https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

»Stiske so vse večje in vse kar se nam dogaja je običajna reakcija na neobičajno situacijo«

14.12.2020  

Na današnji popoldanski novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali direktorica Doma starejših Prevalje Stanka Vauh, psiholog mag. Peter Markič in Maja Bratuša, namestnica vladnega govorca Jelka Kacina.


Aplikacijo OstaniZdrav si je preneslo 188.840 uporabnikov Android in 19.120 uporabnikov iOS (podatek za 12. december). Število vnesenih TAN kod (podatek za zadnjih 14 dni) je 1.367, je uvodoma dejala Maja Bratuša.

Stanka Vauh, direktorica DSO na Fari v Prevaljah je predstavila tamkajšnje razmere. Danes imajo v domu ozdravljenih 80 stanovalcev, v rdeči coni jih je 16. V domu je tudi 38 stanovalcev, ki se niso okužili. Samo zaradi covida jih je umrlo 17 od tega 10 v bolnici, sedem pa v domu.

V domu izvajajo testiranje s hitrimi testi. »Prejšnji teden smo tako odkrili dva okužena zaposlena, ki sta bila asimptomatska. S hitrimi testi lahko hitro odkrijemo okužene in jih odstranimo iz delovnega procesa.« Obiski potekajo pod posebnimi pogoji in z upoštevanjem varovalnih ukrepov.

"Nemoč ni več nič sramotnega"

Stiske ob sedanji epidemiji so vse večje in vse kar se nam dogaja je običajna reakcija na neobičajno situacijo, je dejal psiholog mag. Peter Markič. »Ko je duševna stiska prevelika, se za strokovno podporo obrnite na 080 5100,« pove psiholog, ki ob tem dodaja, da povprečno dobijo okoli 300 klicev na teden.

"Vse več ljudi se v stiski obrača na različne telefone in strokovnjake. Nemoč ni več nič sramotnega. Z iskanjem pomoči nismo zaznamovani. Poiskati pomoč je izraz moči, kadar smo nemočni," pove Markič. 

*Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.12.2020 ob 18:10 Harry Queale gost

      Moja zadnja plača je bila 3200 USD za 18-urno delo na spletu. Prijateljica mojih sester že mesece v povprečju porabi 11 tisočakov In dela približno 26 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga preizkusil. Potencial s tem je neskončen. To počnem .. www.maxjob3.com

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.12.2020 ob 21:33 gost

      Sedaj je nekaj dobro.Da se tute ne širijo o tem in onem,samo o sebi nihče nič ne pove,kakšen je.Ko se pa narod druži pa so na vrsti samo tute.P...a vam M......a.Istina je napisana.

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.12.2020 ob 10:44 Harry Queale gost

      Začnite delati doma z našo organizacijo. To je najbolj denarno nadomestilo, kar sem ga kdajkoli naredil. V petek sem dobil brezhiben Audi 5, ko sem prejšnji mesec zaslužil 36259 USD. Začel sem res pet mesecev pred tem in za vse namene takoj pridobil 96 USD na uro. obiščite to spletno stran neposredno tukaj. www.maxjob3.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.