https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Svetovno prvenstvo v rokoborbi: Šernek in Hajrizi v torek, Kuhar v sredo

 

Slovenski reprezentanti v rokoborbi skupaj s trenerjem so včeraj prispeli na prizorišče Svetovnega prvenstva v Istanbul. Poleg Dejana Šerneka in Jureta Kuharja, ki sta že stalna udeleženca velikih tekmovanj, bo tokrat prvič na članskem SP nastopil tudi tekmovalec iz Maribora Dritano Hajrizi.


Po današnjem tehtanju bosta jutri na blazino stopila Dritano Hajrizi v kategoriji do 60 kilogramov in Dejan Šernek v kategoriji do 84 kilogramov, medtem ko bo Jure Kuhar v kategoriji do 74 kilogramov tekmoval v sredo. Poleg tekmovalcev sta v Istanbulu tudi trener Rade Bačič in sekretar Rokoborske zveze Slovenije Stanislav Šernek kot sodnik.

Medtem ko za Hajrizja tekmovanje služi bolj kot ne za nabiranje izkušenj, jih imata Šernek in Kuhar že zelo veliko in vložek na tokratnem svetovnem prvenstvu je velik. Namreč to je prva priložnost za dosego norme za Olimpijske igre London 2012, kamor se uvrsti prvih šest v vsaki kategoriji. Na lanskoletnem SP v Moskvi je Kuhar bil odličen deveti, tekmovalo je 39 rokoborcev, medtem ko je Šernek osvojil 26. mesto med 40 rokoborci. Tudi na aprilskem Evropskem prvenstvu v Dortmundu je bil uspešnejši Kuhar, ki je dosegel sedmo mesto, Šernek je bil sedemnajsti. Bo tokrat članoma Rokoborskega društva Sobota uspel veliki met?

Upa na boljši rezultat od devetega mesta

Kot je zapisal Jure Kuhar na svojem blogu bo to zanj najpomembnejša tekma te sezone, mogoče tudi celotne kariere in prav zato je od letošnjega EP stalno v pogonu in na nekih pripravah. Pripravljal se je v Bolgariji, Romuniji in Madžarski, kot slabost pa vidi v tem, da razen bazičnih priprav na Rogli, ni bilo zraven trenerja. "Nažalost je v slovenski rokoborbi stanje takšno, da se potuje na večino priprav brez trenerja. Kakorkoli z danimi pogoji za trening mislim, da sem izkoristil maksimum in tako grem na SP povsem sproščen in brez kakršnega koli pritiska v upanju, da izboljšam rezultat iz prejšnega svetovnega prvenstva, ko sem bil deveti," je še na svojem blogu zapisal Kuhar.

Prva od štirih priložnosti za dosego olimpijske norme

Tudi če se pomurskima rokoborcema nastop v Turčiji ponesreči, olimpijske igra še ne bodo izgubljene. Preostanejo še tri možnosti in sicer prihodnje leto spomladi, ko bodo na sporedu še trije kvalifikacijski turnirji. Vseeno pa upamo, da bo Juretu in Dejanu uspelo doživeti olimpijske sanje že jutri oziroma v sredo. Srečno!

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.