https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Jure Kuhar sedmi na svetovnem prvenstvu, za uvrstitev na OI ima še tri priložnosti

Istanbul, 14.9.2011  

V turškem Istanbulu trenutno poteka svetovno prvenstvo v rokoborbi, v katerem imamo tudi Prekmurci svojega aduta. V kategoriji do 74 kilogramov nas zastopa Jure Kuhar, ki je po porazu v repesažu osvojil vseeno odlično sedmo mesto. To je njegova najboljša uvrstitev doslej, vseeno pa je bil mesto prekratek, da bi se kvalificiral na olimpijske igre.

 

Jure Kuhar je najprej je s 4:1 premagal Sirijca Musaabu Mutii Alnakdalija, v drugem krogu s 7:0 Kolumbijca Jose Uber Escobarja in v tretjem krogu še Perujca Sixta Cesarja Barrera Ochoa s 3:0.

V četrtfinalu je prekmurski rokoborec naletel na dvakratnega svetovnega prvaka (2009 in 2010) in bronastega z evropskega prvenstva 2009 Selcuk Cebija iz Turčija, proti kateremu je po tesnem dvoboju izgubil z 1:6. Sanj o olimpijskih iger s tem za Kuharja še ni konec, saj se je uvrstil v repesaž, ker je prišel Turek v finale. Njegov nasprotnik je bil Armenec Arsen Julfalakyan, srebrni z zadnjega svetovnega prvenstva in evropski prvak iz 2009, s katerim je na žalost izgubil z 0:5 in tako končal tekmovanje na sedmem mestu. Tako je le za las zgrešil uvrstitev na olimpijske igre, za kar bo imel še tri priložnosti, je pa dosegel svojo najboljšo uvrstitev v karieri. Čestitke!

Hajrizi končal v prvem krogu, Šernek zaradi bolezni ni tekmoval

Že včeraj je svoj nastop v prvem krogu končal debitant v slovenski reprezentanci Dritano Hajrizi, posnetek si lahko ogledate TUKAJ, medtem ko Dejan Šernek zaradi bolezni ni niti odpotoval v Istanbul.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. vader
      14.09.2011 ob 15:44 vader

      Nika, zaj mo za Turka navijali najprle ka pride v finale... Te pa Jurček ftrgne!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. vader
      14.09.2011 ob 15:59 vader

      Turek zmago... ena zmaga v repesaži prinaša nebesa za naše rokoborce. Zaslüjžijo si! Ajde Jure... tak blizu že dugo nejsi bil! ...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. vader
      14.09.2011 ob 17:08 vader

      Žal Juretu tokrat ni uspelo... de pa še prilika! Čestitke Juretu za uvrstitev med 8!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.