https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerčanke izgubile prvo tekmo osmine finala

Ljutomer, 28.2.2021  

To soboto sta se v Ljutomeru na prvi tekmi osmine finala državnega prvenstva za odbojkarice srečali drugo uvrščena ekipa 1.B lige ŽOK Ljutomer ter sedmo uvrščena ekipa 1.A lige Luka Koper. Boljša je bila favorizirana ekipa Luke Koper, ki je tekmo dobila z rezultatom 0:3.


ŽOK Ljutomer 0:3 Luka Koper
(23:25, 20:25, 20:25)

Prvi set so pričele Koprčanke ter povedle z 0:1 ter kasneje po bloku in napaki domačink na mreži, še z 1:4. V začetku niza je bilo očitno, da so domačinke dokaj nesproščene, saj so v tem delu naredile kar 5 lastnih napak, kar je pomenilo vodstvo gostij z 3:7. Delno je bila nesproščenost prisotna tudi na strani Koprčank, vendar ne v takem obsegu kot pri domačinkah. Koprčanke so s pridom izkoriščale napake domače ekipe ter si nabirale točko za točko naskoka. Po vodstvu 4:10 za gostje je trener Novak vzel še drugi odmor, da predrami svojo ekipo. Pri tem je le delno uspel saj so domačinke še naprej bile nezbrane in na sredi seta zaostajale za šest točk (6:12). Po dveh blokih Barbare Petek so Ljutomerčanke znižale na 8:12. Koprčanke se seveda niso zmedle ter so po napadu Đukičeve in bloku Uršičeve, povedle z 8:14. Ljutomerčanke se še niso predale ter so po določenih menjavah v postavi, pričele loviti zaostanek ter se s Koprčankami izenačile pri 18:18. Do konca seta smo gledali izenačeno in razburljivo igro, kjer so bile spretnejše in tudi srečnejše, Koprčanke ter set dobile z rezultatom 23:25.

Tudi drugi set so povedle gostje z 1:3, Ljutomerčanke pa so kasneje znižale rezultat na 3:4. Domačinke so bile tudi v drugem setu dokaj nesproščene in v krču, kljub temu pa so izid izenačile pri 6:6 ter kasneje z blokom Kolmaničeve na 8:8. Smolnikova je nato Koprčanke povedla v vodstvo z 9:12. Po odmoru domačega trenerja, sta nove bloke dodali Kolmanič Ana in Barbara Petek ter znižali rezultat na 11:12. Po menjavi v domači vrsti in dveh novih napakah, so Koprčanke povedle z 13:17. Tudi po odmoru se stanje na igrišču ni bistveno spremenilo saj so Koprčanke še naprej imele nekaj točk naskoka, vidno pa je bilo, da so za malenkost boljše nasprotnice. To se je kazalo tudi pri rezultatu, ko so visoko povedle z 14:21. Taka prednost pa je gostjam zadostovala za miren zaključek seta, ki so ga kljub naporom domačink, da se točkovno približajo, zasluženo dobile z rezultatom 20:25.

Ljutomerčanke so v tretji set vstopile z dodatnim krčem po dveh izgubljenih nizih, kjer očitno niso igrale tako kot znajo. Tako so Koprčanke tudi ta niz povedle z 0:3 in kasneje 2:6. Kljub temu, da je domači trener poskušal vse, da umiri igralke, mu to nekak ni uspevalo. Saj so domačinke, kljub želji in borbenosti, bile v ključnih trenutkih nezbrane, kar so izkušene Koprčanke izkoriščale ter povedle z 4:10. Da so domačinke podlegle pomembnosti tekme, je bilo več kot očitno, saj so le delno prikazale igro, ki so jo sposobne. Koprčanke kot izkušena prvoligaška ekipa, je znala vse slabosti Ljutomerčank s pridom izkoristiti, kar se je odražalo na rezultatu. Povedle so z visoko razliko več kot 10 točk in očitno je bilo, da so se Ljutomerčanke nekako predale. Koprčanke so tokrat pokazale, da so prvoligaška ekipa, saj so bile boljše nasprotnice. So se pa do konca seta Ljutomerčanke borile za vsako točko ter kazale igro, ki jo znajo. Žal jim na koncu kljub izredni borbenosti ni uspelo. Set so izgubile z 20:25.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.02.2022 ob 16:04 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.