https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Dr. Milan Zver: Mladi so danes vse bolj ''priklopljeni'' na svet in to jih v kulturnem smislu zbližuje V sklopu projekta

 

V sklopu projekta EVROPA 2020 smo v POM-KLEPETU v živo gostili dr. Milana Zvera, poslanca v Evropskem parlamentu, ki se nam je "oglasil" iz Bruslja. Tema pogovora je bila Mladi in mobilnost, izognili pa se nismo niti aktualnih vprašanj o političnem dogajanju pri nas, Prekmurja ter navezanosti dr. Zvera na našo pokrajino.

Evropski poslanec je med drugim odgovarjal na vprašanje glede pomena poznanstev pri zaposlovanju. "Poznanstva so na žalost še pomembna, kadar gre za zaposlovanja v javnem sektorju. Tam, kjer pa odloča trg, pa morate biti konkurenčni, če želite kaj doseči. Konkurenčni pa ste lahko, če imate sposobnosti, to so strokovne kompetence, veščine in vrline. Največ tega si pa lahko pridobite v izobraževalnem procesu. Zato se splača šolati se:)."

Kateri so poklici prihodnosti?

In kakšni poklici so po mnenju evropskega poslanca aktualni v prihodnosti? "Mislim, da bodo v prihodnosti v tako družbi nasploh kot v gospodarstvu posebej najbolj vrednoteni poklici s področja naravoslovja, tehnike in zlasti informacijsko komunikacijskih tehnologij. To je točno to, kar tudi Slovenija ta hip najbolj potrebuje."

"Prekmurska pokrajina me privlači - če bi tukaj živel, bi dobro jedel in hodil na tekme Mure"

Beseda v klepetu je bila tudi sproščena - nanesla  je tudi na Prekmurje in navezanost dr. Zvera na našo pokrajino. "Po očetu sem tudi Prekmurec. Rad zahajam v Prekmurje. To okolje mi je všeč. Ko sem bil majhen, sem precej časa preživel v Prekmurju. Ta regija je nekaj posebnega, v kulturnem, socialnem in antropološkem smislu. Imam izkušnje, da so tu ljudje veliko bolj povezani, da vlada večja solidarnost med njimi. Čeprav sem zadovoljen tudi tam, kjer sem, bi prav lahko na stara leta živel v Prekmurju in na primer hodil na tekme Mure. In odlično jedel:)"

PREBERI CELOTEN KLEPET - TUKAJ

----------------------------------

Slovenija je s 1. majem 2004 postala članica Evropske unije.

Klepet je sestavni del finančne podpore programa, s katerim želi slovenska vlada prispevati k obveščenosti, razumevanju in javni razpravi o članstvu v EU ter o vseh posledicah članstva za življenje slovenskih državljanov in državljank.

Program obveščanja izvaja Urad vlade RS za komuniciranje.

    Komentarji

    1. xerox
      21.09.2011 ob 16:02 xerox

      Zver je faca. Pa nekonflikten politik... Dober predsednik države bi bil...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.