https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GOSPODARSTVO

Mörec in Škrjančeva sestankovala o prodaji Mure Angležem

Murska Sobota, 28.07.2011 ob 12:45  

Danes se je na sedežu tovarne Mure zgodil napovedani sestanek Samante Škrjanec s predsednikom uprave družbe Mura in partnerji Milanom Mörcem. Škrjančeva je predstavila možnosti sodelovanja in povezovanja z angleškimi investitorji.

Po sestanku z vodstvom Mure je Samanta Škrjanec o aktualnih zadevah spregovorila za Pomurec.com. "Namen mojega obiska v Murski Soboti je bil sestanek s predsednikom uprave Mure, poleg je bil tudi predsednik nadzornega sveta. Pogovarjali smo se predvsem o možnostih sodelovanja. Predstavila sem jim moje pogoje in vizijo sodelovanja. Moj namen je bil tudi ogled prostorov, torej predmeta prodaje, do česar pa ni prišlo. Dogovorili smo se za naslednji sestanek," je dejala Škrjančeva, ki še ne ve natančnega termina naslednjega sestanka, katerega predmet bo direktna povezava Mure z angleškimi vlagatelji ter sodelovanje z modno agencijo.

In kako je za zdaj zadovoljna z zainteresiranostjo Mure? "Zaenkrat sem delno zadovoljna s sestankom z gospodom Mörcem, ne pa povsem. Na koncu se je zadeva iztekla malo bolje, kot sem pričakovala, pričakujem pa, da bo naslednji sestanek še bolj ploden," pravi Škrjančeva.

Ime angleškega podjetja še naprej ostaja skrivnost

V prispevku, v katerem smo o sodelovanju s Škrjančevo povprašali upravo družbe Mure in partnerji, se je dalo zaslediti dvome o resnosti Škrjančeve, svojo plat pa podaja še sama. "V začetku je bil odnos Mure precej neresen, mogoče niso točno razumeli, kaj tukaj v tej zgodbi počnem, razložila sem jim svoje možnosti sodelovanje in na kakšen način se lahko povezujemo z Angleži. Zdaj lahko razmišljajo o tem in bomo videli, kaj se bodo odločili," pravi Škrjančeva.

Mnogi se sprašujejo, zakaj se ne razkrije ime podjetja, ki je pripravljeno vlagati v nekdaj največjo tekstilno tovarno pri nas. "To podjetje, ki se zanima za nakup Mure v Angliji obstaja, v tem trenutku pa ni relevantna zadeva, za katero podjetje gre, ker sem jaz njihova zastopnica. Ko pa se bodo oni odločili in bo obstajal interes Mure in stečajnega upravitelja, bodo prišli v Slovenijo," odgovarja Škrjančeva.

Dokumentacije od Đorđedviča še ni dobila, Angleži nezadovoljni z njegovo neresnostjo

V tem tednu bi Škrjančeva morala od stečajnega upravitelja Mure Branka Đorđeviča prejeti dokumentacijo, kot jo je prejela Mojca Lukančič iz Aha Mode, ko je bila tej fazi dogovarjanja kot ona, vendar se to še ni zgodilo. "Še vedno čakam na dokumentacijo od gospoda Đorđeviča in sem nezadovoljana z njegovim ravnanjem, ker je neresno pristopil k zadevi. Dogovorila sva se, da bom to dokumentacijo prejela že dva tedna nazaj, vmes sem bila že dvakrat v Angliji. Angleži so bili nezadovoljni z neresnostjo in tudi sama sem izpadla izredno neresna v tej zadevi, saj je to  moja poslovna priložnost, pripeljala sem Angleže, jim predstavila, da je to pametna naložba," pravi Škrjančeva.

Preberite tudi:

Mura na dražbo ponovno konec avgusta

Tekma za nakup Mure; Škrjančeva je preuranjena

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. TUDIPOMUREC
      28.07.2011 ob 14:31 TUDIPOMUREC

      PRODATI MURO KOMERKOLI,DA BO ŽE ENKRAT MIR S TO AGONIJO !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. lokalpatriot
      30.07.2011 ob 15:17 lokalpatriot

      Hvala Karlo, da nas obveščaš. Tole je zelo zanimivo !

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.