https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Sluga, Zorčič, Rajić in Lep ustanavljajo novo poslansko skupino, vodila jo bo Janja Sluga

26.03.2021 ob 15:10  

Trije poslanci SMC - dosedanja vodja Janja Sluga, predsednik DZ Igor Zorčič in poslanec Branislav Rajić so izstopili iz poslanske skupine SMC. Skupaj s poslancem Jurijem Lepom, ki je izstopil iz poslanske skupine DeSUS, bodo oblikovali novo poslansko skupino. Vodila jo bo Sluga. Zorčič je dejal, da bo o njegovi funkciji predsednika DZ odločal DZ.

Zorčič je izjavi medijem povedal, da je izstop iz poslanske skupine SMC nujen korak, saj s predsednikom stranke Zdravkom Počivalškom ne delijo pogleda na vlogo stranke v koaliciji. Kot je dejal, so Počivalška izbrali za trenerja ekipe, da jo javnomnenjsko dvigne, danes pa je zgolj pomočnik trenerja druge ekipe.

Med drugim je opozoril, da se SMC ne vodi na sedežu stranke, ampak na ministrstvu za gospodarstvo v ozkem krogu predsednika stranke in zunanjih svetovalcev. Ostali člani pa da so odrezani od relevantnega strankarskega odločanja. Sodu je po njegovih besedah izbilo dno imenovanje predsednika Stranke zelenih Andreja Čuša za državnega sekretarja na omenjenem ministrstvu.

Sluga pa je napovedala, da bodo skupaj z Lepom začeli postopek oblikovanja nove poslanske skupine. Njihov izstop iz poslanske skupine SMC je protestno sporočilo kolegom poslancem SMC ob vseh dogajanjih v stranki, ki jih ne morejo več podpirati. Kot je dejala, so Počivalškove besede o enotnosti v posmeh, glede na to, kaj se dejansko dogaja v stranki.

Rajić je dodal, da se zvestoba koaliciji konča tam, kjer se začne poseg v lastna temeljna prepričanja. Kot je dejal, ostajajo skupaj tisti člani stranke, ki želijo ohraniti vrednote in svobodni duh. Še naprej bodo konstruktivno delovali v DZ in bodo podpirali vse pobude, ki bodo v dobro celotne družbe, medtem ko bodo nasprotovali ideološkemu razkroju države. Po njegovem mnenju je to znamenje konca prevlade negativnih politik in začetek novega obdobja, ki bo temeljilo na medsebojnem spoštovanju.

Vir: STA

* Naslovna fotografija: Janja Sluga FB

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.03.2021 ob 15:35 gost

      GNOJ JANŠA TE ZAPUŠČAJO PODPORNIKI----------------IZGINI IZ SLOVENIJE ZA VSE VEČNE ČASE ----------------DEBIL,IDIOT,DIKTATOR..........

      19 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.03.2021 ob 16:02 Gost: gost

      Lepe želje novih samostojnih poslancev, ki pa se skoraj gotovo ne bodo uresničile, ker jih popapajo SD prekupčevalci. Mnogi so imeli iste želje vendar so ostali pod kapo do kože mokri in politično propadli.

      16 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.03.2021 ob 16:40 Jurij gost

      Čisto politično... Naredili bojo medvedjo uslugo Janši, desnica, je že v podrejenem polozaju,politične sredine ni, levi pa vlečejo vsak svoj konec....naslednje volitve bojo blizu večine zmagali janševi...Tako je tudi Urban na madžarskem prišel na oblast..

      20 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.03.2021 ob 20:23 123 gost

        Če bi bil pismen bi napisal ORBAN,že po pisavi se vidi kak ste pismeni desničari, ne ločite seme od plevela

        13 15 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.03.2021 ob 17:03 NAGNATI IZDAJALCE gost

      Takim izdajalcem ne bi smel biti dovoljen prestop po lastnih željah, ampak odstranitev iz parlamenta, ker so kandidirali in bili izvoljeni kot predstavniki stranke, če izstopijo iz stranke bi se moral njihov mandat končati, namesto njih pa bi prišli naslednji po rezultatih volitev v stranki, to bi bilo po demokratičnih načelih, ampak Slovenija že dolgo več ni demokratična in pravna država ampak deluje po načelih mafije.

      24 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.03.2021 ob 18:26 gost

      Nikoli več ne bomo slišali za njih , in tudi prav je tako , naslednja vlada SDS,NSI,SNS , in dva narodnostna poslanca , to bo skupaj 52 glasov , gremo J.J..

      23 19 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.03.2021 ob 19:09 Njej brni,br.br.. gost

      Veselja v novi povezavi bo tisti moment konec, ko izstopijo iz strankarskega varnega gnezda. Oškodovali bodo lastno gnezdo in sami padli v globoko brezno- lačnih strank levega KUL pola. Naj počivajo tam kamur spadajo..

      17 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      26.03.2021 ob 20:06 gost gost

      Bravo in končno so se odločilo zata korak. To bi morali storiti že davno, ne pa da so se pustili pokvarjenemu tviterašu komandirati. Stranka groznega ni niti d od demokracije. Zdaj se je vsaj pokazalo. Vsako slabo je za nekaj dobro in to je, da so končno spoznali diktatorstvo tega poikvarjenca - tviteraša, ki je sramota za Slo. zdaj pokvarjeni ,lopovski ,hinavski in še in še tviteraš, pa nigdar več. Telko sramote, kot jo je ta bednik naredil za Slo, je ni nihče v njeni zgodovini.

      14 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.03.2021 ob 18:51 Gost: gost

        Kdor visoko leta zelo nizko pade. Poslanci željni pozornosti in zaslužka pri prestopanju v drugo stranko- SD...Fu, fuj

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      26.03.2021 ob 20:10 gost

      Ti si pa sramota za človeštvo za SLO in za Prekmurje.TELE LEVUHARSKO .Upam da nimaš otrok ker pod teboj iz njih ne bo nič pametnega.Zasmrdi že enkrat GNOJ SOCIALISTIČNI.

      16 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      26.03.2021 ob 20:23 gost

      Hi, hi, hi tile modeli bodo morali še dosti žgancev popapati.Davno že bi jih bilo treba nagnati iz stranke, je pa zanimivo , da so tudi oni štirje , isto kot oni štirje bureki.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      26.03.2021 ob 20:38 gost gost

      Ti budalo ob 2o.1o, pomiri se malo. Cela Evropa se zgraža nad maršalon tviton, ti bi ga pa kao zagovarjo. Večje sramote za državo je nej mogo napraviti, kak jo je že pa gnes v evro parlamenti. Sicer ga pa že poznajo. Ta človek je rejsan betežen v glavi ali pa pokvarjeni do konca. Pa ka se ide. Ka misli, ka de celi svet pleso, kak de on hoto? Ma kaki, on je eno srmaštvo, ki ga nihče in nikjer resno ne jemlje. Pa dobro, ka je tak. On je oplel za vse večne čase doma in drugod po svetu. Ka te pa zdaj njegovi bedni pristaši, nej vas je sran, pa bi vas moglo biti. Če bi meli kaj pameti, pa je nemate, to je dokazano.

      10 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      26.03.2021 ob 20:39 Gajdar gost

      Naš volilni sistem je velika cokla napredku Slovenije. Dejansko imamo sitem, ki je bolj primeren za velike države (čeprav ga tudi v Italiji spreminjajo), kakor za tako malo državico kot je Slovenija. Zakaj je razpadla prejšnja vlada? Zaradi Levice, ki je popolnoma nekompatibilna in neodgovorna leva stranka, ki se zgleduje po venezuelskih in še starejših sovjetskih vzorih - uravnilovka za vse, hkrati pa se ne zavedajo da smo del razvite kapitalistične grupacije tako politično kot tudi ekonomsko. Glede prestopov poslancev ali kreiranje samostojnih poslanskih skupin v takem obsegu ni v nobeni članici EU, na število poslancev (slovenski DZ 88+2), jaz bi to zamejil, če poslanec več ne more sodelovati s svojo stranko in glasuje v nasprotju z usmeritvijo svoje stranke (samovolja ali če rečemo da glasuje "po svoji vesti" vodi v anarhijo), bi mu moral prenehati mandat, novi mandat pa bi dobil naslednji iz stranke, ki se je uvrsti na volitvah za njim. Tisti poslanec, ki pa se v slovenskim parlamentu nedostojno in žaljivo vede (na primer poslanec Levice Kordiš) pa bi moral dobivati denarne kazni, ki bi se seštevale tako kot točke pri prometnih prekrških. Mogoče se bo komu zdelo moje izvajanje "mimo" ampak zavedati se moramo, da imamo v Sloveniji zelo neodgovorne politične stranke (tako leve kakor desne), ki dajo na liste za volitve neprimerne in premalo izobražene kadre, začetniki bi morali piliti svojo politično formo na občinskem nivoju, če bi imeli pokrajine (kar bi bilo nujno) pa na pokrajinskem nivoju šele na to se ga da na izvoljivo mesto na listi za državnozborske volitve, to spodnjo izjavo sem podal, da bi razumeli zgornje izvajanje. Pa še nekaj, vsak poslanec bi se moral zavedati da je v službi naroda 24 ur na dan in se temu primerno obnašati tako v parlamentu kot doma (biti bi moral ugledni in odgovorni občan in državljan).

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      26.03.2021 ob 22:09 gost

      20 :38 konj rdeči dol se streli -spij strup ali se pa obesi. Ti govedo se malo pomiri se ti vidi da imaš oprano še tisto malo mozga ka si ga imel.Smrad rdeči ,se ti vidi da si slepec in gledaš samo RTV in POP.Kmetavzar zacugnjeni. Če si pa že tak pameten mogoče poznaš kakšnega levuharja ki bi lahko vodil državo.ZNANSTVENA FANTASTIKA. Sriktajte volitve da vam pokažemo kje ima BIK PIZDO.Srmaček zavedeni te se več ne boš oglašal.Cvilil boš v pasji utici.Nikoli nisi imel pameti in je nikoli ne boš imel.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2021 ob 7:20 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,na kravi ima bik ..pi....,ajd v štalo pogledati,tam so ti sogovorniki tvojega nivoja.

        2 11 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      27.03.2021 ob 6:50 gost gost

      TAK SE NAPIŠE GOTOVO JE LEVAKI

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      27.03.2021 ob 7:51 gost

      LN ti glih ti boš govoril o kulturi govora in pisanja.Ti podlež nizkoten rdeči zavajalski ti ki te nobeden n a tej spl. strani NE MARA in ene dobre besede ne napiše o tebi. Ti gnoj ki se javljaš pod 4 - 5 imeni ker si nevzdržno dosaden pokvarjeni misliš da o vse samo ti gnoj imaš prav .Pokvarjenec eden ravno ti boš kritiziral.Dobil si najmanj že 100 groženj da bi radi s teboj obračunali ,in da se pobereš že enkrat z POMURCA ,ker že vse smrdi od tvoje nesramnosti.Fuj pokvarjeno stvorenje.

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2021 ob 9:31 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,to je pravi kulturni zapis,tak se govori,tak se desni izražate,to manjka v Sloveniji,je pa že nekaj napredka,SDS je že na pravi poti....

        3 10 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      27.03.2021 ob 9:46 kilonja gost

      https://siol.net/novice/svet/v-evropskem-parlamentu-znova-soocenje-mnenj-o-svobodi-medijev-v-sloveniji-548833

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      27.03.2021 ob 11:04 gost

      Jaz bi pa tole Janjo fukal kak prasico, tak ka i cvilila.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      27.03.2021 ob 11:17 gost

      Pokliči jo ne ,da takšne komentarje nehumane pišeš na družabnih omrežjih.Ti bi se malo v hlače podelal ha ha

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      27.03.2021 ob 12:12 gost

      Tudi Fajonki bi levičarsko pizdo razfukal na prafaktorje ali pa ji kakšnega Nigera nastavil z 25 cm da ji razdrma levuharsko gnilo pizdo.

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2021 ob 14:49 gost

        Ti desničar ne boš nikdar svetlo vido. Ti si se nimak skoto pa nimak Jančijov ostaneš. Takšne so po vojni v Kočevju v rove zmetali pa so pa vu prišli !

        3 7 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        27.03.2021 ob 15:21 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,samo grozi s svojim malim,taki ste najmanjši,po kilah,višini in predvsem pameti.

        0 6 Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      28.03.2021 ob 7:47 Gost: gost

      Levičarja spoznaš že na cesti- pločniku, ko z upogljeno glavo hodi kod megla, brez cilja in samo gleda kje bi se usedu ker je zmatran od študiranje kaj bi lahko delal, da mu nebi trebalo potegnit roke iz žepov, v katerih igra biljard..

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      28.03.2021 ob 8:07 gost

      VI GNOJI JANŠEVI, KI PODPIRATE NAJVEČJEGA JJ DEBILA BOSTE KMALU JOKALI.V BRUSLJU JE ŽE DOBIL ZAUŠNICO IN KMALU JO BO TUDI V SLOVENIJI.SRAMOTA JE, DA PODPIRATE TAKEGA IDIOTA , DA VODI DRŽAVO NA NIVO VENEZUELE.GNOJI JANŠEVI IN VAŠ VELIKI JJ BO KMALU ODJADRAL NA MADŽARSKO KAMOR TUDI SPADA

      1 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      28.03.2021 ob 11:22 gost

      kordiš ,tomička end compani so navdušeni nad Venezuelo in nad njihovimi praznimi policami v trgovinah.So si že ogledali teren. Idioti jih pa podpirajo.Smrduharji levi.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      28.03.2021 ob 20:19 gost

      sluga ,rajić ,zorčić in lep so se IZBRISALI iz političnega prostora .Nikjer jih več NE BO. Izbira in odločitev pa je bila njihova. Kriviti ne bojo mogli nikogar. Pa Pa Pa Pa Pa in nikoli več.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      01.02.2022 ob 15:07 Sexy gost

      Zmenki zaradi seksa v vašem mestu - 𝐖𝐖𝐖.𝐌𝐘𝟐𝟏.𝐅𝐔𝐍

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.