https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Vodilni ACH v Murski Soboti upravičil vlogo favorita

21.1.2021  

Aktualni državni prvaki, odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane so v Murski Soboti upravičili vlogo favorita in domačo Panvito Pomgrad nadigrali s 3:0. Pa čeprav so se morali za zmago predvsem v prvem nizu pošteno potruditi saj so domačini po vodstvu s 24:22 zapravili dve zaključni žogi za presenečenje.


Panvita Pomgrad - ACH Volley 0 : 3
(24:26, 16:25 in 13:25)

Še največ odbojke na dobro uro trajajoči tekmi v Murski Soboti smo tako videli v uvodnem nizu. Sobočani pod taktirko trenerja Dejana Fujsa, ki je razglašeno moštvo prevzel od predhodnika, Aleša Hribarja, so se favoriziranemu nasprotniku upirali hrabro. Z domiselno ter kombinatorno igro so vmes v uvodnem nizu vodili za dve točki pri 12:10 in 16:14, da bi nato Ljubljančani izid izenačili na 17. točki za razburljivo končnico. Na začetni udarec sprejemalca, Jakoba Rojnika, si je nato Panvita Pomgrad priigrala prednost 20:18. In si nato po uspešnem napadu mladega Dina Vinkoviča, ki je pred tem zamenjal nerazpoloženega Branislava Radovića, priigrala prvo zaključno žogo pri 24:22. Nato pa se je ustavilo. Sobočani kot da bi se ustrašili renomiranega nasprotnika in od presenečenja ni bilo nič. Po zapravljenem napadu Rojnika je prvi niz zaključil nezaustavljivi Mitar Djurić.

V drugem nizu pa so aktualni državni prvaki prestavili v višjo prestavo. Trener Ljubljančanov, Matija Pleško je na sprejemalskem mestu Mateja Köka zamenjal z Juretom Okrogličem, kar je v nadaljevanju obrodilo sadove. ACH je strnil vrste in tudi po poškodbi gležnja Djurića, ki ga je uspešno zamenjal Božidar Vučićević, prepričljivo nizal točko za točko. A se je pri vodstvu 12:7 za Ljubljančane vseeno ustavilo in Panvita Pomgrad je pri 14:15 izid skorajda izenačila. Nato pa je na servis prišel bloker Matic Videčnik, ki je s pomočjo mreže srečno nanizal tri točke neposredno z začetnim udarcem in ACH je dobil tudi drugi niz.

Zadnji, tretji niz pa je bil nato zgolj še formalnost. Sobočani so se vdali v usodo, pa čeprav so aktualnim državnim prvakom vseeno uspešno parirali do 10. točke in na tej tekmi pokazali bistveno več kot na prejšnjih. Pri ACH-ju je Okroglič ostal na igrišču, pri Panviti Pomgrad pa je Fujs še enkrat zamenjal nerazpoloženega Radoviča z mladim Vinkovičem, a preobrata ni bilo. Amir Toukhteh je prerešetal soboško zasedbo s servisom in trojni ljubljanski blok je na Rojnikov neizdelani napad zaključil tekmo z maksimalnih 0:3.

Panvito Pomgrad v soboto čaka izjemno pomembna tekma v boju za obstanek v Novem mestu proti Krki, vodilni ACH Volley pa se bo v naslednjem krogu na domačem parketu pomeril s Hočami.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2021 ob 18:12 Goričko gost

      Vse gibajo,ka je to???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.01.2021 ob 6:42 gost

      Menjava trenerja, ka so pozabili, ka so Gezo zamenjali zato ka so skoraj vo spadnoli z lige? Vej pa naj bi Flisara dali, te nikdar nede doubo prilike?

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.01.2021 ob 7:08 U3 gost

      Geza še seta nej zmago ka so ga nazaj postavili. V Mariboru 0:3 in zdaj 0:3.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      22.01.2021 ob 7:55 komedijant gost

      V Maribori je tekma bila nezanimina, pravi šov pa je bil po tekmi. Tisti ka so bili tan so se redno zabavi, tak je tou vido in čul novinar Večera: Odbojkarji Merkurja Maribor so potrebovali zgolj uro in šest minut, da so minulo soboto v tekmi 15. kroga državnega prvenstva na kolena spravili Panvito Pomgrad. Po tekmi so se mariborski odbojkarji, zadovoljni z novimi točkami, odpravili v slačilnico, soboški pa so v dvorani Tabor ostali še kašnih petnajst minut in poslušali pridigo trenerja Dejana Fujsa, ki je v začetku prejšnjega tedna po osmih zaporednih porazih zamenjal Aleša Hribarja. "Sramota, kako ste igrali. Tako se ne bori za klub, katerega majico nosite," je nad igralci rohnel Fujs: "Zamisliti se boste morali, kako naprej, če še želite biti profesionalci in igrati v prvi ligi. S tako igro in takim odnosom do nje ne sodite v elitno ligo. Upam, da bo klubsko vodstvo poseglo po ukrepih, saj tako ne gre več naprej."

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      22.01.2021 ob 9:33 pridigar gost

      Pridigar je rohnel, dobro je napiso hahaha

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      22.01.2021 ob 11:21 vukec gost

      Volk dlako menja, narave nikoli.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      01.02.2022 ob 16:05 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.