https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kruta realnost: Ob nesreči na pomurski avtocesti se še reševalci zataknejo v gneči ...

14.09.2011 ob 10:37  

Reševalcem, gasilcem, policistom je onemogočen prihod na prometne nesreče in druge dogodke na pomurski "avtocesti".


Čeprav prometna nesreča, ki se je prejšnji teden pripetila na pomurski "avtocesti“ med izvozi Gančani in Turnišče, ni terjala hudih poškodb udeležencev, se je še enkrat potrdilo, da so odgovorni naredili veliko napako, ko so namesto „prave“ avtoceste, gradili prometnico brez odstavnih pasov. 

Tako sedaj, tudi ob manjših nesrečah, do kraja dogodka nikakor ne morejo prispeti, ne gasilci in ne reševalci ali policija. Vozila, ki se peljejo v smeri nesreče ali kakšnega drugega izrednega dogodka, ko se promet zaustavi, enostavno nimajo možnosti za umik, in se oba prometna trakova hitro zapolnita. S tem pa se bistveno podaljša čas reševanja morebitnih poškodovancev, s tem pa lahko kakšen udeleženec tudi umre, čeprav se v normalnih okoliščinah to ne bi dogajalo ... 

V torkovi nesreči sicer ni bilo življenjsko ogroženih, so pa zastoji zaradi nesreče povzročili kar nekaj sivih las, ne le ponesrečenim, ki so čakali na pomoč, temveč mnogim voznikom, ki so čakali v koloni. Najprej je namreč cesta bila popolnoma zaprta, pozneje pa so vozila spuščali po enem voznem pasu.  

Vir: mojkraj.info/novaradgona

    Komentarji

    1. geko
      14.09.2011 ob 12:38 geko

      Prekmurci smo si sami zvolili takšo centralno oblast. Kda do žrtve nej đoukati. Hlapci smo pa ostanemo. Kretensko, a resnično! Prišo Žerjav pa z metron lejto po cesti pa so nika nej zrihtali. BV..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. secufin
      14.09.2011 ob 13:57 secufin

      Itak! NAmesto ka policaji kasejrajo či se po "avtocesti" pelaš 130, bi naj za jajca zgrabili tiste, keri so lopnoli pejneze, ka nega odstavnoga pasa! Isto tak dejvlejo omejitve pred skakalnicami na avtocesti, čigli bi mogli tou že zdavnaj popraviti - ka pa garancija na izvedena dela!?!? Očitno so tou napravili z namenon, ka do dvakrat kasejrali! Enouk so fkradnoli odstavni pas, zdaj nas pa kasejrajo zatou, ka na avtocesti nega odstavnoga pasa! Ka de pa Žerjav lejto z metron!?!?! Od osamosvojitve do zdaj, je SLS mejla prometni resor! Pa ka so napravili? Fkradnoli so odstavnipas!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. slavko1958
      14.09.2011 ob 19:48 slavko1958

      ne bi bilo dovolj, če bi zgradili dva odstavna pasa

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. omelo
      15.09.2011 ob 18:59 omelo

      ):- ge so pa pejnezi kateri so bilij namenjeni za avto cesto kak more biti z obveznimi odstavnimi pasami ?končno pa naši prekmurci keri bi nas naj zastopali v Ljubljani so šlateki ke se nejso bunili glede avto ceste .nej zaman ka nas majo v Ljubljani za drugo in tretje razreden narod .mijslijo vej za njij je dobra cesta sramota

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. geko
      16.09.2011 ob 0:32 geko

      @secufin: Tako je! Rejdno si talajo tej dečki pa dikline v Lj. Prekmurje je za njih Sibirija. No, če bi toj cesti dogradili odstavni pas, bi še itak bijla voskejša kak so normativi za avtoceste (če si tou mislo @slavko1958). @omelo: Tej prekmurski predstavniki v Lj. so nikdar nej bili predstavniki, ampak karieristi. Šli so v Lj. po keš in po veze za sejbe in svoje družine. Seveda nas je lejko sran, tak je tudi prav. Ponosen, ka san Prekmurec? Pa ka ste smešni?? :))) Zradirajte se vseposejdi doj pa naj vas nišče ne vijdi...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.