https://gezasezeza.com/prireditve/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V soboški knjižnici razstava del ljutomerske likovne sekcije

17.09.2023 ob 6:05  

Člani likovne sekcije Silvo Prelog Ljutomer se v dvorani soboške knjižnice predstavljajo s serijo likovnih del. Razstava bo na ogled vse do 22. septembra. 

Razstavljena likovna dela, ki so nastala lansko leto v okolici Ljutomera, so posvečena 66. občinskemu prazniku Občine Ljutomer. Rdeča nit pa je bil občinski slogan "Leto prleških vrednot in vinske kulture". Z razstavo svojih del so umetniki izrazili spoštovanje svojemu kraju in ljudem. 

Likovna sekcija Silvo Prelog je skupina ljubiteljskih ustvarjalcev, ki deluje pod okriljem KD Ivan Kavčič Ljutomer že več kot 40 let. Člani sekcije so več desetletij delovali pod vodstvom likovnega pedagoga Silva Preloga in akademskega slikarja Vlada Potočnika. Zadnja leta pa ustvarjajo pod mentorstvom številnih priznanih domačih in tujih akademskih slikarjev. Ustvarjajo v različnih tehnikah od akvarela, kolaža, svinčnika, lesoreza do akrila in olja na platnu. Njihovo likovno ustvarjanje je raznoliko od podob domače pokrajine do abstraktnih podob. 

Več fotografij v spodnji galeriji ... 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.10.2023 ob 6:43 Prlek gost

      Ovega čudaška ni polek italijanskega,ki misli,da je Picaso?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.10.2023 ob 7:34 gost

        Prlek , če vzamem povzetek si ti res pravi čudak ....hudič je , če si ne najdeš dela in iz dolgočasja strelaš traparije !

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.