnci tou slabo plačajo prinas je tou boukše plačano !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.