https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Ljutomerske odbojkarice slavile proti ekipi iz Zreč

22.11.2020  

Včeraj so se ljutomerske odbojkarice v 7. krogu 1.B lige pomerile z ekipo Weiler Volley Zreče in jih premagale z rezultatom 0:3.


Weiler Volley Zreče 0:3 ŽOK Ljutomer

(15:25, 16:25, 27:29)

ŽOK Ljutomer: Banfi, Makoter (K), Kutnjak, Petek, Stavbar, Pintarič, Sakovič, Stankovič, Kolmanič, Rakuša, Mikl. Trener: Bojan Novak

Weiler Volley Zreče: Proševa, Petelinšek, Pučnik, Gorinšek, Hren, Lajhar, Črešnar, Skerbinek, Kovše, Vovk (K), Leva, Jakob, Hirkič. Trener: Tomaž Pistnik

Začetek tekme je pripadel domačinkam, ki so na začetku povedle 5:2, nato pa so Ljutomerčanke po odmoru nadaljevale veliko bolje in povedle 7:11. Domača ekipa je posegla po odmoru, a jim ta ni pomagal, saj so gostje povedle z 12:20. Tudi v zaključku niza so Ljutomerčanke odigrale bolj natančno, kar jim je prineslo zmago v nizu 15:25.

Tudi začetek drugega niza je pripadel domačinkam, ki so povedle s 7:3. Trener Novak je nato prekinil igro. Tudi tokrat so se Ljutomerčanke zbrale in z veliko boljšo igro izenačile na 12:12, nato pa še povedle s 12:13. Trener domače ekipe je igro prekinil s prvim odmorom v drugem nizu, po zaostanku 12:15 so se Zrečanke nato vrnile in uspele izenačiti na 15:15. Ljutomerčanke so se po novem odmoru vrnile kot prerojene in uspele narediti večjo razliko 15:21. Drugi niz so na koncu Ljutomerčanke dobile z rezultatom 16:25.

V tretjem nizu je sledilo na začetku nekaj izmenjav točk do 5:5, kjer so nato domačinke naredile serijo treh točk. Po odmoru je sledila serija Ljutomerčank, ki so uspele izenačiti na 9:9, v nadaljevanju pa so te povedle z 9:12. Domačinke so jih nato spet ujele in uspele izenačiti na 14:14 ter nato povedle z 18:15, a so se ljutomerske odbojkarice znova vrnile in izenačile na 20:20. Po dveh točkah domačink so gostje vrnile s dvema točkama in izenačile na 22. Domačinke so prišle do vodstva 24:22, a so nato naredile napako na servisu, kar je omogočilo Ljutomerčankam, da so izenačile na 24:24 in nato še povedle. Sledilo je izmenjevanje nizov, a so na koncu ljutomerske odbojkarice zmagale še tretji niz in uspešno zaključile tekmo.

Največ točk so za ljutomersko ekipo dosegle Sara Sakovič z 14 točkami, Barbara Petek z 11 in Adela Pintarič ter Ana Kolmanič po 10. Pri domačinkah je največ točk prispevala Veronika Pučnik, ki je dosegla 14 točk.  Ljutomerčanke so vknjižile že drugo zmago v tej sezoni. Po odigranih treh tekmah zasedajo po nepopolnem 7. krogu tretje mesto s sedmimi točkami.

*Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.