https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Slovenija premagala Kosovo

12.10.2020  

Slovenska nogometna reprezentanca je na včerajšnji tretji tekmi UEFA Lige narodov v Prištini z izidom 1:0 premagala Kosovo. Za minimalno zmago Slovenijo je v 22. minuti zadel Haris Vučkić, od Pomurcev pa je priložnost za igro v drugem polčasu dobil Damjan Bohar.


Kosovo – Slovenija 0:1 (0:1)

(Vučkić v 22. min.)

Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Blažič, Stojanović, Verbič (od 75. Skubic), Kurtić, Bijol, Rep (od 55. Bohar), Lovrić (od 85. Vetrih), Vučkić (od 85. Kramer)

Kosovo: Muric, Paqarada, Alti, Dresevic, Hadergjonaj, V. Berisha, Shala (od 84. Muslija), Zeneli (od 78. Kastrati), Celina, Zhegrova (od 90. Hasani), Kololli (od 84. Rashani)

Slovenci so od začetka prevzeli pobudo in v sedmi minuti je prvič nevarneje zagrozil Lovrić, ko je žogo poslal dober meter mimo gola, v 18. minuti pa je s strelom poskusil tudi Verbič z roba kazenskega prostora, a je bil tudi on nenatančen. Štiri minute pozneje je Slovenija povedla: Lovrić je žogo povlekel in podal skozi kosovsko obrambo do vtekajočega Vučkića, ki je prišel v kazenski prostor in malce z leve strani z diagonalnim strelom premagal domačega vratarja.

Pozneje so pobudo prevzeli domačini, v 33. in 35. minuti je dvakrat streljal Arber Zeneli, v 42. sta poskusila Leart Paqarada in Bersant Celina, slednji pa nato še enkrat v 43. minuti, ko se je izkazal Oblak. V drugem polčasu si ekipi nista priigrali kake omembe vredne priložnosti, so bili pa več pri žogi domači nogometaši.

Slovenijo v sredo čaka novo gostovanje, tokrat v Moldaviji, kamor se reprezentanca odpravlja neposredno iz Prištine. Zaradi odredb o izolaciji ni bilo Nina Koutra in Mihe Zajca, ki ju prav tako ne bo na naslednji tekmi.

*Foto: NZS/m24.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.10.2020 ob 19:08 kilonja gost

      Ništerno budalo mi je te gda so premagali San Marino, pravilo ka sam budalo ka san pravo ka je viden napredek..što je zaj budalo ? Slovenija palik zmaguvle.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.