https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Policija opozarja: na pot po državi in v tujino le v nujnih primerih

07.11.2020 ob 8:47  

Zaradi resnosti epidemioloških razmer še vedno odsvetujejo vsa nenujna potovanja v Sloveniji in tudi v sosednjih državah. Zato vse, ki morda za prihajajoči konec tedna načrtujete odhod v druge občine ali v tujino, policisti opozarjajo: od doma se odpravite le, če je res nujno in imate za to tudi upravičen razlog.


Meje med občinami in državno mejo bo namreč mogoče neovirano oziroma brez globe in brez napotitve v karanteno ob vrnitvi preiti le ob izpolnjevanju katere od izjem, ki so določene z odlokoma o omejitvi gibanja in o prehajanju meja, so sporočili z Generalne policijske uprave.

Minuli konec tedna je bil po navedbah policije promet na večjih mejnih prehodih na slovensko-hrvaški meji močno povečan, z večurnimi čakalnimi dobami, številni pa so zaradi kršitve veljavnih odlokov prejeli tudi globo.

Za krajšanje postopkov na mejnih prehodih zato policija svetuje, naj potniki pred odhodom preverijo, ali imajo veljavne dokumente za prestop meje in druga dokazila o nujnosti poti in podpisano izjavo. Svetujejo pa tudi preverjanje čakalnih dob in morebitno izbiro manj obremenjenih mejnih prehodov. Poudarjajo, da omejitev gibanja med 21. in 6. uro velja tudi za odhod v tujino, razen za pet izjem iz 1. člena odloka. Ob morebitnem neupravičenem prehodu občinskih mej pa bo državno mejo sicer mogoče prečkati, a bodo policisti izdali plačilni nalog.

Fotografija je simbolična

Ob vrnitvi iz tujine v Slovenijo pa bodo po opravljeni mejni kontroli preverili še, ali oseba izpolnjuje pogoje za vstop v državo brez napotitve v karanteno na domu, v nasprotnem primeru bodo policisti osebo na mejnem prehodu ustno napotili v karanteno, ji o tem izdali potrdilo in jo seznanili z navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so še sporočili iz Generalne policijske uprave.

*Foto: policija.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      07.11.2020 ob 11:23 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      "Policija opozarja",pazite,Hojsek je sicer mali,ni pa šantavec....

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.11.2020 ob 12:51 gost

      Mij samo v nujnih primerih ka nete videli vladne golazni kako se vleče ven z države. Kajti tukaj je vse zaprto pri sosedih pa vse odprto. Glupi narod je itak zapreti policija pa nan nič nemore kajti či du kaj glumili jih odpistimo. Kar ni naše gre vse na odstrel.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      07.11.2020 ob 13:00 gost

      Hojsa šče policija prejk meje pospremi tak kak zadnjič na protesta v Ljubljani. Kere je vlada sama zrežirala z pomočjo varde pijane. Zato jih pa nenorejo spoznati ker so jih vladni pizdeki najeli in sam Hojsek. Prišel je pa preverit če so vsi na broji. To pa zato da ni bilo tisti dan govora o poročilu ki je prišlo v javnost kako se je kradlo in nepravilno naročal vso posrani neuporabno opremo. Kera še zdaj stoji v kletkah bolnišnic ker ni uporabna. Debeli Počivaušek pa je tulil kako so reševali življenja samo ne stem kar je po kletkah. So pa reševali njegov račun v tujini.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      07.11.2020 ob 17:04 of pri granici gost

      lejku ide na Hrvačku na gemišt, jaz ne smem k sinu v drugi občini, da bi skupaj stopila na kavo v birtijo. Poglejte kaj nam je naredil tale vladni pizde z ono razstreljeno frizuro Beovićko.Jebemti zakon, ČE TO KJE NA SVETU OBSTAJA, ZAPRL MI JE I GRANICU I BIRTIJU JANČI iVAN GROZNI, PAJDAŠU IZ ČATEŽA PA OMOGOČIL, DA LAHKO GRE NA PIVO NA HRVAČKU. In to bi naj bila enakopravnost, oziroma vsi smo pred zakonom - odlokom enaki, mala Jamčiju Groznemu pizdo materino. Predsednik države pa po tv gleda Piko nogavičko.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      07.11.2020 ob 17:43 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      No,tak,včeraj,pri orehih v lupini,eden ,ki skrival je pod masko samo brado,tere,žre orehe,se postavim tja(Eurospin),mu je nerodno,vzame vrečko,brez rokavice,pljuva,kašlja,prebira,kakšen gram vzame,gremo ven,jasno,Medžimurec,lopov nemre iz Slovenije,da ne bi ka vkradnu,makar v Müjru vrže,opica ustaška.Bi že obračunal z njim,pa obljubil sem ljubici,da ne bom agresič več.Aha,v Sparu mi je eden sedel na gajbici sliv,smrdljivec od stopedest kil,koščice meče nazaj med slive,te pa konec,ga prijmen jès,ga zdignen,mijslin ka se je posral....

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      07.11.2020 ob 18:11 gost gost

      Drugo tak ne čujemo, kak ka se ne sme, pa ka se kao priporoča, pa ge so omejitve itd. To ti je vlada od sramote. Sicer pa, opet vrste na meji s hrvatijo. Ka še izda odijo ta, ka le majo tan viditi, te se pa čudijo, ka se virus nosi, od kec li. Meje s hrvati bi mogli že davno nepredušno zapreti in to že poleti. Ka glupi narod de še izda oto ta, ge se iz nas norca delajo. Nej ste še gor prišli, pa tudi fauš so, tou znajo dobro delati.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.