https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Euro 2012 do 17 let tudi v Lendavi

Ljubljana, 26.12.2011  

Slovenija bo maja prihodnje leto gostila evropsko prvenstvo v nogometu za fante do 17. leta starosti. Poleg naših fantov bo nastopilo še sedem reprezentanc, ki bodo igrali na štirih prizoriščih, tudi v Lendavi.


Nogometna zveza Slovenije je za organizacijo Evropskega prvenstva v nogometu do 17. leta starosti kandidirala v letu 2010, konec leta pa je odločitev na oktobrskem zasednju sprejel Uefin izvršni odbor. Ti so v ožjem izboru izbirali med Izraelom Madžarsko, Luksemburgom in Slovenijo. Projekt organizacije Eura U-17 se je na NZS pričel že takoj v letu 2011, ko se je oblikovala projektna skupina. Ta je preučila možnosti nastanitev, prevozov, trening igrišč in štadionov ter nato pripravila predlog Svetu projektne skupine, ki je predlog potrdil in prizorišča dal v potrditev izvršnemu odboru NZS. Ta je na svoji zadnji seji potrdil, da bo nogometno evropsko prvenstvo U-17 v Sloveniji odigrano v Ljubljani, Mariboru, Domžalah in Lendavi.

Tradicija igranja medržavnih tekem mlajših selekcij v Lendavi se bo nadaljevala ...

V Sloveniji bo nastopilo 7 reprezentanc, ki se bodo kvalificirale skozi dva kroga kvalifikacij (drugi del kvalifikacij bo marca 2012) ter Slovenija kot domačin prvenstva. Reprezentance bodo razdeljene v dve skupini. Ena bo nastanjena v Ljubljani ter igrala tekme v Ljubljani in Domžalah, druga pa v Mariboru, medtem ko bodo tekme v Mariboru in Lendavi. Prvenstvo se bo začelo z otvoritveno tekmo 4. maja ter se zaključilo s finalom 16. maja v Ljubljani. Žreb skupin prvenstva bo aprila 2012.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.