https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Gantar za popolno zaprtje nenujnih gospodarskih dejavnosti

8.12.2020  

Minister za zdravje Tomaž Gantar je sinoči ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku posredoval poziv k zaustavitvi gospodarskih dejavnosti zaradi slabe epidemiološke situacije in obremenjenosti zdravstvenega sistema. Počivalšek sicer zagovarja postopno sproščanje dejavnosti, ob tem pa strožje zahteve pri spoštovanju ukrepov.


Gantar je v dopisu zapisal, da kljub sprejetju ukrepov ugotavljajo, da se epidemiološka situacija ne izboljšuje dovolj hitro, posledično pa se nadaljuje tudi izjemno kritična obremenjenost slovenskega zdravstvenega sistema, poroča STA.

"Število hospitaliziranih pacientov narašča, izjemno visoko je še vedno tudi število pacientov s covidom-19, ki potrebujejo intenzivno zdravljenje. Ni mogoče prezreti dnevno visokih številk, ki govorijo o posameznikih, ki so boj s covidom-19 izgubili," je navedel Gantar v dopisu, ki ga je pridobila STA. Minister pa ob tem ne vidi druge rešitve, kot je popolno zaprtje oz. zaustavitev vseh nenujnih gospodarskih dejavnosti. Omenjena ustavitev bi veljala 14 dni od sprejema te določitve na vladi.

Gantar je sicer zaostritev ukrepov na področju gospodarskih dejavnosti predlagal že v začetku novembra, vlada pa takrat je predlogom sledila ter v celoti prepovedala zbiranja, ustavila javni potniški promet in zaprla nenujne trgovine.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je včeraj v oddaji Studio City ocenil, da ukrepi ne dajejo rezultatov, ker se jih ljudje ne držijo, ob tem pa poudaril, da je čas, da vlada temeljito razmisli o spremembi strategiji. Nekatere storitve bi bilo po njegovem mnenju sicer smiselno sprostiti, a s strožjimi zahtevami po spoštovanju ukrepov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.12.2020 ob 8:49 gost

      Ka je stejmi v toj vladi vse na pravo mesti. Cejla Evropa se odpirati začne či glij su samo trij tedne bilij zapreti pa še to Nej tk vse dokonča kak pri nas že dva in pol meseca. Sliko pa mamo edini na vrhi Nej v Evropi v sveti smo prvi. Vsi obvladajo samo pri nas ni rezultata zakaj,,, ker se krade, krade, tvita, kadruje nezakonito, laže, ljudi zaklepa nezakonito, itd. Zdaj bi pa še zaprli kar je ostalo. Itak pa nihče nič nebo dobil od teh velikih koronskih paketov,,, ker si vse razdeli vlada in njihovi zavezniki. Račun pa se izstavi,,,, davkoplačevalcem,,, glupomi narudi.

      12 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.12.2020 ob 8:51 gost

      Ka de zapiral vej smo pa že da in pol meseca zaklenjeni. Rezultata pa nobenega budala nesposobna.

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.12.2020 ob 8:52 Magyar Bacsi gost

      Nabijem Gantarja, Puklastega Janoša in celotno vlado!!!!

      13 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.12.2020 ob 8:53 Magyar Bacsi gost

      Nabijem Gantarja, Puklastega Janoša in celotno vlado!!!!

      9 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.12.2020 ob 8:55 Geza Mezga gost

      Za vse večne čase naj bo ta vlada prekleta!!!!!

      10 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.12.2020 ob 8:56 Geza Mezga gost

      Za vse večne čase naj bo ta vlada prekleta!!!!!

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      08.12.2020 ob 9:19 EU DRUŠTVO NORCEV gost

      EU + SLOVENIJA, DRUŠTVO NORCEV !!!!!!Tistim, ki je bilo namenjeno, so na žalost umrli, ostali so ozdraveli, pa zastonj vsa panika, pa zastonj nečloveški ukrepi, zapiranje. Jebeš tako blesavo Slovenijo in zraven EU kjer so isti norci. Anglija je izstopila iz tega društva norcev PA V ANGLIJI ŽE OD ZAČETKA TEGA TEDNA CEPIJO. EVROPSKA UNIJA IN Z NJO SLOVENIJA ŠE ZMERAJ SPI IN ŠE NI DUHA NE SLUHA O CEPLJENJU PROTI VIRUSI, ZAKAJ ???? KER SMO VSI V DRUŠTVU NORCEV

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.12.2020 ob 9:23 Čergoli gost

      Komplet to bando zapreti na DOB - DOŽIVLJENSKO!!!!!!

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      08.12.2020 ob 9:23 Magyar Bacsi gost

      Komplet to bando zapreti na DOB - DOŽIVLJENSKO!!!!!!

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      08.12.2020 ob 9:36 gost

      Tan du meli te čas ge du zapreti si riti božati pa se dirkati. Samu kluč naj rastupiju ka nedu mogli na svobodo. Ker zdaj zadnji nevalaju okrepi oni se šečejo pa nepotrebnij obiskaj. Amerika Izrael koji kurac maju okoli oditi da nega nikšij dogovoru. Drugi v Evropi nišče okoli ne odi samo pedri vladni ge su zdaj videokonference. Naša deca nesmijo v šolo ta golazen pa po sveti drka kurec.

      6 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      08.12.2020 ob 11:02 komunajzar gost

      Puklasti kis szolga magyar drugo ne ve kot kupovati in drago prodajati orožje !

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      09.12.2020 ob 7:48 Lendavčan gost

      Pomembno je vse čiim bolj zadolžiti in tisto kaj prinaša denar pa čim bolj hitro razprodati naj se tujci mučijo z dobički naš narod pa bo itak edino za sužnje in miloščino,nekateri tako vidimo našo politiko,samo sebe hočejo poveličevati stiske sodržavljanov pa nočejo upoštevati.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.