https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KORONAVIRUS

Krek: V kolikor se epidemija ne bo začela umirjati bomo čez 11 dni imeli dvakrat več okuženih

2.11.2021  

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni covid-19 je sodeloval Milan Krek, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Novinarska konferenca je bila tokrat posvečena epidemiološkim razmeram in cepljenju proti covid-19.

»Razmere so resne, napovedi pa ostajajo črnoglede. Za danes popoldan je zato sklican sestanek s svetovalno skupino ministrstva za zdravje, na katerem se bo vlada seznanila s trenutnimi razmerami in sprejela odločitve kako postopati naprej, je povedala Maja Bratuša, ki je tudi predstavila aktualne podatke.

Milan Krek je uvodoma predstavil razmere po Evropi. »Evropska slika se zelo slabša v vzhodnem delu EU. Med te države sodi tudi Slovenija,« je povedal in dodal, da gre Evropa očitno v nov val.

V Sloveniji imamo po besedah Kreka težko epidemiološko situacijo. V zadnjih 14 dnevih je število okužb na 100.000 prebivalcev v Sloveniji strmo poraslo. Napoved je, da bodo okužbe rastle še do sredine novembra potem pa bi se krivulja lahko obrnila navzdol. Kot je še povedal Krek se je največji delež ljudi, ki so jih anketirali, okužil v družini. Sledijo pa okužbe na delovnem mestu ter v vzgoji in izobraževanju.

Pojasnil je tudi, da med odkritimi pozitivnimi osebami bolnišnično oskrbo potrebuje okoli 5 odstotkov. Delež oseb med hospitaliziranimi, ki so premeščeni v intenzivno terapijo, pa je 27,5 odstoten.

Izpostavil je tudi pomen cepljenja: »Cepimo se, da bomo zmanjšali umrljivost. Cepiva je dovolj in lahko zaščitimo ljudi, da ne bi prišlo do hudih zapletov in nepotrebnih smrti.« Slovenija je trenutno sicer med slabše precepljenimi državami v Evropi.

Krek je v odgovoru na novinarsko vprašanje povedal še, da se nošenje maske priporoča tako cepljenim kot necepljenim. Glede testiranja pa je dejal, da se bo v primeru dodatnega poslabšanja situacije, verjetno testiralo tudi cepljene.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.11.2021 ob 14:52 gost

      Ali res ne znate na tem portalu zapisati nič drugega kot o tem virusu in eni nepomembni Muri? Je to ves vaš domet?

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.11.2021 ob 15:42 gost

      Za vse te širitve virusa je kriva stroka in vlada. Kajti popušili so po celi črti. Ukvarjajo se sami sabo kako si pošiljati neka namišljene pošiljke, deljenje denarja, kadrovanja svojih polpismeni ljudi na položaje, drkanje solvencev v glavo.

      19 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.11.2021 ob 16:08 Muras gost

      V Rakicanu pa dva dni vsi brez mask zadeti pa pijani kdo pa je tu kontroliral PCT sedaj pa horuk porat okuzenosti kje so bili inspektorji in nasa hrabra policija

      20 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.11.2021 ob 16:40 gost

      Na portalu Insajder si preberite kaj je napravil domobranec Janša.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.11.2021 ob 19:20 gost

      Vele vodija,,,, januš grozni,,, je položil venec na spomenik domobrancem keri so pobijali Slovence in jih izdajali sovražniku Nemcem, Italijanom, Madžarom. Skratka vsem hlapcem Hitlerja. Zavrženo dejanje brez primere.

      7 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.11.2021 ob 20:04 Karel K. gost

      Ko proticepilskemu idiotu na tem portalu zmanjka argumentov za komentiranje bolezni, potem mu pridejo prav domobranci in njegova prazna glava. Domobranci niso izdajali slovenskega naroda madžarom ampak prekmurski madžaroni in med temi so bili tudi nekateri rodbinski člani Kučana. Sam Kučamov oče in mama pa sta bila v službi madžarov. Seveda od vsesplošnega idiota ne more nihče pričakovati, da bi on znal kdaj razmišljati, kaj šele objektivno in resnično

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.11.2021 ob 2:30 Lujz gost

      Iskreno povedano vecjega budalo in vecje tele kot je Karel K na tem portalu ne najdes.vsaka podrobnost z opico je naklucje.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.