https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POM-TURE

Sydney - čudovito mesto tam spodaj

 

Mesto, ki ga letno v svoj fotografski objektiv zajame skoraj 10 milijonov turistov, je avstralsko največje mesto, kjer prebiva 4,5 milijona ljudi. Sydney ni glavno mesto Avstralije, je pa neizpodbitna ekonomska prestolnica kontinenta. Je izjemno prijetno mesto za življenje, saj  temperature nikoli  ne padejo pod 2 stopinji celzija in tudi ekstremno visokih temperatur je le za kaka dva tedna na leto.

Rubrika POM-TURE je na Pomurec.com na sporedu vsak drugi četrtek, v njej pa predstavljamo popotniške utrinke in zgodbe iz celega sveta.

V mestu so vse oči obiskovalcev uprte v Sydnejsko opero in sloviti Harbour bridge. Tako s  kopnega kot morja sta obe znamenitosti prava paša za oči. Sprehod po mestu in uživanje v številnih barih ob pogledu na zaliv, kjer se vse dogaja je prav prijetno opravilo za obiskovalca. Če sta v Sydneyu ne smete zamuditi niti ogleda Blue Mountains, kjer se v vsem svojem blišču kaže avstralska flora in favna,  priporočam tudi ogled kakega rezervata, kjer boste pobliže spoznali tudi kenguruje in koale. Če boste potovali naprej po Avstraliji jih v naravi lahko srečate pogosto. Seveda v mestu ne manjkajo niti plaže, ki so pa bolj kot za kopanje primerne za surfanje. Cene so primerno visoke, tako za prenočišča kot hrano, a mesto je tako prijetno, da hitro pozabite na porabljen denar.

Načrte je danski arhitekt Jorn Utzon predstavil leta 1957, a dokončana je bila šele leta 1973

Danes je operna hiša praktično simbol kontinenta, ne le države.

Harbour bridge, ki je bil zgrajen leta 1932 doponjuje popolno sliko zaliva.

Plaža Bondi varuje tudi mreža pred morksimi psi, saj je avstralska obala polna le teh.

Surfanje je v Avstraliji šport, ki ga pravi Avstralec mora obvladati.

Pogled na "tri sestre" v modrem gorovju (Blue mountains)

V zavetišču lahko od blizu opazujete Koale, ki večino svojega dne prespijo.

Aborigini še danes niso zadovoljni s statusom, ki jim ga namenja država.


PRIPOROČAMO:

VSE POM-TURE NA POMUREC.COM

 

 


    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.