https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Današnji narok na sodišču v zvezi z obtožbami zaradi nepravilnosti v programu za razvoj Pomurja prestavljen

09.10.2020 ob 7:11  

Na ljubljanskem okrožnem sodišču bo danes, devet let po odmevnih hišnih preiskavah, potekal predobravnavni narok za obtožene kaznivih dejanj glede domnevnih nepravilnosti pri porabi sredstev iz programa za razvoj Pomurja. Po preiskavah je odstopil tedanji državni sekretar za Pomurje Andrej Horvat, ki je obtožen kaznivega dejanja zlorabe položaja. Trije obtoženi so se opravičili, enemu pa sodišče ni uspelo vročiti vabila.

 

Policisti so leta 2011 na območju Ljubljane in Murske Sobote izvajali hišne preiskave, v katerih so preverjali sume korupcije in gospodarskega kriminala. Policisti so v takratnih hišnih preiskavah iskali dodatne dokaze za potrditev suma nepravilnosti pri porabi proračunskih sredstev. Policiste so zanimale pogodbe, zadeve in postopki, vezani na izvajanje zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010–2015. 

Andrej Horvat

Horvat se je znašel sredi kriminalistične preiskave zaradi nepravilnosti pri delitvi razvojnih sredstev Pomurju v obdobju 2010-2015. Tožilstvo bremeni tudi vodjo podjetja Pribinovina Gorana Miloševića in direktorja podjetja Oikos Jurija Kobal, med obtoženimi je tudi Julija Karlovšek, ki je tedaj delala na vladni službi za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Horvat naj bi Miloševiću in Kobalu omogočil, da so dobili posel turističnih, marketinških in drugih storitev na račun proračunskih sredstev, poroča STA.

Goran Milošević

Jurij Kobal

Predobravnavni narok za Miloševiča bo znova sklican prihodnji teden, za preostale tri pa 18. novembra.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.10.2020 ob 8:45 Vlado gost

      Predolgo se vse to vleče, tako da bo kmalu vse zastaralo. Vsak naj za svoje namerne ali tudi nenamerne napake tudi odgovarja, sploh če je na kakšnem državnem položaju.

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.10.2020 ob 8:45 FUJ KOMUNISTI gost

      Komunisti oziroma SD da vas ni sram, še ta ubogi denar, ki je bil namenjen za ubožno Prekmurje ste uspeli pokrasti. Sojenje pa je farsa - pesek v oči ljudstvu, noben ne bo primerno obsojen, ker levičarjem in komunistom je pač dovoljeno krasti to je 1. red državljanov, vsi ostali ki smo v 2 redu pa za kavo in malo pršuta na grmado.

      17 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.10.2020 ob 10:45 gost

        Seveda so v tvoji ozki glavi vsega krivi komunisti, ki so danes samo še v stranki SDS, drugje jih že dolgo ni več. Tudi desničarji so bili zraven pri tem denarju, a njih pač niso prijeli. Kaj pa vaš Raščan in njegovih 34 milijona evrov, Leljak in njegovih 8 milijonov evrov, Časar in luka Koper, Hilda Tovšak, ........................................... Je pa res to svinjarija, da človek v vseh dolgih letih še ni obsojen in v zaporu. Igra se pač na zastaranje kot je vašemu Bogu Janezu Janši velikokrat uspelo. Da ne boš slučajno trdil, da so posli z zemljiščem v Trenti in nakupu stanovanja v Ljubljani čisti kot solza. Lopov je lopov, čisto nepomembno ali je levi ali desni. A naš pravni sistem, ki so ga udejanili desni politiki dopušča, da se bogati lopovi vedno izvlečejo. Žal pa tudi levim politikom ni bilo v interesu, ko so bili na oblasti, da ta sistem spremenijo. ISTI PTIČI SKUPAJ LETIJO.

        12 12 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.10.2020 ob 9:14 G. O. S. T. gost

      To je samo farsa za javnost kao mi nekaj delamo sodišče. Njim pa je denar ostal lepo naložen kje v tujini. Plačali pa bodo itak vse sodne postopke in nakradeni denar glupi narod davkoplačevalci. Po tej farsi pa pridejo na vrsto ti ki zdaj kradejo Počivaušek, Tunin, Jelinčič, keri samo dostavlja račune, JJ, Hojs, sekretar vseh resorjev itd.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      09.10.2020 ob 9:36 Gost gost

      Psi lajajo karavana gre naprej in ja to je Slovenija in mi mali ljudje to glasujemo a da nebo pomote tudi sedanji vladajoči izrabljajo Bogi narod za svoje dobro

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      09.10.2020 ob 9:46 Risto Kubura gost

      Največji lopov je PUKLASTI JANOŠ - JAJO!!!!

      12 21 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.10.2020 ob 9:55 Čergoli gost

        Pod težo bremen, laži, podlosti se cel zvija in tudi se bo prej ko slej do konca zvil in prelomil, še prej pa se bo ukozil!!!! Banka v Leibnitzu je ključna točka ,kjer je Wolf hotel oprati 7 mio eurov a žal pralni stroj ni deloval. PREKLETI JAJO!!!!

        12 12 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.10.2020 ob 10:01 gost

      JANEZ JANŠA NAJVEČJI LOPOV ------------IZGINE NAJ IZ DRŽAVE ZA VSE VEČNE ČASE. TAKOJ, TAKOJ.......

      14 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.10.2020 ob 12:31 gost

        KRETEN dokaži da je J J lopov!!!!!! Vaši pa imajo dokazano na grbi!!!! POJMA NEMAŠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

        11 8 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.10.2020 ob 10:10 gost

      Zvezde SD, na obzorju pa nove. Od sobote naprej Fajonka, zagovornica ilegalnih migrantov. Kaj pa vinska kraljica in veterinar?

      13 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.10.2020 ob 13:08 gost gost

      Da je čas zlato, za slovensko tožilstvo ne velja. ali je odvisno od partiijske izkaznice??

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.10.2020 ob 13:27 AAAAAAAAAAA gost

      Banda nesposobna skorumpirana pa ge tej živi v Afriki ali ge ka ste njemi nej vabila mogli vročiti, pa ovi ka so se opravičili halo kakšno opravičilo edijno rejden betek je lejko opravičilo.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.10.2020 ob 13:58 gost

        PRESVETLI VEČNO NEDOLŽNI BOG DESNUHARJEV JANEZ JANŠA JE VSAK DAN V PARLAMENT HODIL PA MU VABILA NISO MOGLI IZROČITI. DOMA JE PA IMEL PREMAJHNI POŠTNI NABIRALNIK, PA ZOPET NI ŠLO. VSI LOPOVI SO ENAKI. TU NI NE LAVIH NE DESNIH. CILJ JIM JE PA IMETI ČIM VEČ V ŽEPU. ZAKONE SO SI PA SAMI NAPISALI. MI NISMO NITI D OD DRŽAVE.

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      09.10.2020 ob 14:20 miki gost

      Stari znanci policije.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.