https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Odbojkarji Panvite Pomgrada morali priznati premoč Kamničanom

Murska Sobota, 28.11.2020  

V 12. krogu 1. DOL za moške so se odbojkarji domačega kluba Panvite Pomgrad pomerili z gosti iz Kamnika, ekipo Calcit Volley. Slednji so za domačine bili previsoka ovira in naši odbojkarji so morali priznati premoč. Kamničani so v športni dvorani OŠ. I slavili s končnih 1 : 3.

Panvita Pomgrad - Calcit Volley 1 : 3

(25:22, 23:25, 14:25, 23:25)

Slabi dve uri zanimive odbojkarske predstave, v za gledalce zaprti dvorani v Murski Soboti, so tokrat ponudili oboji pri čemer so na koncu tekmo 12. kroga 1. DOL s 3:1 dobili izkušenejši Kamničani.

Bivšemu trenerju Calcita, Alešu Hribarju na klopi Panvite ni uspelo presenetiti svoje nekdanje ekipe. Tudi brez obolelih prvega organizatorja igre, Urbana Drvariča, in blokerja, Blaža Grabarja, so bili namreč domačini povsem konkurenčni vse do druge polovice tretjega niza, kjer je že dišalo po presenečenju, ki pa ga na koncu ni bilo. Kamničani so tako povsem upravičeno dobili obračun v Murski Soboti s 3:1.

Panvita Pomgrad je tekmo proti Calcitu začela odločno in v uvodnem nizu po servisu korektorja, Branislava Radovića naredila odločilno razliko pri izidu 15:11. Gostje so posledično tudi vnadaljevanju ostali brez pravega napada in domači kapetan, Jakob Rojnik, je zaključil prvi niz po vsega 19. točkah nasprotnika.

V drugem nizu pa so se nato varovanci trenerja Gregorja Jerončiča vseeno prebudili. Poletna domača igra je po vodstvu s 7:5 skopnela, kamniški blok pa je poskrbel za preobrat. Začetniudarci razigranega korektorja Mitje Gasparija pa nato za vodstvo 16:11, ki pa ga zatem odbojkarji Calcita niso spustili več iz rok za izenačenje v nizih na 1:1. Najbolj zanimiv je bil tako na koncu tretji niz. Jerončič je skušal osvežiti ekipo z menjavo Kos/Kosmina, a je slednjega zatem hitro vrnil na parket, saj je Panvita Pomgrad povedla z 18:13.

Na zvit servis Dina Puriča pa so nato Kamničani uspeli izid izenačiti na 18.točki. Prestrašeni domačini enostavno niso zmogli več učinkovito zaključiti napada in tudi po menjavi Nikola Ražnatović / Dino Vinkovič na sprejemalskem mestu ni bilo nič drugače. Calcit je Panviti namreč do konca tretjega niza prepustil samo še tri točke in Kamničani so povedli z 2:1 v nizih.

Zadnji, četrti niz pa je bil nato samo še formalnost. Hribarjeva zasedba kot, da bi se vdala v usodo. Nazadnje je bili izid izenačen na 10.točki, ko je na sceno stopil visoki Sašo Štalekar in dokončno razblinil vse upe domačinov po preobratu. Zanimivo in borbeno tekmo v Murski Soboti je zatem za zmago Calcita s 3:1 na svoj način, z neubranljivim servisom, zaključil gostujoči korektor Mitja Gasparini, ki je bil s 24.točkami tudi najučinkovitejši na tekmi.

Sobočane v sredo čaka gostovanje pri Salonitu, Calcit pa se bo na naslednji tekmi zoperstavil favoriziranemu, ACH-ju.

Gregor JERONČIČ, trener Calcita Volleya:

»Zmaga je zmaga in mi smo na igrišču dokazali, da smo bili boljši, čeprav potek tekme ni kazal tako. Prvi in tretji niz sta bila zelo na tesno. Mi danes nismo bili prepričljivi in zato nam ni bilo lahko. Panvita se je pokazala kot solidna ekipa, ki doma ne neha vztrajati in vse do četrtega niza je to dokazovala. Po imenih je naša ekipa sicer superiorna, ampak srčnost domačinov je danes naredila svoje in to lahko zmeša štrene marsikomu. Sem pa danes pričakoval našo boljšo predstavo, ki pa je ni bilo in tudi zato bo v nadaljevanju potrebno strniti vrste in popraviti tisto kar nam tokrat ni šlo.«

Aleš HRIBAR, trener Panvite Pomgrada:

»Ko govorimo o Kamniku z vsemi reprezentanti vemo o kom govorimo. Mi zdaj že neko obdobje lepo startamo prvi in drugi niz, nato pa ugasnemo skozi tekmo. A takšno stvar je treba najprej doživeti in nato potrenirati, da se lahko izboljša. Odpor, ki ga mi lahko nudimo smo danes ga. Zmotile so me edino dve, tri minute tretjega niza, ko smo vodili že s petimi točkami in smo nato nasprotniku niz podarili. Po težkih gostovanjih smo po dolgem času spet igrali v domači dvorani in to se pozna tudi na psihi. Se bomo pa iz tega probali čim več naučiti in nato v decembru proti tekmecem, ki bodo bolj po naši meri, iztržiti čim več.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.11.2020 ob 8:30 Lucas Lester gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.11.2020 ob 9:15 gost

      VPRAŠANJE ZA SOBOTAINFO - ZAKAJ DOVOLITE KOMENTIRATI NEKATERE OBJAVE, KI ŠIRIJO NESTRPNOST IN SOVRAŠTVO BREZ REGISTRACIJE KOMENTATORJEV ?????? Za nekatere druge objave pa po vaši nestrokovni oceni zahtevate registracijo - dvojna merila ???? Ne poznam slovenskega medija, ki bi dovolil komentiranje brez registracije, to si samo dovolite v Prekmurju DO KDAJ ŠE TOVARIŠI. Vprašanje poslano tudi na ministerstvo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.11.2020 ob 9:33 Taj Finnis gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.11.2020 ob 9:34 Taj Finnis gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.11.2020 ob 6:04 gilivi gost

      **I started working online in past three months when the corona was at its peak and made a hand some package. I urge every one to try it when the second wave of corona is troubling our lives once again here is a link for information.... https://bit.ly/39JrDqt

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.