https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Ta veseli dan kulture ob 220. obletnici rojstva Franceta Prešerna

03.12.2020 ob 9:53  

Ta veseli dan kulture praznujemo od leta 2000, ko smo obeležili 200 let od rojstva pesnika Franceta Prešerna. Kot že letos večina dogodkov se bo tudi ta preselil na splet. Kulturne ustanove, ki so v minulih letih pripravljale brezplačne prireditve, bodo le-te danes v zmanjšanem obsegu ponudile na spletu.

Letošnje vsebine bodo tako zaživele na spletnih straneh in družabnih omrežjih posameznih kulturnih ustanov, pa tudi na spletnem skupnem portalu TUKAJ, so sporočili z Ministrstva za kulturo.

Gorenjski muzej bo tako danes ob 220. obletnici Prešernovega rojstva simbolno odprl novo stalno razstavo v Prešernovi hiši v Kranju. Prešernovo rojstno hišo v Vrbi pa bo, ko bo obisk spet možen, obogatil nov film o pesniku.

Dobra stran selitve na splet je, da si bomo lahko tudi Pomurci ogledali program iz ljubljanske Drame, Slovenske filharmonije, SNG Opere in baleta Ljubljana, Mestnega gledališča ljubljanskega, Lutkovnega gledališča Ljubljana. Virtualna vrata pa bodo odprle tudi druge slovenske kulturne ustanove kot na primer SNG Maribor. Sodelovali pa bodo tudi številni muzeji in galerije širom Slovenije, tudi Pomurski muzej Murska Sobota. Morda pa je današnji zimski dan pravšnji, da si vsaj tokrat v miru privoščimo nekaj kulture.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.12.2020 ob 19:10 Marcus Soundy gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov in dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.12.2020 ob 21:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      E,Prešern,v riti smo,ni več ljubezni do sorojaka,niti do soseda,niti sonca ni več,le mrak je,tèmà,zle sile mračnjaške Slovencu nemir prinašajo,srca razdirajo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.