https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Posvejt želi razsvetliti lokalno in globalno prebivalstvo - začeli so v Murski Soboti

Murska Sobota  

V sklopu vseslovenskega projekta Teden arhitekture in prostora se tudi v Pomurju izvajajo delavnice in predavanja. Tako je v Murski Soboti že včeraj potekala prva delavnica na temo naravnih gradenj – dijakom so predstavili naravno gradnjo iz slame in ilovice, kot “zidarji” pa so se poizkusili še sami.


Program za pomursko območje je pripravila iniciativa Posvejt – interdisciplinaren kolektiv, ki deluje na področju družbe, kulture, javnega prostora in nastopanja. Njihove prioritete so izobraževanje, osveščanje, spreminjanje, dialog in mediacija. Posvejt so arhitektka Metka Pretnar, kulturna antropologinja, Laura Korčulanin in sociolog ter komunikolog Matej Ficko.

V Murski Soboti bodo gradili, v Lendavi skrbeli za vodotoke

V sklopu projekta se bodo delavnice izvajale v Murski Soboti in Lendavi – po uspešno izpeljani prvi delavnici, ki je potekala na dvorišču murskosoboškega gradu, bosta sledili še dve delavnici, in sicer: druga na temo pletiva kot elementa interierja, tretja pa o kokonu kot varnem prostoru v naravi. Delavnice se bodo zaključile v MIKK-u z razstavo izdelkov iz posameznih delavnic.

V Lendavi bo že danes potekala prva delavnica na temo “Voda je biser okolja”. Skupaj z mentorji delavnic bodo tako lendavski poskušali najti nove ureditvene rešitve in ideje med obstoječim parkom in vodotoki v urbane okolju. Dijaki dvojezične srednje šole v Lendavi bodo raziskovali preteklo in obstoječe stanje naravnega okolja vodotokov in se s svežimi idejami vključili v soustvarjanje bivalnega prostora. Celoten project bo trajal od oktobra 2011 do januarja 2012 in v tem času bosta potekali še dve delavnici, na koncu pa bodo sodelujoči dijaki predstavili svoje ideje in predloge.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.08.2022 ob 15:51 sumko gost

      kmečka bedarija, brezvezno trošenje denarja.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.