https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KOŠARKA

VIDEO: Dončič poskrbel, da o njem govori ves svet

24.8.2020  

Luka Dončić je na četrti tekmi končnice lige NBA s tekmo kariere, kljub bolečemu gležnju, poskrbel, da o njem govori ves svet. 21-letni Slovenec je s trojko ob pisku sirene Dallas popeljal do zmage nad Los Angeles Clippers s 135:133. Dončič je skupno zbral 43 točk, 17 skokov in 13 podaj.


Nastop Dončića je bil dolgo vprašljiv zaradi zvina levega gležnja na tretji tekmi. Košarkarji Dallasa po 19 minutah zaostajali za 21 točk, a so na krilih drugega Dončićevega trojnega dvojčka v končnici zrežiral preobrat.

Piko na i dramatičnemu večeru je postavil Dončić, ki je s trojko ob pisku sirene z razdalje 8,5 metra dosegel odločilni koš za zmago in boj na štiri zmage izenačil na 2:2.

Foto: Fb Dallas Mavericks

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.08.2020 ob 11:21 gost

      Nič o njem ne govori CEL SVET. O njem govori nekaj njegovih fanov in nekaj novinarjev, ki niso niti toliko pošteni, da bi kdaj napisali kaj o njegovih katastrofalnih metih na koš. Sem gledal nekaj tekem. Nobene obrambe nimajo te ekipe, pomembno samo kdo da več košev. Neprestano mečejo in mečejo na koš. Ti novinarček, ki si napisal ali preplankaj ta članek, daj NAPIŠI KAJ O NJEGOVEM SLABEM METANJU TROJK NA KOŠ. Si upaš??? Pred časom je bil podatek, da je od 38 poskusov zadel 8 trojk!!!!!!!!!!!!!! Kažete samo tiste trojke, ki jih zadene, ne kažete tistega kar zgreši. DRAŽENU PETROVIĆU ta mulc niti do gležnjev ne seže. Preberite si na Googlu kaj o Draženu, o njegovem odstotku metov, ........ Imel sem srečo, da sem Draženo in reprezentanco Jugoslavije v živo gledal. To je bila poezija na parketu. Premladi ste, da bi to lepoto lahko v živo gledali. Od Daneva, Čosića, Delibašića, Kukoća, Bodiroge, ....................................................................................................................

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.08.2020 ob 13:11 gost

      Novinarji napišite njegov % metov, če upate. Več tekem. ŽIVA KATASTROFA.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2020 ob 13:31 AAAAAAAAAAA gost

        Daj ne bluzi ka nemaš pojma % metov je takšen kak ga majo približno si. Luka je vodja na igrišči pa zeme odgovornost na sebej. Glejdali smio mij se tej kak si napijso samo niti eden je nej biu polovico tak dober kak Luka. Pa tisto košarko pa kak je zdaj nemreš primerjati, sakši je biu v svojon časi dober.

        2 10 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2020 ob 14:23 gost

        AAAAAAAAAAA, ne piši gluposti. Dražena in ostale najboljše košarkarje Evrope sem večkrat v živo gledal. Dončić mu ne seže do kolen. Navijate pa zanj zato, ker bi naj bil Slovenec. Pa ni, njegov oče je prišel odkod že ............. Za Dražena si pa kaj preberi, ma njegov % metov. Luka lahko o tem samo sanja, sanja, sanja. Pa kakšno tekmo na internetu si pogledaj. Recimo Jugoslavija - Grčija. Pa kakšno tekmo Hrvaške. Da boš videl kakšno košarko so ti dečki igrali. Luka je proti njim vajenec. Novinarji si pač nekoga izberejo in iz njega delajo zvezdo. Pri tem nabijajo nacionalnost in bolj plitvi v glavi temu nasedete. Ti dam primer nekaj mesecev nazaj. Najboljši nogometaš prve lige Mitja Lotrič. Kdo je bil tako plitev, da ga je izbral, ne vem. Prekmurci noreli od veselja, ker je njihov. Mitja pa čisto povprečen nogometaš za drugo, ne prvo ligo!!!!!!!! Gledal sem nekaj tekem tega vašega Dončića. Nič posebnega ni delal, črnci so ga šolali, a reporter se je drl kot nor Dončić, Dončić.......... Da ne pišem o tem koliko žog je mimo koša zmetal. Pa nobene obrambe, samo metanje na koš kdo bo dal več košev. Ne vem, košarka zame brez obrambe meni ni všeč. Vi pa tulite Luka, Luka, Luka, ........ če hočete. ČRNCI GA REDNO ŠOLAJO. Še en primer ti dam, kaj delajo novinarji. Same slavospeve o našem nogometnem vratarju Janu Oblaku. Najboljši na svetu in podobne neumnosti. Sem gledal tri tekme naše reprezentance. Človek je dobil takšne gole, da sem sto posto, da jih Matko Obradović nikoli, res nikoli ne bi dobil. Proti Neuerju je Oblak vajenec. A za nekaj zategnjenih novinarjev je najboljši na svetu. Sve pička rodi to zemlja nosi.

        9 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2020 ob 14:36 gost

        AAAAAAAAAAA, še podatek zate in ostale. Ko je Dražen Petrović igral v NBA ligi je imel odstotek zadetik trojk 45!!!!!!!!!!!!! Zdaj pa bodi junak in zapiši kakšen odstotek zadetih trojk ima skupno v eni sezoni Luka Dončić. Daj, izkaži se, s podatkom na svetlo. Pa da vidimo.

        10 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.08.2020 ob 15:02 gost

      AAAAAAAAAAA, da ne boš lagal, ti jaz napišem odgovor. Po podatkih iz Dela z datumom 28.7.2020 ima Luka Dončić 31,8 % uspešen met za tri točke. Po tem datumu si je ta % še poslabšal. Torej? Boš kaj dodal?

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.08.2020 ob 15:38 gost

      Gledal sem zaključek tekme, kjer je Dončić zgrešil zadnji met in je njegova ekipa izgubila. Novinarčki in fani kje ste takrat bili????????

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.08.2020 ob 15:41 AAAAAAAAAAA gost

      Ne bluzi ešče naprej s ten Draženon san ti fajn napijso ka tista košarka pa košarka gnes sta dva pojma. Luka je za Dražena profesor pa lejko tij pijšeš % kak ščejš. Luka je vsestranski igralec Dražen pa šuter. Sakši za svoje obdobje super s ten ka je Luka 10x bole stranski igralec.

      3 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.08.2020 ob 16:13 gost

        Cucek mali, nimaš pojma o košarki, o Draženu pa ne veš ničesar. Si pa prelen, da bi vsaj na Google pogledal in kaj prebral. Sam sem Dražena večkrat v živo gledal in vem kaj je delal na igrišču in česa je bil sposoben napraviti. Zraven tega, da je bil odličen šuter, dober v obrambi ( česar danes ameriška košarka sploh nima ), je bil odličen organizator igre, po potrebi tudi krilni igralec. Kar se kvalitete tiče je Goran Dragić veliko boljši od Luke Dončića, a nima za sabo novinarjev in sponzorjev kot luka. Glej, a ni zanimivo - pri vseh treh se pojavlja Ć. Veš kaj to pomeni? Nisi nič napisal o Oblaku in Lotriču. Imam pri njiju prav?

        5 2 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.08.2020 ob 16:12 Risto Kubura gost

      Jugoslovanska košarka je bila pojem. Od SP 1970 naprej sem jih spremljal, to so bili strašni dvoboji z: SZ, Italijo, Španijo pa tudi z Rusijo. Dončič je odličen igralec sem pa pristaš - preteklih časov - pač nostalgija. Isto velja pri nogometu. Jugoslovanski nogomet, primerjava s slovenskim NEMOGOČE. Isto Mura iz 2. ZNL - zahod in danes to je NEMOGOČE.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.08.2020 ob 16:31 AAAAAAAAAAA gost

      Moren počiti od smeja, naj bou uživaj v preteklosti pa filozofejraj itak tij bole znaš kak Cejla ZDA pa svejt, fajn ka tak se znaš.

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.08.2020 ob 17:10 gost

      AAAAAAAAAAA, greva v sedanjost, se strinjam. 11.9. 2019 so na svetovnem prvenstvu v četrfinalu Francozi premagali tvoje STRAŠNE AMERIČANE 89 : 79 - DEČKO OBRAMBA, OBRAMBA, OBRAMBA, NE SAMO METANJE NA KOŠ!!!!!!!!!!!!! Tvoji STRAŠNI AMERIČANI so osvojili komaj 7. mesto. Če ne verjameš poglej na Google. Da ne boš mislil, da se samo v ZDA igra košarka. Je pa res, da tam košarkarji OGROMNO zaslužijo zato tolikšna reklama za njih. Verjetno bi se v Sloveniji našlo več košarkarjev, ki bi v igri ena na ena šolali Dončića.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.08.2020 ob 20:54 AAAAAAAAAAA gost

      Ha ha umetnik znankar še spijš z računalnikon ka tou ti je itak v življenji se ka maš pa samo iščeš pa filozofejraš bogi bogi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.