https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Danes obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva

05.12.2020 ob 8:08  

Mednarodni dan prostovoljstva za ekonomski in socialni razvoj ali krajše Mednarodni dan prostovoljstva je razglasila Organizacija združenih narodov leta 1985. V letošnjem letu pa so prostovoljci ključna pomoč marsikomu.

 

5. decembra tako organizacije, pod okriljem katerih delujejo prostovoljci, predstavijo svoje delo in namen prostovoljstva. Cilji, ki se jim želijo čim bolj približati pri svojem delu so izkoreninjenje skrajne revščine, zagotavljanje enakosti med spoloma in omogočiti večji vpliv žensk, doseči univerzalno osnovnošolsko izobrazbo, zmanjšanje smrtnosti med otroki, izboljšanje zdravja mater, boriti se proti hivu, malariji in drugim nalezljivim boleznim, zagotavljanje okoljske trajnosti in razvijanje globalnega partnerstva za razvoj.

Foto: hospic.si

V letošnjem letu, ko se človeštvo znova spopada s pandemijo, so prostovoljci za marsikoga ključnega pomena, saj pomagajo pri dostavi hrane, zbirajo in razdeljujejo razne potrebščine, so psihična opora preko telefona ali spleta, pomagajo v bolnišnicah in domovih za starejše in še marsikaj. Morda je to tudi leto, ko se moramo bolj zavedati pomena prostovoljnega dela in tudi sami ponuditi pomoč, če je to le mogoče.  

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2020 ob 9:50 gost

      Danes vse ženske prostovoljno dajo. Tudi poročene.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.