https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Tujec po pomurski avtocesti 195 km/h s kar 1,77 mg/l alkohola

23.10.2023 ob 13:05  

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so včeraj, med 10. in 17. uro, na pomurski avtocesti A5, izvedli poostren nadzor cestnega prometa po metodologiji Pegaz. Ugotovljenih je bilo 48 kršitev prometnih pravil od tega: 25 kršitev vožnje z neprimerno hitrostjo, 15 kršitev povezanih s prevozom tovora in 8 drugih kršitev.


V času nadzora je bila malo po 15. uri v smeri Lendave izmerjena hitrost vožnje voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, državljana Hrvaške, kateri je vozil s hitrostjo 195 km/h, kljub temu, da je hitrost omejena na 110 km/h.

Med postopkom je bil 46-letnemu tujcu odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti kateri je pokazal 1,77 mg/l alkohola. Zoper voznika je bil podan obdolžilni predlog na sodišče.

* Foto: PUMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.