https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Končni rok za dokončanje del na Slovenski ulici ni ogrožen in ostaja nespremenjen

12.05.2020 ob 11:21  

Ministrstvo za okolje in prostor je s sklepom podaljšalo rok za izvedbo dveh projektov – »Ureditev mestne tržnice« v Mestni občini Ptuj do konca letošnjega leta in »Prenova mestnega središča, 1. faza« v Mestni občini Murska Sobota, do konca junija 2021.

Projekta, v skupni vrednosti dobrih 11,3 milijona evrov se izvajata v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, iz prednostne naložbe za sprejemanje ukrepov za izboljšanje urbanega okolja in oživitve mest. Z izvedbo teh dveh projektov bodo prebivalci obeh mestnih občin deležni sanacije degradiranih območij in izboljšanja kvalitete bivanja, hkrati pa bo izvedba vseh načrtovanih gradbenih in ureditvenih del delovala tudi kot dodatna spodbuda za gospodarske dejavnosti v obdobju oživljanja gospodarstva ob zaključku ukrepov.

Prenova mestnega središča v Murski Soboti

Investicija predstavlja celovito prenovo osrednjega območja centra mesta Murska Sobota – Trg zmage, južni del Slovenske ulice. Mestna občina namerava revitalizirati in ponovno oživiti izpraznjeno mestno središče, za katero velja, da obstaja v skladu z merili in kriteriji za določitev degradiranih urbanih območij sum socialne degradacije, zaznani pa sta tudi funkcionalna in fizična degradacija.

foto: arhiv Pomurec

Cilj je, da se s prenovo uredi privlačnejše okolje za različne ciljne skupine, predvsem prebivalce, zlasti mlade, kar bo pozitivno vplivalo na zmanjšanje izseljevanja ter slabih socialnih razmer na sploh.

Do podaljšanja projekta je prišlo zaradi podaljšanja izvedbe javnega naročila in bistveno višje ponudbene vrednosti od načrtovane v projektantskem predračunu. EU sofinancira 80 odstotkov upravičenih stroškov, RS pa 20 odstotkov.

Končni rok ni ogrožen

»Končni rok za dokončanje del na Slovenski ulici ni ogrožen in ostaja nespremenjen, to je konec leta 2020. Omenjeni podaljšani rok velja za administrativno zaključevanje evropskega projekta med Mestno občino Murska Sobota in Ministrstvom za okolje in prostor (zahtevki za sofinanciranje, kontrole na terenu, poročanje EU). Gradbena dela na Slovenski ulici potekajo nemoteno, v skladu s terminskim planom,« pojasnjujejo na murskosoboški občini.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.05.2020 ob 12:55 gost

      To v Soboti do decembra ne bo gotovo. POLANIČ in JEVŠEK. Vi ga pa dalje volite.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.05.2020 ob 21:28 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      Če bodo delali kot do sedaj, da dva delata vsaj trije štirje pa gledajo, potem ne bo gotovo do konca drugega leta. Kdo to NEDELO nadzira?

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.05.2020 ob 8:31 gost

      Isto kot v neprebolelem SOCIALIZMU .Eden dela trije ga gledajo.Vse skupaj pa še dva nadzirata in napišeta poročilo. In vse to današnji levičari odobravajo in zagovarjao. Saj ni čudno če pa nikoli niso bili vajeni DELATI.Raje kot da primejo za kakšno delo KOLESARIJO in širijo SOVRAŠTVO.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.