https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

V Zdravstvenem domu Ljutomer začeli s sprejemanjem prijav za cepljenje

29.12.2020  

V Zdravstvenem domu Ljutomer se lahko že prijavite na cepljenje proti Covid 19, ki se bo za širšo populacijo začelo izvajati v naslednjih tednih. Kot so zapisali, se lahko na cepljenje tisti, ki bi se želeli cepiti, prijavite do četrtka, 31. decembra.


V nedeljo se je v Sloveniji začelo cepljenje proti koronavirusu, h kateremu so najprej pristopili v domovih za starejše, cepili so se tudi najbolj izpostavljeni zdravstveni delavci. Tudi v Zdravstvenem domu Ljutomer so začeli z zbiranjem prijav za cepljenje proti Covidu-19. Prijave pa bodo zbirali do 31.12.2020.

Vsi, ki bi se želeli cepiti se lahko prijavite na telefonski številki (02 585 14 10 in 02 585 14 11), vsak dan med 8. in 14. uro, lahko pa svojo prijavo oddate v prijavnem obrazcu, ki ga najdete tukaj.

Obe telefonski številki in prijavni obrazec so na voljo do četrtka 31.12.2020 do 14 ure, po tem datumu bo za prijavo možno še vedno poklicati v svojo ambulanto, vendar v tem primeru bo lahko pri izvedbi cepljenja prišlo do zamika, so zapisali v zdravstvenem domu.

»Kot predvideva nacionalna strategija cepljenja so najprej do cepljenja upravičeni starejši od 60 let. Natančnejši vrstni red cepljenja bo odvisen tudi od dostopnosti cepiva, v vsakem primeru, pa bomo izmed prijavljenih za cepljenje, oblikovali prioritetni vrstni red, kot ga opredeljuje nacionalna strategija cepljenja in sicer cepili bomo po naslednjem vrstnem redu:

  • starejši od  80 let in več,
  • stari 75 let in več,
  • stari 60 let in več,
  • kronični bolniki,
  • mlajši od 60 let (bolniki z rakom, diabetesom, debelostjo, kroničnimi obolenji dihal, srca, ledvic, jeter, nevrološki bolniki, imunsko oslabljeni bolniki),
  • druge nujne službe (vzgojno izobraževalni delavci, policija, vojska…)
  • ostali.

Vse prijavljene paciente bodo osebni zdravniki razporedili v skladu s prioritetnim vrstnim redom ter v skladu z dobavami cepiva le-te klicali na cepljenje v naslednjih tednih,« sporoča ZD Ljutomer.

Foto: arhiv Pomurec in Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.