https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Janez Janša: Sproščanje omejitev lahko pričakujemo po prvomajskih praznikih

21.4.2020  

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji osrednjo pozornost namenila obravnavi predloga novele zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo oziroma takoimenovanem protikorona paketu 1 ter predlog zakona o zagotovitvi dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic epidemije COVID-19 oziroma takoimenovanem protikorona paketu 2.


V nadaljevanju objavljamo nagovor predsednika vlade Janeza Janše po sprejetju obeh zakonov.

"Spoštovani, v spopadu z epidemijo smo na prelomnici. V veliki meri smo jo uspeli zajeziti, vendar je virus še vedno med nami. Tudi število mrtvih nam žal narašča. Dosedanji uspehi pa nam vseeno omogočajo postopno sproščanje nekaterih omejitev. Včeraj smo tako vstopili v čas tveganja, za katero računamo in upamo, da je razumno. Koliko, bomo zaradi narave razvoja bolezni lahko videli in dokončno ocenili šele čez 10 do 14 dni.

Naslednje sproščanje omejitev lahko pričakujemo po prvomajskih praznikih, seveda pod pogojem, da bodo rezultati testiranj na COVID točkah in rezultati raziskave na splošnem vzorcu ugodni. V zadnjem mesecu smo zagotovili znatne dodatne zmogljivosti ter boljšo organizacijo v zdravstvu ter dokaj reden dotok osebne zaščitne opreme. Kot narod smo se v veliki meri naučili novih higienskih pravil, upoštevanja varne razdalje in pravilne uporabe osebne zaščitne opreme. Občine so v novih težkih pogojih poskrbele za stotine življenjsko pomembnih malenkosti, ki omogočajo čimbolj normalno življenje. Gospodarstveniki in trgovci so se dobro organizirali za poslovanje v novih razmerah. Dokazali smo, da zmoremo. V naslednjih tednih zato potrebujemo zdravo kombinacijo znanja, previdnosti in odgovornosti, da bomo našli pravo mero med sposobnostjo nadaljnjega obvladovanja epidemije ter sproščanja zapor.

Odločilna pa bo naša sposobnost odkrivanja novih okužb v čimbolj zgodnji fazi, testiranja vseh njihovih rizičnih stikov ter možnost uporabe aplikacije za nadzor gibanja okužb.

Če bi takšno aplikacijo že lahko uporabljali vsaj na prostovoljni osnovi, kot je pred mesecem dni predlagala vlada, bi lahko vsaj v nekaj najmanj prizadetih regijah ob razumnem tveganju odpravljali omejitev gibanja na občino bivališča.

Ponovno poudarjam nekaj, kar očitno razumejo vsi po Evropi in svetu, le v Sloveniji imajo s tem nekateri še vedno težave:

Bolj natančno smo sposobni odkrivati, omejevati in nadzorovati vire okužb, manj omejitev je potrebnih za 99% vseh ostalih.

Epidemija pa pušča za sabo ne samo zdravstvene, ampak tudi gospodarske, socialne in politične posledice.

Vlada je danes sprejela dva pomembna zakonska predloga. S prvim dopolnjujemo prvi proti korona paket. Finančna blazina je z njim deloma dopolnjena, zaokrožena in dodatno usklajena. Med prejemnike dodatkov za od epidemije prizadete in ranljive skupine je na več kot milijon podlage iz prvega paketa dodanih še preko 300.000 upravičencev. V petih delovnih skupinah, ki so pripravljale dopolnitve, je sodelovalo na stotine deležnikov, med njimi vsi socialni partnerji ter vse tiste nevladne organizacije, ki pomagajo pri odpravljanju posledic epidemije. Na desetine njihovih predlogov je vlada upoštevala in vključila v zakon. Ni pa bilo mogoče šteti med posledice epidemije številnih starih težav in problemov. Te bomo reševali z drugimi ukrepi.

K sodelovanju so bile v dobri veri povabljene tudi vse opozicijske stranke. Žal smo od večine njih namesto predlogov dopolnitev prejeli nesmiselne medijske napade na delovno gradivo, ki smo jim ga dobronamerno posredovali v dopolnitev.

Z drugim zakonom o zagotavljanju likvidnosti dodatno omogočamo ohranitev proizvodnih in razvojnih potencialov slovenskega gospodarstva. Država Slovenija bo za najete kredite do določene višine jamčila podjetjem in posameznikom, ki opravljajo gospodarsko dejavnost. S tem je oblikovan dodaten kreditni potencial preko 2 milijardi evrov, s katerim bo slovensko gospodarstvo bistveno lažje prebrodilo posledice epidemije.

Tudi v času epidemije moramo ohraniti zdrave potenciale našega gospodarstva, s tem delovna mesta in preko tega vse vitalne elemente socialne države. Napori za oblikovanje evropskega dolžniškega inštrumenta, s katerim bo mogoče vsaj del bremena epidemije razporediti solidarnostno in na daljše obdobje, še vedno potekajo. V četrtek sledi nov krog pogajanj v okviru Evropskega sveta. Zaenkrat smo prej kot preboju bližje manjšemu kompromisu, a upanje umira zadnje.

Ne glede na različne odprte možnosti financiranja posledic epidemije se moramo zavedati, da bomo morali vsa sredstva, ki si jih sposodimo, nekoč poplačati.

Tudi zato bomo naredili vse, kar je v naši moči, da bomo to sposobni brez prevelikih šokov za blaginjo Slovenije. Vemo, da se bodo po premagani epidemiji ponudile nove priložnosti. Tisti, ki bo iz te krize izšel z manj škode in več ohranjenimi ali celo prenovljenimi kapacitetami, bo močnejši, bolj konkurenčen in zato uspešnejši. Najnižja cena nafte v zgodovini in nekatere druge spremembe prinašajo tektonske spremembe v mednarodna ekonomska in politična razmerja. Nekdanja prednost je današnja šibkost in obratno. Slovenija je ob teh premikih manj prizadeta in od nas je odvisno, koliko bomo sposobni prednost izkoristiti.

Poiskali bomo tudi notranje rezerve. Eno večjo smo že našli. Strošek razkošne obnove hotela na Brdu, npr., predviden od prejšnje vlade za potrebe predsedovanja EU v višini 40 mio €, bomo zmanjšali za 4x. Prav ste slišali. Za štirikrat. Kljub temu bo predsedovanje normalno izpeljano. In še kar nekaj podobnih rezerv je na vidiku.

Za razliko od zadnje gospodarske krize likvidnost bank zaenkrat ni problem. Imajo dovolj kapitala za izdatno podporo gospodarstva tako v času krize kot za izhodno strategijo. Evropska centralna banka jim je zagotovila dodatne vire kreditiranja.

Zato bo naš naslednji največji izziv odprava preštevilnih birokratskih ovir, ki onemogočajo hitrejši razvoj, čeprav smo ga sposobni financirati. Zato, da zagotovimo več investicij, več delovnih mest in boljše plače zaposlenim. Da ujamemo že prvo fazo prenosa proizvodnje številnih produktov iz Azije nazaj v Evropo, ki se zaradi geostrateških posledic epidemije že začenja. Da omogočimo sprostitev pregovorne slovenske podjetnosti, ki je doslej marsikdaj žal lažje rodila sadove v tujini kot doma.

To bo vsebina tretjega, zadnjega (tako vsaj upamo) paketa v spopadu z epidemijo, ki ga načrtujemo že konec maja. Z njim bomo zagotovili čim lažji prehod nazaj v čimbolj normalno življenje. Z njim bomo tudi podaljšali nekatere ukrepe iz prvega paketa za tiste panoge, predvsem turizem, ki so najbolj prizadete in kjer letos zagotovo ne moremo pričakovati hitrega ali celovitega okrevanja.

Spoštovani!

Dobrih pet tednov deluje nova vlada in lahko primerjamo. Slovenija je v spopadu z epidemijo spet med državami z dobro prakso. Hvala vsem, ki ste to omogočili. Predvsem pa hvala vsem, ki s svojim odgovornim ravnanjem rešujete življenja. Ta danes niso samo v rokah zdravnikov, ampak v rokah nas vseh. Vsak med nami lahko brez vedenja in krivde virus prenaša in njegov prenos po odkritju tudi zaustavlja. Vsak med nami je tako lahko del rešitve kot del problema. Žal bo tako ostalo še naprej, vsaj nekaj časa. Zato držimo skupaj tudi tako, da se tega zavedamo in odgovorno ravnamo. Tako bo Slovenija sposobna hitrejšega tempa vračanja v čimbolj normalno življenje.

Če ne bo preveč polen pod nogami, bomo lahko Slovenijo z dobrim vodenjem uvrstili tudi med tiste države, ki bodo za epidemijo plačale najmanjšo ceno in bile zato sposobne hitrega okrevanja ter ponovne rasti blaginje. Naredimo vse, kar je v naši moči, da bomo sposobni izkoristiti tudi vse nove priložnosti, ki se bodo ponudile. Hvala in ostanite zdravi."

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.04.2020 ob 22:00 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Jaz mislim, da edini virus ki ogroža Slovenijo je VIRUS IVANA JANEZA JANŠE.

      49 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.04.2020 ob 22:26 gost

      SRAMOTA DRŽAVE SLOVENIJE JE NABAVA MASK IN POLNITEV ŽEPOV MINISTROV TER GOSPODA JANŠO.ŽALOSTNO JE DA TA GARNITURA VLADE LAŽE, ZAVAJA, DA NEKA SREDSTVA DA BI VOLILI JANŠO . Z KOMENTARJEM PRED MENOJ SE STRINJAM. JANŠO IZGNATI IZ DRŽAVE NA MADŽARSKO K ORBANU KAKOR TUDI SDS.

      39 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2020 ob 11:12 Pehta gost

        Ob vsej težavni situaciji in dobremu deovanju vlade se pojavljajo primitivne in grobe izjave, ki sejejo sovraštvo v naš narod. Naj se človek s tako nizko kulturo in brez vesti podpiše s polnim imenom. Državljani demokratične Slovenije nasprotujemo vzpodbujanju sovraštva do naše vlade - zelo moteče je tudi primitivno obnašanje t. i. aktivistov, ki našo državo pred drugimi državami v EU spravljajo v slabo luč, namesto da bi prispevali k njenemu ugledu. Očitno so dobro plačani za svoje zlobno početje. Podobno bi lahko napisali o "vodilnih" slovenskih medijih.

        8 19 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.04.2020 ob 4:27 Edmontotocana gost

      Zdaj se maščuje slovenskemu narodu misli da smo vsi lopovi kot on in nam jemlje prostost

      25 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.04.2020 ob 7:38 VTIHNITE LEVIČARJI gost

      Kaj se sploh oglašate levičari in komunisti KAJ BI RADI VAS SPRAŠUJEM ? Vladali ste zadnjih 25 let, vse pokradli kar se je dalo, se skregali sami odstopili - kapitulirali pobegnili z oblasti v najbolj težkih časih za državo, izdali ste slovenski narod. Sedaj ko se vam pa pipica zapira in ko je prišel čas, da boste odgovarjali za svoja nedela pa seveda panika, in smrtni strah pred Janšo. Meje so zaprte, pobegniti ne morete, tako da ste zdaj lepo ujeti v lastni kletki.

      24 29 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2020 ob 8:56 Janez novak gost

        SDS=Sami Domobranci Ste...in krivite komuniste?izdajalci,hlapci madzarom...je janez stara sola.bivsi komznist..kajne?samo priznati si nocete...

        23 14 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2020 ob 9:23 Lendavski nadvojvoda gost

        VTIHNITE....,a je pri tebi v glavi vse porihtano?Pomladniki(kdo so že?)so praznili,cerkveni,vsi desni.Tile so zdaj par dni na oblasti pa afera za afero .Ivana ,desnih,se vas bojim kot letošnjega snega.Slovenski narod je vedno bil izdani s strani desnih,Rožman,Rupnik,domobranci.

        19 9 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.04.2020 ob 8:45 gost

      Ti in tvoji ste najbrž že na Madžarskem.

      14 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.04.2020 ob 9:00 gost

      Virus je ZABRENZAN. Vlada dobro dela in je USPEŠNA .Tako pravijo javno mnenjske raziskave.pa tudi v tujini trdijo isto.Samo naši levuharji vejo drugače. Bojijo se za svoje dodatke ki jim ne pripadajo.pipice se zapirajo,tudi meje so zaprte in še spizdite ne morejo v bančne oaze kjer imajo naložen nakradeni denar - SLO davkoplačevalcev.Nehajte že z temi maskami.ALi pa če že HOČETE.šarec je prodal 1 200 000 mask na kitajsko spraznil skladišča v nulo .Kje pa je tisti denar .šarec črnčec židan han bratuškova itd itd so si ga razdelili.Smrdljivci levuharski pojdite iskat šarčevo puško--- - nekje v kukuršču je.DEZERTERJI bi pa zdaj vladali.Vse so nas pustili na cedilu ,zdaj naenkrat pa spet vse vejo in sposobnost kar kipi iz levuharjev. VSE SAMO LEVUHARJE NIKOLI VEČ. ŽIVEL JANŠA NA VSE VEKE VEKOV .AMEN.

      18 22 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.04.2020 ob 9:12 Levuhar smrduhar gost

      Zdaj nas levuharski komunisti učijo demokracije

      7 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.04.2020 ob 9:16 gost

      Se strinjam z gostom zgoraj.razlika med SDS in med lmš se povečuje ,sd je v kmici ,priljubljenost Janše raste iz dneva v dan.Kaj vam rdečuharjem ni jasno.PORAZ NA CELI FRONTI.še samo nekaj bedakov si dela neke utvare z dezerterji- levuharji.

      15 20 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.04.2020 ob 9:52 Čefur gost

        Kar ste levuhi sposobni in kar edino obvladate je to kar trenutno počne stranka SMC.KRADE IN GOLJUFA.To je edino kar levuhi znate.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.04.2020 ob 9:17 gost

      JANEZ NOVAK TVOJ KOMENTAR JE ČISTA RESNICA. JANŠISTI----SDS,NSI----HORVAT IDIOT,POČIVALŠEK---SRAMOTA, TONIN---V ŽEP DENAR---MAMA,LOGAR--DEPEŠA---RAJŠI ODŠEL, KOT BI DAJAL ODGOVORE, ŠIRCELJ LAŽE, MASKE PREPLAČANE 200% , MASKE NISO ZA RABO, DODATEK UPOKOJENCEM-------------ZAKAJ-------VOLITVE, BREZNIK--PIJANČEK, IRGL----LEZBIKA, BAH ŽIBERT---KATASTOFA OD POSLANKE----NIMA POJMA ITD.

      21 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.04.2020 ob 10:04 gost

      Naj dezerter šarec pojasni krajo 1 200 000mask.pod pretvezo da so jih podarili Kitajcem.UKRADLI so jih to je resnica.Zdaj bi pa dezerterji nekaj raziskovali .Najprej naj raziščejo 1 200 000mask ki so jih UKRADLI iz SLO skladišča. DEZERTERJI in LOPOVI - - to so levuharji.

      12 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.04.2020 ob 10:11 gost

      Lendavski ti si že dolgo v NEOZDRAVLJIVEM betegi

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2020 ob 17:00 Lendavski nadvojvoda gost

        Gost, vi"sitnozuba stoka" ste srečni,ne razmišljate ,ste vodljivi,umsko neobremenjeni,vse vodijo gospod župnik in tovariš Ivan.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.04.2020 ob 10:17 gost

      Še nobenega DEZERTERJA niso rehabilitirali.Vsak je končal pred zidom.Pa tudi šarec naj.Drugega si niti ne zasluži.Dezerter MARŠ.

      11 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      22.04.2020 ob 10:27 bravo gost

      Janez, rojen zmagovalec.......premagal bo virus in prtemagal bo levo bando, prisenano na državno zizo in razpucal RTV

      10 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.04.2020 ob 11:39 Komunajzar šalabajzar gost

      Levuharji naj gredo delat k bi kar naenkrat radi delal, pa čeprav še nikol niso. Naj probajo

      7 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      22.04.2020 ob 12:01 gost

      Vlada dela dobro in je uspešna v tem je levuharski problem. Od tega bolehajo levuharji.

      9 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      22.04.2020 ob 12:30 gost

      VLADA DELA KORUMPTIVNO ZATO JE TREBA NAGNAT JANŠO IN NJEGOV SDS NA MADŽARSKO ORBANU---------------TJA SPADA.

      11 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      22.04.2020 ob 12:41 gost

      Pretvarjanje nesmislov v senzacije je specialnost levičarjev. Ti zgornji pa sam izbiraj med Ormožem in Hrastovcem.Na madžarskem te nebi vzeli ker si pretupast in levuhar povrhu.Sramota SLO so levuharji.

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      22.04.2020 ob 12:53 gost

      TI ZGORNJI POJDI V KOPALNICO PRED OGLEDALO PA BOŠ VIDEL NAJVEČJEGA IDIOTA IN GA TRESNI V GLAVO.TO JE RESNICA------------JANŠO IDIOTA VZEMI SEBOJ.

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      22.04.2020 ob 12:54 Komunajzar šalabajzar gost

      Kar naenkrat bi levuharji komunajzarji radi delal. To ne moreš verjet. Oni nočejo bit doma oni bi šli radi na šiht. Pa pravijo da janša ni dober predsednik. Še levuharje je delat naluštal. He he. Levuharji bi celo delali radi, samo, da ne bi blo po janševo.

      3 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      22.04.2020 ob 13:17 samantha gost

      To ne bo nikoli moja vlada in je ne priznavam. Sramota je za Slovenijo. Sicer pa: če jo podpirate, očitno vam dela sam o dobro,ste si druge nej zaslužili. Da bi vas bar pripelala v uničenje, kar tudi bo, samo te nej cviliti.

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2020 ob 14:17 Levuhar smrduhar gost

        Ti samantha, saj ne rabiš priznavati te vlade, kar pojdi s svojimi komunisti pred parlament badminton špilat, da boste slovenijo rešili

        3 13 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2020 ob 14:34 gost

        Ne sekiraj se za desne idiote. Večino komentarjev tako piše ena in ista oseba, ki bi še travo jedla, samo, da je njegov puklasti na oblasti.

        15 0 Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      22.04.2020 ob 15:00 Lendavski nadvojvoda gost

      Tako ,napredna ,življenjska, je vedno bila svobodomiselnost in napredek,človečnost.Nazadnjaško,bogomolsko,hinavsko in potuhnjeno je vedno bila desna stran mišljenja ,torej zaostalost ,zabitost.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      22.04.2020 ob 15:21 Komunajzar šalabajzar gost

      Kaj se jajcate vi rdečuharji? Vaš komunajzarski šarac je odstopil in samo gospodu janezu janši se lahko zahvalite da zaradi korone niste že vsi levaki na britofu. Teleta zabita levuharska

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2020 ob 17:07 Lendavski nadvojvoda gost

        Gost,tvoj Ivan,danes poglavnik,je nekda začel kot zagret komunist,toliko zagret,da je ven letel,preveč skrajno levi je bil tudi za partijo,pa milo prosil za nazaj v vrste rdeče,pa rdečo zastavo je nosil v prvih vrstah po Bosni,sicer pa je osebnostno hinavski zamerljivec,pač puklasti Ivan.

        11 1 Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      22.04.2020 ob 15:38 Komunajzar šalabajzar gost

      Kiselaka imaš ti v gatah

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      22.04.2020 ob 15:53 gost

      VAŠ KOMUNISTIČNI VODITELJ JANEZ JANŠA NEBO DOLGO NA VLADI, KER MU MINISTRI KOPLJEJO JAMO. TO KAJ DELAJO TONIN,ŠIRCELJ, LOGAR, HOJS ITD. IN NJIHOV VODJA JJ JE SRAMOTA ZA SLOVENIJO.SPOMNITE SE POSLEDIC VLADE JJ 2004-2008. DOLG ŠE SEDAJ ODPLAČUJEMO IDIOTI JANŠEVI A SEDAJ BODO GA ODPLAČEVALI PRAPRA VNUKI.SRAMOTA DA TAKI LJUDJE VODIJO DRŽAVO. SRAMOTA.

      18 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      22.04.2020 ob 17:34 lažnivec gost

      Kaj so občine v tem času poskrbele.??????????????????????Da ga ni sram lažnivca, pridi v občino, pa mi z županom dokažita , kaj je naredil ta čas sramota od besed.Ko je na vladi Janša, pravi da ni šokov. Pa ta sam sebi lažeš, pogleda si naj služabniško ekipo, ne veš kdo je večji izprijenec. Sem pač tak kot sem, kdorkoli je - če je lažnivec je zame največja svinja, kar obstaja. Govorim iz izkušenj, da so lažnivci sranja, jih pa tudi doleti bič božji, temu ne ubežijo.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      22.04.2020 ob 17:44 gost

      Nekdaj veliki komunist, pozneje pobegnil v Nemčijo in ob njemu ugodnem času ( ali pa namenoma poslan iz Nemčije ) Jože Pučnik je dejal: " Vse kar ste v socializmu zgradili, bomo mi prodali ali uničili. " Takšni ste desničarji.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      22.04.2020 ob 17:59 Komunajzar šalabajzar gost

      Ti lendavski nadvjovoda! Veš v času komunizma je bil janša komunist, ker so nas vse tako učili in je moral biti komunist vsak kdor je hotel dobit spodobno službo. Zdaj v času demokracije je pa gospod janez janša velik demokrat, in narodni heroj, ker se je uprl tej levičarsko komunistični zločinski bandi saj je spoznal kakšna zločinska lenuharska in lopovska banda ste komunisti. Tolk da boš vedu za kaj se sploh gre

      1 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2020 ob 18:19 Lendavski nadvojvoda gost

        Komunaj....,Ivan ,vred z Rajkecom ,nikoli ne bo gospod.Heroj,čega?Nikoli ne bo državnik,to sta Tito,Kučan.Nikoli ne bo zgodovinsko spoštovan.Ti sam pa nisi niti blizu razumevanja demokracije,ki je v tem času v svetu le zaslomba za kapitalistično lopovsko ureditev.Si pa od desnih le nerazmišljajoči nategnjeni bedak uma.

        15 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2020 ob 18:26 gost

        Ti nepismeni desničar ( poglej si svoj komentar - 7 razredov osnovne šole? ) nekaj resničnih podatkov zate, ki ne poznaš zgodovine. Janez Janša je bil eden najbolj zagretih komunistov, kar jih je kdaj obstajalo. Ker je bil preveč pokvarjen človek, so ga vrgli iz KP. Kjub njegovim prošnjam za ponovni sprejem v KP ga niso sprejeli nazaj. Takrat se vrgel na skrajno nasprotno stran. Sam sem bil vodja proizvodnje v precej velikem podjetju pa nikoli nisem bil komunist, niti v njihovi stranki. Zato je to tvoje pisanje ena velika laž. O tvojih žalitvah pa škoda pisanja, ker tako besede in stavke zmore samo človeški izrodek. Kupi si spričevalo osnovne šole, ker s svojo pametjo nisi sposoben končati niti večerne osnovne šole.

        13 1 Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      22.04.2020 ob 19:01 Komunajzar šalabajzar gost

      Ti si bil vodja proizvodnje zato ker si bil cinkaroš ovaduh in si partijski oblasti poročal in tožaril tiste ki so kaj rekli proti zločincu titu in zločinski partiji in sploh nisi rabil partijske knjižice ker si bil in si še dovolj pokvarjen in privržen udbovski maniri. Skratka bil si udbovec brez partjske knjižice ker naj bi bil tako manj sumljiv. Polno vas je bilo takih in še zdaj vlečete komunistične privilegije zaradi tega

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2020 ob 19:20 Lendavski nadvojvoda gost

        Komunaj...,če imaš deco,jih je verjetno precej sram tebe in tvojega primitivizma,pa tistega,da si v življenju nič,le idiot.

        10 5 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2020 ob 19:24 gost

        Vodja proizvodnje sem bil zato, ker sem bil sposoben za to delo. Podjetje, kjer sem delal, še danes uspešno posluje. Po izobrazbi sem diplomirani inženir, pozneje sem opravil magisteri. O tvojih blodnjah pa ne bom komentiral, ker se na tvoj bedni nivo ne bom spuščal.

        8 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2020 ob 19:32 gost

        Lastna hvala ---cejna mala!!! tou tij levousmerjeni gospod neveš!? škoda časa ! probaj ali povprašaj koliko in kako izobraženi so ljudje po tvojem v levem ali desnem bloku!

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
    29. gost
      22.04.2020 ob 19:39 gost

      19:32 ........ desničarji s svojimi komentarji jasno kažete, da nimate končane niti osnovne šole.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    30. gost
      22.04.2020 ob 19:40 Komunajzar šalabajzar gost

      Ti nisi bil vodja proizvodnje za to ker bi bil primeren v branži v kateri si delal. Ti si bil vodja zato ker si bil primeren cinkaroš in ovaduh. V času socializma je bil vodja lahko samo nekdo ki je tožaril ali pa je bil udbovec komunist. Izobrazba pa še zdaleč ne pomeni da si tudi pameten, ti si živ dokaz tega

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.04.2020 ob 20:33 Lendavski nadvojvoda gost

        Komunaj...,res je škoda s takim sranjem kot si ,kjerkoli imeti opravka,jezen nase in na vse okoli sebe,si pač dno človeka,po svoji krivdi.

        9 1 Prijavi neprimerno vsebino
    31. gost
      23.04.2020 ob 8:58 gost

      Vsi vi z visokim IQ probajte v google vtipkati kdo je predesednik vlade v SLO,pa sporočite rezultat.Če priznavate ali ne pa če vam je prav ali ne.Samo eno ime boste dobili.ha ha ha .Pa če ga priznavate ali ne samo JANEZ JANŠA bo pisalo.he he he .Uživam 300 na uro.hi ho ho ho.Ravno lendavski dokazuje z svojimi komentarji da ima posebno šolo ne pa OŠ.Če bi imel končano OŠ bi bil gazda med levuharji.

      4 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2020 ob 9:08 gost

        V Google vpiši še nekdanji komunisti v stranki SDS. Kaj dobiš? Vpiši še pravnomočno obsojeni člani stranke SDS? Kaj dobiš? Vpiši še katera vlada je sprejela zakona ZUJF in ZPIZ - 2 in ljudi poslala v revščino. Kaj dobiš? Povsod je Janez Janša zraven. Še veliko, veliko je tega. Kdaj drugič kaj o tem.

        10 4 Prijavi neprimerno vsebino
    32. gost
      23.04.2020 ob 13:00 gugle gost

      Janša vstopil v partijo - med komuniste, so ga spičkali, ker bil sranje, se baje oženil, nato ločil, torej ni obvladal niti družinskega stanu, in on poveljuje Sloveniji. Nič ne bo kriv - ko bodo soočenja za volitve, saj bodo vse krivi služabniki, vse služabnike pa nateguje z režimom. Vendar počasi prihaja konec, edini raztalal je denar, ki ga bo treba spraviti nazaj, njega pa to sploh ne bo brigalo. Torej vsa dejanja se ponavljajo, toda ta se več ne bodo dala popravit. Prišlo bo do spremembe državnega proračuna in spet bodo najebali UPOKOJENCI, saj bo tem odvzeto tisto, kar je danes podarjeno občinam. In drugič v 10 letih nategne UPOKOJENCE, VI GA PA KAR VOLITE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    33. gost
      23.04.2020 ob 13:09 gost

      matjaž HAN in 2000 000eur nakazano v Dubaj .Dajte levuharji to pojasnit.Spet pošten lavuhar,a ne.

      5 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.04.2020 ob 13:48 gost

        Nora Janševa televizija??? Če je to res, kar si v Janševih medijih prebral, ni nobenega problema. Janša je v policijo, Sovo, tožilstvo, ..... nastavil svoje poštene ljudi. Hop, malo levo in malo desno, pa je Han pečen in zaprt. Ali ...........................

        8 2 Prijavi neprimerno vsebino
    34. gost
      23.04.2020 ob 23:33 gost

      Jebem jaz levuharja - - opozicijo z vseh položajev.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    35. gost
      24.04.2020 ob 6:39 gost

      JAZ PA VLADO IZ VSEH STANI-----------VLADA JE GNOJ.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    36. gost
      24.04.2020 ob 10:17 gost

      Janeza Janšo so kmunisti vrgli iz svoje stranke, prva žena ga je dala na noge, a za vodenje vlade je pa dober??!! V mesecu in pol je zadolžil Slovenijo za 6 milijard evrov, a desničarji podpirate take rabote.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    37. gost
      24.04.2020 ob 10:41 gost

      Janša ...šizofrenik in ženo pretepa pes kaplarski...domobranec pokvarjeni

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    38. gost
      24.04.2020 ob 12:39 LFL gost

      Stranka LMŠ že 2 meseca prodaja najboljšemu ponudiku šarplaninca.Ker do zdaj ni bilo interesentov( me ne čudi) pa zdaj podarjajo ŠARPLANINCA.Sicer ni z rodovnikom ,je nesposoben za mnogo stvari neubogljiv(ker je odstopil) ponudba pa velja še zmeraj PODARJAMO ŠARPLANINCA. Interesenti javite se na sdež LMŠ pod šifro podarimo ŠARPLANINCA ( ni z rodovnikom ).

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    39. gost
      24.04.2020 ob 12:41 gost

      Ti zgoraj si še več kot šizofrenik .TELE levuharsko Upam da že danes crkneš ,ne čakat na jutri.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.